ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Ο Μπεργκ έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ της καριέρας του εναντίον του Δικέφαλου

ΠΑΟΚ: Ο Μπεργκ έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ της καριέρας του εναντίον του Δικέφαλου

Υπάρχουν πολλά για τα οποία ο Μάρκους Μπεργκ μπορεί να θυμάται τον ΠΑΟΚ. Και δεν ήταν μόνο το χατ - τρικ στον τελικό Κυπέλλου του 2014 στο ΟΑΚΑ. Το Sport24.gr αναλύει…

Είτε ο Μάρκους Μπεργκ μεταγραφεί τελικά στον ΠΑΟΚ και ξανασμίξει με τον πρώην παρτενέρ του στον Παναθηναϊκό, Νίκο Καρέλη, είτε παραμείνει στην Αλ Αΐν, είναι πάρα πολλά αυτά που συνέδεσαν την καριέρα του με τον Δικέφαλο του Βορρά.

Χωρίς υπερβολές, αν υπάρχει μια ομάδα - πλην Παναθηναϊκού ασφαλώς - που έχει μείνει αλησμόνητη στον 32χρονο Σουηδό από το ελληνικό πρωτάθλημα, αυτή είναι που τον διεκδικεί από τους Άραβες! Γιατί;

1. Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα εναντίον της οποίας ο Μάρκους Μπεργκ έχει παίξει τα περισσότερα ματς στην καριέρα του (15, δεύτεροι ο Αστέρας Τρίπολης και ο Ατρόμητος με 11, τρίτος ο Πανιώνιος με 8).

2. Είναι η ομάδα εναντίον της οποίας πέτυχε χατ τρικ σε τελικό Κυπέλλου για πρώτη (πιθανότατα και για τελευταία) φορά σε τελικό Κυπέλλου και πανηγύρισε τον μοναδικό εν Ελλάδι τίτλο του.

3. Είναι η ομάδα εναντίον της οποίας έδωσε το τελευταίο παιχνίδι του με την πράσινη φανέλα στο επεισοδιακό ματς των πλέι οφς της 17ης Μαΐου 2017, το οποίο είχε διακοπεί στο "Απόστολος Νικολαΐδης" (και τελικά είχε κατακυρωθεί με 3-0 υπέρ του ΠΑΟΚ), λόγω του τραυματισμού του προπονητή του Δικεφάλου, Βλάνταν Ίβιτς.

4. Είναι και το Νο 1 "θύμα" του στην καριέρα του! Εναντίον του ΠΑΟΚ ο Μπεργκ έχει πετύχει 10 γκολ σε 15 ματς (+ τρεις ασίστ σε συμπαίκτες του). Δεύτερο κατά σειρά "θύμα" του είναι η ολλανδική Ουτρέχτη, την οποία είχε πληγώσει οκτώ φορές και εν συνεχεία ο Αστέρας Τρίπολης και η Άλκμααρ, εναντίον των οποίων είχε σκοράρει επτά φορές.

5. Υπάρχει κι άλλη μια "πρωτιά" του ΠΑΟΚ για τον Μπεργκ. Εναντίον του Δικέφαλου είχε τιμωρηθεί εννιά φορές με κίτρινη κάρτα! Και τη μοναδική του με κόκκινη! Μετά τη λήξη του αλησμόνητου αγώνα playoffs στη Λεωφόρο, στον οποίο ο Παναθηναϊκός είχε προηγηθεί 1-0 με δικό του γκολ προτού γίνει ο… χαμός με πρωταγωνιστές τον Σουηδό και τον Κρέσπο, μέχρι τον τραυματισμό του Βλάνταν Ίβιτς…

ΠΑΟΚ: Ο Μπεργκ έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ της καριέρας του εναντίον του Δικέφαλου

TA "ΘΥΜΑΤΑ" ΤΟΥ ΜΠΕΡΓΚ

10 ΓΚΟΛ: ΠΑΟΚ

8 ΓΚΟΛ: Ουτρέχτη

7 ΓΚΟΛ: Άλκμααρ

7 ΓΚΟΛ: Άλκμααρ

6 ΓΚΟΛ: Πανθρακικός

6 ΓΚΟΛ: Παναιτωλικός

6 ΓΚΟΛ: Βέροια

6 ΓΚΟΛ: ΠΑΣ Γιάννινα

6 ΓΚΟΛ: Αλ Νασρ

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΜΠΕΡΓΚ

15 ΜΑΤΣ: ΠΑΟΚ (7-3-5)

11 ΜΑΤΣ: Ατρόμητος (5-3-3)

11 ΜΑΤΣ: Αστέρας (7-3-1)

9 ΜΑΤΣ: Πανιώνιος (2-5-2)

9 ΜΑΤΣ: Παναιτωλικός (7-1-1)

9 ΜΑΤΣ: ΠΑΣ Γιάννινα (6-2-1)

8 ΜΑΤΣ: Ναϊμέγκεν (3-2-3)

7 ΜΑΤΣ: Τβέντε (1-0-6)

7 ΜΑΤΣ: Μπρέντα (3-1-3)

7 ΜΑΤΣ: Ρόντα (4-2-1)

7 ΜΑΤΣ: Λεβαδειακός (5-2-0)

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ