ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Ο δύσκολος δρόμος του Βέρνμπλουμ

SUPERLEAGUE / ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Τα αίτια για το σοβαρό τραυματισμό του Πόντους Βέρνμπλουμ, ο χρονικός ορίζοντας για την επιστροφή του και το λευκό ιατρικό ιστορικό του.

Ο Πόντους Βέρνμπλουμ στάθηκε εξαιρετικά άτυχος στη Λειβαδιά. Η ρήξη αχίλλειου τένοντα που υπέστη, από μια κακή του προσγείωση μετά από μια προσπάθεια να πάρει κεφαλιά του κοστίζει τη συμμετοχή του στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του μέχρι το τέλος της σεζόν.

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Εκτός από την... κακιά στιγμή, η πλέον πιθανή αιτία για τον τραυματισμό του 32χρονου μέσου είναι η έλλειψη καλοκαιρινής προετοιμασίας με τον ΠΑΟΚ. Όχι από την άποψη ότι τραυματίστηκε επειδή δε γυμνάστηκε το καλοκαίρι, μέχρι να συμφωνήσει να μετακομίσει στην Τούμπα.

Αυτό που μπορεί να του κόστισε περισσότερο είναι το γεγονός ότι από την στιγμή που αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ, χρειάστηκε να δουλέψει περισσότερο έντονα στις προπονήσεις για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Το αποτέλεσμα ήταν να επιβαρυνθεί ο οργανισμός του και να αυξηθεί το ρίσκο ενός τραυματισμού σαν το χθεσινό.

Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Όπως δήλωσε αμέσως μετά τον αγώνα ο γιατρός του ΠΑΟΚ, Μανώλης Παπακώστας ή ο Βέρνμπλουμ θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να αποκατασταθεί η ζημιά στον αχίλλειο τένοντα.

Από εκεί και πέρα, θα χρειαστεί να περάσουν περίπου 3,5-4 μήνες μέχρι να ξεκινήσει ελαφρύ τρέξιμο και ένα εξάμηνο για να ξεκινήσει τις προπονήσεις. Κάτι που σημαίνει ότι το πιθανότερο είναι ο Σουηδός να ξεκινήσει την αποθεραπεία του στη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας του Δικέφαλου.

"ΛΕΥΚΟ" ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ

Ο χθεσινός (17/12) τραυματισμός ήταν ο πρώτος σοβαρός στην καριέρα του Πόντους Βέρνμπλουμ. Ο έμπειρος μέσος έχει περισσότερα από 500 επίσημα παιχνίδια από το Μάρτιο του 2005, περίπου 38 αγώνες κάθε σεζόν και δεν είχε κανέναν τραυματισμό που να τον κράτησε εκτός προπονήσεις για διάστημα μεγαλύτερο του ενάμιση μήνα.

Έναν τέτοιο είχε την περασμένη αγωνιστική περίοδο στο ισχύο χάνοντας συνολικά έξι παιχνίδια της ρωσικής ομάδας. Έλειψε από τις προπονήσεις από τα μέσα Απριλίου μέχρι και τα τέλη του Μαΐου, για 45 ημέρες, διάστημα που ήταν και η μεγαλύτερη απουσία του λόγο τραυματισμού.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ