ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Ο Αμπέλ Φερέιρα των... κρίσεων

SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Η στήριξη που πρόσφερε ο Γιώργος Σαββίδηςσβήνει τα σενάρια γύρω από το μέλλον του Αμπέλ Φερέιρα στον πάγκο του ΠΑΟΚ, με τη νέα πρόκληση να είναι το ματς με Ολυμπιακό στο Κύπελλο.

Η αλήθεια είναι ότι ο Φερέιρα έχει περάσει αρκετές δύσκολες περιόδους σε αυτήν την αγωνιστική περίοδο που βρέθηκε να είναι με την πλάτη στον τοίχο και στις περισσότερες από αυτές η ομάδα του έδειξε αντίδραση.

Κάτι παρόμοιο θα πρέπει να συμβεί και τώρα με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται στο -5 από τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα και να αντιμετωπίζει την επόμενη Τετάρτη τους ερυθρόλευκους στην Τούμπα.

ΣΩΣΙΒΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ

Η πρώτη μεγάλη κρίση για τον Αμπέλ Φερέιρα προέκυψε στο τοπικό ντέρμπι με τον Άρη στην Τούμπα. Η Τούμπα αποδοκίμασε μετά την λήξη του αγώνα τους παίκτες και τον προπονητή και ο Πορτογάλος φαινόταν να βρίσκεται στα σχοινιά. Το ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ Λισαβόνας ήταν εκείνο που ξεκαθάρισε το τοπίο.

Ο Ιβάν Σαββίδης ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ότι δεν συζητά το ενδεχόμενο αποχώρησης του Πορτογάλου από τον ΠΑΟΚ ανανεώνοντας τη ψήφο εμπιστοσύνης της οικογένειας του στο πρόσωπο του. Ο Δικέφαλος εμφανίστηκε ανταγωνιστικός στο επόμενο παιχνίδι που έδωσε, κυριαρχώντας απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, με τον Αμπέλ Φερέιρα να κάνει αλλαγές (Ζίβκοβιτς στην εστία, Σβιντέρσκι στην κορυφή της επίθεσης). Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τους τρεις αγώνες που έδωσε το Οκτώβριο κάνοντας ένα σερί νικών που σταμάτησε με την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΣΤΟ 2020

Όσο και αν φαίνεται παράδοξο η πρώτη ήττα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, εκτός έδρας με τον Άρη, δεν έφερε και τόσο μεγάλους τριγμούς στο οικοδόμημα του Δικεφάλου. Ίσως γιατί το πρόγραμμα είχε πολλά παιχνίδια σε κύπελλο και πρωτάθλημα που ακολούθησαν άμεσα. Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε με δύο νίκες επί του ΟΦΗ στο Κύπελλο, ο Αμπέλ Φερέιρα πήρε το πρώτο ντέρμπι κερδίζοντας την ΑΕΚ στην Τούμπα και απάντησε με 6 συνεχόμενες νίκες μέχρι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΣΑΒΒΙΔΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Η ήττα από τους πράσινους έφερε και πάλι τον Αμπέλ Φερέιρα στο επίκεντρο σκληρής κριτικής. Από τον αγώνα του πρωταθλήματος, μέχρι και τον πρώτο προημιτελικό κυπέλλου, μεταξύ των δύο ομάδων, 3 ημέρες μετά έγιναν πολλά. Η τετράωρη σύσκεψη μέσω skype με τον Ιβάν Σαββίδη, η παρουσία αντιπροσωπείας των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ σε προπόνηση "ταρακούνησαν" την ομάδα που εμφανίστηκε άκρως ανταγωνιστική και προκρίθηκε με δύο νίκες στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Και πάλι ο Φερέιρα έκανε αλλαγές που ωφέλησαν την ομάδα του ( Βιεϊρίνια στο δεξί άκρο της άμυνας, βασικοί Μπίσεσβαρ και Πέλκας) και βγήκε από τη δύσκολη θέση ευχαριστώντας λίγες ημέρες μετά και την οικογένεια Σαββίδη για την στήριξη που του πρόσφερε.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Χθες, δύο ημέρες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι κορυφής, ο Γιώργος Σαββίδης βγήκε μπροστά στηρίζοντας και πάλι τον Αμπέλ Φερέιρα. Είναι όμως δεδομένο ότι όλοι περιμένουν περισσότερα πράγματα και στα πλέι οφ που θα ακολουθήσουν αλλά κυρίως στον πρώτο ημιτελικό με τους ερυθρόλευκους στην Τούμπα όπου ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει προβάδισμα πρόκρισης στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Φαίνεται πάντως ότι για την ώρα τουλάχιστον έχει τον τρόπο να ανταποκρίνεται στις μεγάλες κρίσεις…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μίσιτς: O νέος ηγέτης στον άξονα του ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ: "Μια κακή βραδιά, ένα άσχημο αποτέλεσμα"
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ