ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Νίκη με Άρη και τρέξιμο για τη νέα σεζόν

ΠΑΟΚ: Νίκη με Άρη και τρέξιμο για τη νέα σεζόν
ΕUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ θέλει να "τελειώσει" και τυπικά το θέμα της 2ης θέσης στον αγώνα με τον Άρη και από τη Δευτέρα να ξεκινήσει τον προγραμματισμό του για την επόμενη σεζόν με τα χρονικά περιθώρια του να είναι μικρά.

Όπως ήρθαν τα πράγματα και την υπόθεση της 2ης θέσης που ήταν ο μίνιμουμ στόχος της χρονιάς για τον ΠΑΟΚ να περνά από χίλια μύρια κύματα, στον Δικέφαλο αρκεί να μην.... αυτοκτονήσει στον αγώνα της αυλαίας με τον Άρη για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα προκριματικά του επόμενου Champions League.

Αν δεν έρθουν τα πάνω-κάτω στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής τότε οι άνθρωποι του Δικεφάλου θα έχουν στη διάθεση τους 35 ημέρες για να είναι έτοιμοι για την πρώτη αλλά τεράστια πρόκληση της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Ο ΠΑΟΚ θα μπει στα βαθιά από την αρχή έχοντας να δώσει ένα μονό παιχνίδι στις 25 ή 26 Αυγούστου.

Ένα παιχνίδι που θα είναι πολύ σημαντικό καθώς αν ο ΠΑΟΚ το κερδίσει δεν θα κρατήσει μόνο ζωντανό το όνειρο της συμμετοχής του για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης αλλά θα εξασφαλίσει στην χειρότερη περίπτωση την παρουσία στους ομίλους του Europa League. Για τον ΠΑΟΚ είναι απαραίτητη μια καλή ευρωπαϊκή πορεία ανεξάρτητα διοργάνωσης, που θα φέρει έσοδα σημαντικά σε μια χρονιά που ένας από τους μεγάλους στόχους είναι ο εξορθολογισμός του μπάτζετ.

ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙΡΑ

Τι θα πρέπει να γίνει μέσα σε 35 ημέρες; Πρώτα από όλα να προλάβουν να ξεκουραστούν για λίγες ημέρες οι ποδοσφαιριστές που θα μείνουν στο ρόστερ και να ξεκινήσουν προετοιμασία λίγο πριν τις αρχές Αυγούστου. Οι διακοπές των παικτών θα είναι πολύ περιορισμένες και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που θα έχει να αντιμετωπίσει το τεχνικό επιτελείο του Δικέφαλου όταν θα ξεκινήσει την προετοιμασία για την επόμενη σεζόν.

Γιατί ακόμη και το ποιος θα είναι ο προπονητής για την επόμενη σεζόν είναι και αυτό αμφίβολο. Ο Αμπέλ Φερέιρα είχε εξασφαλίσει τη θέση του στη διάρκεια της καραντίνας, ωστόσο στο ξεκίνημα των πλέι οφ φάνηκε το μέλλον του να είναι προδιαγεγραμμένο και μακριά από την Τούμπα. Η ομάδα του ωστόσο καταφέρνει να εξασφαλίσει το μικρότερο από τους στόχους που κυνηγούσε και μάλιστα μέσα στο γήπεδο και θα φανεί αν η αλλαγή της εικόνας του Δικέφαλου μπορεί να αλλάξει και την δική του πορεία.

ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΡΟΣΤΕΡ

Μέσα σε αυτό το διάστημα των διακοπών θα πρέπει να ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό και το ρόστερ. Να οριστικοποιηθεί η επόμενη ημέρα στα συμβόλαια των Μαουρίσιο και Βιεϊρίνια που λήγουν αύριο (19/7), να γίνουν συζητήσεις με τους παίκτες που δεν υπολογίζονται -με το Βένρμπλουμ κατά κύριο λόγο- για να λυθούν τα συμβόλαια τους, να αποφασιστεί τι θα γίνει με τους παίκτες που επιστρέφουν από δανεισμό, ποιοι από τους νεαρούς θα δοθούν δανεικοί για να πάρουν παιχνίδια και φυσικά να γίνουν οι απαραίτητες μεταγραφικές κινήσεις. Ο όγκος των ζητημάτων που θα πρέπει να λυθούν είναι τεράστιος και είναι αμφίβολο αν προλαβαίνουν στον ΠΑΟΚ να κλείσουν τόσες σημαντικές υποθέσεις μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΕ

Το φιάσκο με τις κάρτες υγείας που δεν θεωρήθηκαν δημιουργεί ένα επιπλέον ζήτημα που έχει να κάνει με την δυσλειτουργία στο στελεχιακό δυναμικό της ΠΑΕ. Η απόφαση του Ιβάν Σαββίδη είναι, πέρα από τις παραιτήσεις που έγιναν δεκτές, να υπάρξει αναδιοργάνωση της λειτουργίας του Δικεφάλου κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξουν πολλές και σημαντικές αλλαγές και στα γραφεία της ΠΑΕ. Το θέμα είναι πότε θα γίνουν αυτές προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι εξ αρχής δεν θα δημιουργούνται ζητήματα όχι μόνο ικανά να επηρεάσουν το αγωνιστικό τμήμα, αλλά και να του δημιουργούν αναστάτωση και να μπορούν να κοστίσουν ακριβά στην ομάδα.

Είναι εύκολα αντιληπτό πως από την επόμενη του αγώνα με τον Άρη οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και σε όλα τα επίπεδα του Δικεφάλου που έτσι και αλλιώς θα έμπαινε σε μια μεταβατική περίοδο που πλέον θα ξεκινήσει με ριζικές αλλαγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΠΑΟΚ: Αμφίβολοι για Άρη οι Πασχαλάκης και Ίνγκασον
Ποιος θα προλάβει στο "πρότζεκτ Μιχαηλίδης"
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ