ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Να επιστρέψει ως... Βαρέλα

CHAMPIONS LEAGUE / ÁÃÉÁÎ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÁÃÉÁÎ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τα άσχημα νέα για τον τραυματισμό του Φερνάντο Βαρέλα έρχονται να συμπληρώσουν ένα μάλλον προβληματικό ξεκίνημα στη σεζόν για τον κεντρικό αμυντικό του ΠΑΟΚ.

Ο Φερνάντο Βαρέλα, ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της αμυντικής γραμμής του ΠΑΟΚ την περασμένη αγωνιστική περίοδο, έκλεισε τη ιστορική -για την ομάδα του- περυσινή σεζόν, παίζοντας τραυματίας στον τελικό με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και χωρίς να ξέρει τι του ξημερώνει η επόμενη ημέρα στην καριέρα του.

Βλέπετε η ανανέωση του συμβολαίου του έγινε σίριαλ που κράτησε πολλούς μήνες και είχε happy end κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Ο αμυντικός από το Πράσινο Ακρωτήρι συμφώνησε να μείνει στην Τούμπα για τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ ήδη είχε αδειάσει το σπίτι του στη Θεσσαλονίκη και είχε βγάλει εισιτήρια για το ταξίδι που όλοι περίμεναν ότι θα ήταν το τελευταίο του ως ποδοσφαιριστής του Δικέφαλου.

Τελικά με την καταλυτική παρέμβαση και του Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο 31χρονος στόπερ έκλεισε στον ΠΑΟΚ με τους δικούς του όρους. Με αυτό εξασφάλισε το μεγαλύτερο συμβόλαιο της καριέρας του και την οικογενειακή του ηρεμία, αφού ως γνωστόν οι γιοι του δεν ήθελαν με κανέναν τρόπο να φύγουν από τη Θεσσαλονίκη.

"ΣΤΡΑΒΟ" ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ

Θα περίμενε κανείς ότι ο Βαρέλα απαλλαγμένος από κάθε άγχος σχετικά με το ποδοσφαιρικό του μέλλον, θα εμφανιζόταν και φέτος "βράχος" στην άμυνα του Δικεφάλου, όμως κάτι τέτοιο, τουλάχιστον στο πρώτο κομμάτι της σεζόν δεν συνέβη. Για λόγους που τους γνωρίζει μόνο ο ίδιος έδειξε από τα πρώτα παιχνίδια ασταθής και χωρίς τη σιγουριά που είχε τα τελευταία δύο χρόνια δεν απέφυγε λάθη που στοίχισαν στην ομάδα του. Από το πρώτο παιχνίδι με τον Άγιαξ στην Τούμπα, μέχρι και πρόσφατα στους αγώνες με τον Άρη και την ΑΕΚ ο Φερνάντο Βαρέλα είχε μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην αδυναμία του ΠΑΟΚ να κρατήσει το μηδέν παθητικό στην άμυνα του.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΕΡΕΪΡΑ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ

Παρόλα αυτά ποτέ δεν έχασε την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Ο Αμπέλ Φερέιρα του έδωσε φανέλα βασικού ακόμη και στον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, παρά το γεγονός ότι πριν από αυτόν είχε μόλις δύο προπονήσεις στα πόδια του εξαιτίας ενός προβλήματος στη μέση. Ο Βαρέλα έχει μέχρι τώρα πάρει τη φανέλα του βασικού σπίτι του και φέτος, ξεκινώντας στην ενδεκάδα και των 10 επίσημων παιχνιδιών του ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη.

ΣΤΑ… ΠΙΤΣ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Το σερί του θα σταματήσει στον επόμενο αγώνα του Δικέφαλου με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα όταν και τη θέση του στο κέντρο της άμυνας στο πλάι του Κρέσπο θα την πάρει ο Ίνγκι Ίνγκασον. Ο Φερνάντο Βαρέλα θα χάσει σίγουρα και τον αγώνα στο Βόλο με την τοπική ομάδα και τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό στη Θεσσαλονίκη και ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Σε περίπτωση μάλιστα που η αποθεραπεία του απαιτήσει 6 εβδομάδες τότε ο στόπερ του ΠΑΟΚ θα πρέπει να έχει στόχο να προλάβει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" την πρώτη ημέρα του Δεκέμβρη.

ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ

Το θέμα είναι ότι ο τραυματισμός του ίσως και να αποδειχθεί, όσο αυτό και αν ακούγεται παράδοξο, ωφέλιμος. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι ο Φερνάντο Βαρέλα με τραυματισμό έκλεισε και την πρώτη του, όχι και τόσο επιτυχημένη για τον ίδιο, χρονιά στον ΠΑΟΚ το Μάιο του 2017. Ένα μήνα εκτός έλεγε τότε το ιατρικό δελτίο του ΠΑΟΚ με πρόβλημα στους κοιλιακούς. Και επέστρεψε ακόμη πιο δυνατός αλλά και έτοιμος να γίνει σημείο αναφοράς την άμυνα της ομάδας του.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΠΑΟΚ: Μπαίνει χειρουργείο ο Βαρέλα
ΠΑΟΚ: Νοκ-άουτ για 1,5 μήνα ο Βαρέλα
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ