ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ - Μπενφίκα: Αυτό το ζευγάρι έχει παρελθόν

CHAMPIONS LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÌÐÅÍÖÉÊÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
CHAMPIONS LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÌÐÅÍÖÉÊÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

ΠΑΟΚ και Μπενφίκα θα αναμετρηθούν για τον τρίτο προκριματικό του Champions League, με το παιχνίδι να είναι μονό και να διεξάγεται στην Τούμπα. Τρεις φορές έχουν βρεθεί σε αγώνα νοκ-άουτ, ισάριθμες προκρίσεις έχει σημειώσει η Μπενφίκα.

Ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε με την Μπενφίκα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, όπως προέκυψε από την κλήρωση της Δευτέρας (31/08). Ο “Δικέφαλος του Βορρά” έχει διασταυρωθεί με τους Αετούς της Λισαβόνας σε άλλα τρία νοκ άουτ παιχνίδια. Οι Πορτογάλοι έχουν το απόλυτο στις προκρίσεις.

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Τούμπας, ωστόσο με βάσει την προϊστορία του ταιριάζει περισσότερο το Ντα Λουζ, καθώς στην Θεσσαλονίκη η Μπενφίκα έχει πάρει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

ΚΥΠΕΛΛΟ UEFA 1999: ΌΤΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Ήταν η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για τον δεύτερο γύρο του κυπέλλου UEFA. Στο πρώτο παιχνίδι στο γήπεδο της Τούμπας, η Μπενφίκα επικράτησε με 1-2 με γκολ του Ρονάλντο στο 94ο λεπτό. Ο Φραντζέσκος είχε ισοφαρίσει με εκτέλεσε φάουλ στο 90ο λεπτό, με την Μπενφίκα να παίρνει αρχικά το προβάδισμα στο με το Νούνο Γκόμες στο 68ο λεπτό.

Στην ρεβάνς ο ΠΑΟΚ πέτυχε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, κερδίζοντας με 1-2 και στέλνοντας το παιχνίδι πρώτα στην παράταση και μετά στα πέναλτι. Τα γκολ για τους Θεσσαλονικείς πέτυχαν οι Μαργακός 28’ και Σαμπρί’. Εκεί ο ΠΑΟΚ έχασε με 4-1 και αποκλείστηκε.

EUROPA LEAGUE 2014: "ΕΠΕΣΕ" ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΦΙΝΑΛΙΣΤ

Η Μπενφίκα είχα αποκλειστεί από το Champions League ως τρίτη, με τον Ολυμπιακό να τερματίζει δεύτερος και την Παρί Σεν-Ζερμέν πρώτη. Πρώτος αντίπαλος στο Europa League ο ΠΑΟΚ για την φάση των "32". Οι Πορτογάλοι δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν την πρόκριση, καθώς επικράτησαν με 0-1 στην Τούμπα και 3-0 στο Ντα Λουζ.

Η Μπνεφίκα έφτασε μέχρι το τέλος αλλά στον τελικό ηττήθηκε από την Τσέλσι. Ήταν ένα δραματικό δεκαήμερο για τους “Αετούς της Λισαβόνας”, καθώς σε 10 μέρες απόλεσαν τρεις τίτλους.

CHAMPIONS LEAGUE 2018: ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε μια πορεία από το μονοπάτι των μη πρωταθλητών, στην προσπάθεια του να προκριθεί στους ομίλους του Champions League. Απέκλεισε τις Βασιλεία και Σπαρτάκ Μόσχας που βρέθηκαν στον δρόμο του, και πλέον ήρθε η στιγμή να αντιμετωπίσει και την Μπενφίκα για τα play-off του Champions League. Πρώτο παιχνίδι στο Ντα Λουζ, και ο ΠΑΟΚ φεύγει ισόπαλος με 1-1 με γκολ του Αμρ Ουάρντα στο 76’ (οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Πίτσι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους).

Έρχεται η ώρα της ρεβάνς στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ προηγείται στο σκορ με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στο 14’. Αυτό που θα ακολουθήσει όμως δεν το φαντάστηκε ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της Μπενφίκα. Οι Πορτογάλοι πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ 1-3 (Ζαρντέλ 20’, Σάλβιο 26’ πεν. και Πίτσι 39’) με τον Σάλβιο με δεύτερο πέναλτι να διαμορφώνει το τελικό σκορ 1-4.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ