ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ - Μπάτε: Η κριτική των παικτών του δικέφαλου

EUROPA LEAGUE / ΠΑΟΚ - ΜΠΑΤΕ ΜΠΟΡΙΣΟΦ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
EUROPA LEAGUE / ΠΑΟΚ - ΜΠΑΤΕ ΜΠΟΡΙΣΟΦ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τη ΜΠΑΤΕ με 3-1 με τους περισσότερους παίκτδιες του να έχουν κακή απόδοση στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Διασώθηκε μόνο ο Πρίγιοβιτς.

Την ήττα με 3-1 γνώρισε ο ΠΑΟΚ από τη Μπάτε στην Τούμπα με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές της ομάδας της Θεσσαλονίκης να έχουν κακή απόδοση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των ποδοσφαιριστών της ομάδας της Θεσσαλονίκης από την οποία διασώθηκε ο Πρίγιοβιτς ενώ βοήθησαν στο δεύτερο μέρος που έπαιξαν και οι Ουάρντα, Ακπόμ.

ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ: Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ δέχτηκε τρία γκολ στα οποία δεν έφερε καμία ευθύνη. Έδειξε όμως να είναι έξω από τα νερά του και γενικότερα να μην είναι συγκεντρωμένος στην αναμέτρηση ιδίως στο πρώτο μέρος καθώς οι επαφές του με τη μπάλα δεν ήταν σταθερές. Στο δεύτερο 45λεπτο φάνηκε να είναι περισσότερο συγκεντρωμένος και απέφυγε κάποια εύκολα λάθη.

ΜΑΤΟΣ: Ο Βραζιλιάνος είναι ένας εκ των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ που αν δεν τραβήξουν η ομάδα του μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα. Στο πρώτο μέρος ο Βραζιλιάνος ήταν κακός ενώ φταίει στο δεύτερο γκολ που δέχτηκε η ομάδα του. Όχι φυσικά γιατί κάνει το πέναλτι αλλά γιατί σε φάση μέσα στην περιοχή της ομάδας του είναι πίσω από τον αντίπαλο επιθετικό και αναγκάζεται να υποπέσει στην εσχάτη των ποινών. Ανέβηκε στο δεύτερο μέρος όπου έπαιξε και σε μια θέση ως κεντρικός αμυντικός από το 60 μετά για να απειλήσει και από τον άξονα ο ΠΑΟΚ αλλά εν γένει έκανε κακό παιχνίδι.

ΚΡΕΣΠΟ: Το κεντρικό δίδυμο του ΠΑΟΚ εκτέθηκε από την επίθεση της Μπάτε στην αναμέτρηση της Τούμπας. Ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά δέχθηκε τρία εύκολα γκολ και τα τρία εντός του "κουτιού" της περιοχής. Και αν το δεύτερο ήταν πέναλτι τόσο στο πρώτο όσο και στο τρίτο και οι δυο στόπερ του ΠΑΟΚ είναι στη θέση τους αλλά δεν μπορούν να ανακόψουν τις επιθέσεις της Μπάτε. Ο Κρέσπο ήταν αυτός που κέρδισε την κόκκινη του Σίγκνιεβιτς στο δεύτερο μέρος και εν γένει στο δεύτερο 45λεπτο ήταν καλύτερος.

ΒΑΡΕΛΑ: Όπως και ο Κρέσπο έτσι και ο Βαρέλα δεν μπόρεσε αμυντικά να βοηθήσει όπως σε προηγούμενα παιχνίδια την ομάδα του. Φυσικά και οι δυο βρέθηκαν εκτεθειμένοι και από τα αμυντικά χαφ της ομάδας. Ο Βαρέλα σε αντίθεση με τον Κρέσπο φάνηκε περισσότερο επιθετικά αφού στις εκτελέσεις κόρνερ ήταν μόνιμα πηγή κινδύνου για την άμυνα της Μπάτε αλλά δεν μπόρεσε να τις αξιοποιήσει και να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ σκοράροντας.

ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ: Κακό παιχνίδι από τον αρχηγό του ΠΑΟΚ. Ο Βιεϊρίνια από τα πρώτα λεπτά παραπονέθηκε για κάποιες ενοχλήσεις αλλά τελικά έπαιξε σε όλο το πρώτο 45λεπτο αλλά στις κινήσεις του φαινόταν πως αντιμετώπιζε πρόβλημα και δεν μπορούσε να αποδώσει με βάση τις πραγματικές του δυνατότητες. Ο Πορτογάλος επιχείρησε κάποια σουτ τα οποία απείλησαν την εστία της Μπάτε αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Αμυντικά όμως η Μπάτε χτύπησε από την πλευρά του. Είναι ο παίκτης που μαρκάρει τον σκόρερ της Μπάτε στο 1-0 ενώ στο τρίτο γκολ που δέχεται ο ΠΑΟΚ η αντίδραση του ήταν κάκιστη.

ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ: Ο μέσος του ΠΑΟΚ δεν βρέθηκε σε καλή μέρα σε αντίθεση με προηγούμενα παιχνίδια της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι παίκτες της Μπάτε να κερδίσουν πολλές μάχες στο χώρο του κέντρου και να κάνουν με μεγαλύτερη άνεση το παιχνίδι τους. Ιδίως τόσο ο Μαουρίσιο όσο και ο Κάνιας έδειχναν να λείπουν από τις θέσεις τους στις αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων. Ο Μαουρίσιο προσπάθησε σε σχέση με τον Κάνιας επιθετικά να βοηθήσει και βρέθηκε σε κάποιες καλές φάσεις χωρίς όμως αποτέλεσμα.

ΚΑΝΙΑΣ: Όπως και ο Μαουρίσιο έτσι και ο Κάνιας δεν βοήθησαν την ομάδα του ΠΑΟΚ όπως θα περίμενε ο Λουτσέκσου. Και ο Ισπανός βρέθηκε σε κακή μέρα, δεν είχε τα ανάλογα τρεξίματα και έχασε αρκετές μονομαχίες από τους αντιπάλους του. Μάλιστα ο Κάνιας δεν μπόρεσε να βοηθήσει και επιθετικά την ομάδα του ώστε να γίνει απειλητική.

ΖΑΜΠΑ: Ο καλύτερος του πρώτου αγώνα στη Λευκορωσία στο ματς της Τούμπας ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό στο πρώτο 45λεπτο και βοήθησε την ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο μέρος πήρε λίγες προσπάθειες στα πόδια του και δεν απείλησε την αντίπαλη άμυνα. Στην επανάληψη όμως ανέβασε την απόδοση του, έκανε αρκετές ενέργειες, είχε την ασίστ στο γκολ του Πρίγιοβιτς και εν γένει απείλησε τη Μπάτε όντας από τους καλούς της ομάδας της Θεσσαλονίκης δεύτερο ημίχρονο.

ΛΗΜΝΙΟΣ: Δεν φάνηκε στη διάρκεια του πρώτου 45λεπτου που αγωνίστηκε. Πήρε ελάχιστες προσπάθειες στα πόδια του ενώ και αμυντικά δεν βοήθησε τον ΠΑΟΚ όπως είχε κάνει στα προηγούμενα ματς της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Ο 20χρονος άσος αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Ουάρντα.

ΠΕΛΚΑΣ: Προερχόταν από τραυματισμό και ξεκίνησε βασικός. Φάνηκε όμως στο διάστημα που αγωνίστηκε πριν τραυματιστεί και πάλι ότι ήταν επηρεασμένος. Έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ να ανοίξει το σκορ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και συγκεκριμένα στο 2'. Ένα γκολ που αν είχε επιτευχθεί ίσως είχε αλλάξει όλη την ροή του αγώνα. Εν συνεχεία ο διεθνής μέσος φάνηκε μόνο στις στημένες φάσεις που κέρδισε ο ΠΑΟΚ. Ο Πέλκας χτύπησε στο 50' και αντικαταστάθηκε από τον Άκπομ.

ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ: Ο σκόρερ του ΠΑΟΚ ίσως ήταν ο μόνος που μπήκε στο παιχνίδι αντιμετωπίζοντας το από τα πρώτα λεπτά αρκετά σοβαρά. Ήταν ο καλύτερος της ομάδας του όχι μόνο λόγο του γκολ που πέτυχε αλλά και επειδή προσπάθησε, πήρε μπάλες στα πόδια του, έπαιξε σωστά με πλάτη και είδε σωστά τους συμπαίκτες του, όπως τον Πέλκα στο 2', σε θέση για γκολ. Ο Πρίγιοβιτς ήταν εκεί και στο δεύτερο ημίχρονο για να πετύχει το γκολ και να αναπτερώσει τις ελπίδες του ΠΑΟΚ.

ΟΥΑΡΝΤΑ: Μπήκε στο δεύτερο μέρος αντί του Ζαμπά και ήταν από τους παίκτες του ΠΑΟΚ που βοήθησαν ώστε να αλλάξει η εικόνα της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Ο Αιγύπτιος πήρε πολλές ενέργειες στα πόδια του και προσπάθησε τόσο από τα δεξιά όσο και από τα αριστερά να απειλήσει. Φυσικά ο Ουάρντα όπως επίσης όσοι πέρασαν ως αλλαγή είχαν στα υπέρ τους πως αγωνίστηκαν κόντρα σε δέκα και όχι σε έντεκα.

ΤΟΣΚΑ: Ο Τόσκα πέρασε στη θέση του Βιεϊρίνια με την έναρξη του δεύτερου μέρους έχοντας περισσότερο το νου του στα ανασταλτικά καθήκοντα και είναι γεγονός ότι στο δεύτερο μέρος η Μπάτε δεν βγήκε από τα αριστερά. Ο Ισπανός αμυντικός όμως δεν μπόρεσε να βοηθήσει επιθετικά.

ΑΚΠΟΜ: Ο Άκπομ πέρασε στο ματς αντί του τραυματία Πέλκα στο 53' λεπτό προερχόμενος και από ένα καλό παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΛ. Ήταν ανεβασμένος και βοήθησε την ομάδα του να γίνει περισσότερο απειλητική, είχε δυο-τρεις καλές ενέργειες και μια σπουδαία ευκαιρία για να κάνει το 3-2 αλλά είδε τον γκολκίπερ της Μπάτε να του λέει όχι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ