ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ με "σπασμένα φρένα", σπάει τα ρεκόρ

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Μία νίκη μακριά από το μεγαλύτερο σερί νικών της ιστορίας του βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Λουτσέσκου "έσπασε" το περσινό ρεκόρ επί Ίβιτς και απειλεί ρεκόρ άμυνας επί Σάντος. Απόρθητο "κάστρο" η Τούμπα

Ασταμάτητος είναι ο ΠΑΟΚ το τελευταίο δίμηνο. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου "τρέχει" σερί εννιά διαδοχικών νικών σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και απέχει μόλις μία νίκη από το μεγαλύτερο σερί συνεχόμενων νικών στην ιστορία του συλλόγου. Παράλληλα, ξεπέρασε το περσινό σερί των 8 συνεχόμενων νικών με τον Βλάνταν Ίβιτς στο τιμόνι.

ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠ' ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΕΚΟΡ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ 45 ΧΡΟΝΙΑ

Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ νικήσει τον Ατρόμητο την προσεχή Τετάρτη (24/1 - 21:45) στο πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου, θα ισοφαρίσει το μεγαλύτερο σερί νικών της ιστορίας του που κρατάει 45 χρόνια! Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε φτάσει τις 10 συνεχόμενες νίκες τη σεζόν 1972-73 και τώρα έχει μέχρι στιγμής 9.

Εφόσον καταφέρει να πάρει τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι για τους "8" του Κυπέλλου κόντρα στον Ατρόμητο και στη συνέχει περάσει νικηφόρα και από το Αγρίνιο την Κυριακή (28/1 - 15:00), τότε θα "σπάσει" το ρεκόρ και θα γράψει ιστορία με 11 σερί νίκες, που θα είναι η καλύτερη επίδοση στην ιστορία του συλλόγου.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 1972-73:

Καβάλα - ΠΑΟΚ 0-2

ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 2-1

Καλαμάτα – ΠΑΟΚ 0-3

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός Βόλου 5-1 (Κύπελλο)

ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 2-1

Ολυμπιακός Βόλου – ΠΑΟΚ 1-5

ΠΑΟΚ – Αρης 1-0

Ομόνοια Λευκωσίας – ΠΑΟΚ 1-3

Φωστήρας – ΠΑΟΚ 1-1 κ.α., 1-2 παρ (Κύπελλο)

ΠΑΟΚ - Τρίκαλα ΑΟ 4-0

ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΣΕΡΙ:

Αιγινιακός-ΠΑΟΚ 0-5 (Κύπελλο)

Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-3

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 4-0

Πλατανιάς-ΠΑΟΚ 0-1

Τρίκαλα-ΠΑΟΚ 1-5 (Κύπελλο)

ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 5-0

ΠΑΟΚ-Τρίκαλα 2-1 (Κύπελλο)

Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 0-3

ΠΑΟΚ-Απόλλων Σμύρνης 3-0

Με τις 9 συνεχόμενες νίκες, λοιπόν, όπως προαναφέραμε, ο ΠΑΟΚ έσπασε το περσινό ρεκόρ που είχε κάνει με τον Βλάνταν Ίβιτς στον πάγκο, μετρώντας πριν από έναν χρόνο 8 διαδοχικές νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

ΤΑ ΠΕΡΥΣΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΙ ΙΒΙΤΣ:

Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 0-2 (Κύπελλο)

ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 3-0

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-1

ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 4-1 (Κύπελλο)

Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 0-1

Λάρισα-ΠΑΟΚ 0-2

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 3-2

Ξάνθη-ΠΑΟΚ 1-2

Παρατηρείται ότι το ρεκόρ "έσπασε" με εμφατικό τρόπο, καθώς στην περσινή αγωνιστική περίοδο ο ΠΑΟΚ είχε 18-4 διαφορά τερμάτων στο σερί 8 διαδοχικών νικών, ενώ στο φετινό 9Χ9 έχει 31-5 γκολ υπέρ-κατά.

ΤΟ ΣΕΡΙ ΝΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Παρατηρώντας τώρα μόνο τα παιχνίδια για το πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ μετράει 6 σερί νίκες, ενώ τη σεζόν 1972-73 (που είχε το 10Χ10 σε όλες τις διοργανώσεις) είχε 8 διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα. Τα δύο επόμενα ματς για την Super League που έχει να δώσει η ομάδα του Λουτσέσκου, όπου θα προσπαθήσει να πιάσει και αυτή την επίδοση, είναι εκτός έδρας σε Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό και "Ζωσιμάδες" απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΕΠΙ ΣΑΝΤΟΣ

Ένα άλλο ρεκόρ που απειλεί ο φετινός ΠΑΟΚ είναι των διαδοχικών αγώνων δίχως να δεχτεί γκολ. Το μεγαλύτερο τέτοιου είδους σερί της ιστορίας του είχε γίνει τη σεζόν 2009-10 με τον Φερνάντο Σάντος στην τεχνική ηγεσία. Τότε, ο Δικέφαλος διατήρησε το μηδέν στην άμυνα σε 8 συνεχόμενους αγώνες πρωταθλήματος.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

ΠΑΟΚ - Λάρισα 1-0

Καβάλα - ΠΑΟΚ 0-0

Εργοτέλης – ΠΑΟΚ 0-2

ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 1-0

Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 0-2

ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 1-0

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-1

ΠΑΟΚ - Ατρόμητος Αθηνών 1-0

Εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε την κορυφαία αμυντική επίδοση της ιστορίας του με 16 γκολ παθητικό στο πρωτάθλημα. Φέτος, ο ΠΑΟΚ έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής, έχοντας δεχτεί μόλις 7 τέρματα σε 19 αγωνιστικές.

Το σερί που έχει δίχως να δεχτεί γκολ αυτή την περίοδο είναι 6 συνεχόμενα παιχνίδια στην Super League.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-3

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 4-0

Πλατανιάς-ΠΑΟΚ 0-1

ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 5-0

Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 0-3

ΠΑΟΚ-Απόλλων Σμύρνης 3-0

Και πάλι παρατηρείται ότι φέτος ο ΠΑΟΚ, εκτός από τις εξαιρετικές επιδόσεις στην άμυνα, έχει εντυπωσιακές επιδόσεις και στην επίθεση. Εάν στα επόμενα δύο ματς πρωταθλήματος, με Παναιτωλικός στο Αγρίνιο και με ΠΑΣ Γιάννινα στους "Ζωσιμάδες" διατηρήσει απαραβίαστη την εστία του, ο Δικέφαλος θα πιάσει το ρεκόρ που σημείωσε πριν από 8 χρόνια, επί Σάντος.

ΜΕ "ΟΠΛΟ" ΤΗΝ ΑΠΟΡΘΗΤΗ ΤΟΥΜΠΑ

Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, το ότι ο Δικέφαλος του Βορρά διατηρεί το απόλυτο νικών στην έδρα του μέχρι στιγμής στην τρέχουσα σεζόν. Πιο συγκεκριμένα, έχει κάνει το "9 στα 9" στην Τούμπα για το πρωτάθλημα και συνολικά το "13 στα 13" εάν λάβουμε υπόψιν τα δύο ματς για τα προκριματικά του Europa League που είχε δώσει στην Τούμπα και τα δύο εντός έδρας ματς Κυπέλλου, με τα Τρίκαλα για τους "16" και με τον Λεβαδειακό στην πρεμιέρα των ομίλων που είχε διεξαχθεί στο Καυτανζόγλειο.

Μάλιστα, οι "ασπρόμαυροι" έχουν δεχτεί μόλις 2 γκολ στους 9 αγώνες πρωταθλήματος στο "σπίτι" τους (στο 3-1 επί της Κέρκυρας και στο 2-1 κόντρα στον Ατρόμητο), ενώ έχουν πετύχει 25 τέρματα (τα 9 ο Πρίγιοβιτς).

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ