ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Με οδηγό την ανατροπή στο κύπελλο

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Η νίκη στον πρώτο ημιτελικό του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού είναι σημείο αναφοράς στην προετοιμασία του Δικεφάλου για το Κυριακάτικο (7/6) ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους.

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάστηκε όσο μπορούσε καλύτερα για το Κυριακάτικο (7/6) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και θέλει να ξεκινήσει με νίκη τις υποχρεώσεις του στα playoffs.

Όλοι στην Τούμπα γνωρίζουν, παρά την αβεβαιότητα που έχει δημιουργήσει η πολύμηνη διακοπή του πρωταθλήματος, ότι για να συνεχίσουν να κοιτούν ψηλά, θα πρέπει να κερδίσουν τους ερυθρόλευκους και να μειώσουν τη διαφορά που τους χωρίζει από την κορυφή.

Η λογική στο στρατόπεδο του Δικεφάλου είναι ότι οι βαθμοί στο γήπεδο είναι αυτοί που μετρούν και έτσι ο στόχος τους, όπως άλλωστε τον έθεσε και ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης είναι να συγκεντρώσουν 8 περισσότερους βαθμούς από τους αντιπάλους την Κυριακή. Για να τα καταφέρουν η νίκη στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι είναι απαραίτητη.

Και πολύ περισσότερο από τα βαθμολογικά οφέλη θα προσδώσει στην ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα καλύτερη ψυχολογία και αυτοπεποίθηση απέναντι στους ερυθρόλευκους.

Άλλωστε θα αντιμετωπίσουν άλλες δύο φορές τον Ολυμπιακό στη συνέχεια της χρονιάς στην έδρα του: μια για τα playoffs σε ένα ντέρμπι που θα έχει βαθμολογική σημασία με νίκη την Κυριακή και άλλη μια στο δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου, όπου θα πρέπει να υπερασπιστούν το «εύθραυστο» προβάδισμα της νίκης με 3-2 από τον πρώτο αγώνα της Τούμπας.

ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ... ΣΧΟΙΝΙΑ

Η νίκη αυτή, με μεγάλη ανατροπή από 0-2, είναι όπως όλα δείχνουν σημείο αναφοράς για τον Αμπέλ Φερέιρα και τους παίκτες του. Η λογική και στις επιλογές προσώπων αλλά κυρίως στην νοοτροπία των παικτών θα είναι αντίστοιχη με εκείνο το παιχνίδι. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να βρέθηκε στα… σχοινιά, δεχόμενος 2 γκολ στα πρώτα 8' του αγώνα αλλά έδειξε χαρακτήρα νικητή και έφτασε στην νίκη.

Το ίδιο θέλουν να πετύχουν και αύριο οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Να φύγουν από τα σχοινιά, στα οποία βρέθηκαν μετά το τραγικό φινάλε τους στην κανονική περίοδο και να μείνουν ζωντανοί στη διεκδίκηση της πρωτιάς. Να κάνουν αυτοί το καθήκον τους μέχρι το τέλος των playoffs και να αφήσουν τα μαντάτα από τοCASνα καθορίσουν την τελική έκβαση του φετινού πρωταθλήματος.

Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΤΖΟΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΑΡΟΙ

Ο Αμπέλ Φερέιρα πήρε στην αποστολή 3 νεαρούς. Ο Μιχαηλίδης και ο Τσιγγάρας είναι μαζί του από την αρχή της φετινής προετοιμασίας, ο Χρήστος Τζόλης προπονείται με την πρώτη ομάδα τους τελευταίους μήνες. Για τον νεαρό επιθετικό ακούγονται πολύ καλά λόγια από όσους τον έχουν παρακολουθήσει να αγωνίζεται στις ακαδημίες αλλά και στην Κ-19 για την οποία σκόραρε 19 φορές φέτος.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης σε πρόσφατες δηλώσεις του υποστήριξε ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία με τον κορονοϊό και να επενδύσει στα νεαρά παιδιά από τις ακαδημίες του, ακόμη και από τα φετινά playoffs. Ο Φερέιρα σε αντίθεση με τον προκάτοχο του δείχνει να «βλέπει» περισσότερο τους νεαρούς από τη δεύτερη ομάδα και δεν αποκλείεται να τους χρησιμοποιήσει. Αυτό θα καθοριστεί όμως από την πορεία του ΠΑΟΚ στα playoffs και το ντέρμπι της Κυριακής θα είναι καθοριστικό σε αυτή.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ