ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Κλειστά χαρτιά από Φερέιρα

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Αμπέλ Φερέιρα δεν έχει φανερώσει τα πλάνα του ενόψει του σημερινού ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Πώς το διευκολύνει η επιστροφή του Εσίτι και το ενδεχόμενο να παίξει και πάλι με τρεις στόπερ στην άμυνα.

Ο ΠΑΟΚταξίδεψε στην Αθήνα για τα δύο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ με αποστολή στην οποία συμμετέχουν ακόμη και οι μακροχρόνια απόντες Κρέσπο, Ζαμπά και Βέρνμπλουμ. Στην πραγματικότητα ο Αμπέλ Φερέιρα έχει μια επιστροφή ποδοσφαιριστή στην οποία μπορεί να υπολογίζει για το σημερινό αγώνα με τους ερυθρόλευκους στο "Καραϊσκάκης" αυτή του Άντερσον Εσίτι. Ο Νιγηριανός εξέτισε την ποινή για την αποβολή του στον αγώνα με τον ΟΦΗ και επιστρέφει στη διάθεση του Πορτογάλου τεχνικού.

Η επιστροφή του Εσίτι διευκολύνει πάντως τον προπονητή του ΠΑΟΚ αν επιλέξει και πάλι σχήμα με 3 χαφ, όπως έκανε στον πρόσφατο εκτός έδρας ημιτελικό κυπέλλου με τους ερυθρόλευκους. Όταν και χρησιμοποίησε Εσίτι, Μαουρίσιο και Ελ Καντουρί στον άξονα ως… αντίδοτο στο σχήμα με 3 μέσους του Πέδρο Μαρτίνς. Το ίδιο σχήμα συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες και στο σημερινό ντέρμπι και αν τελικά επιλεγεί ο Αμπέλ Φερέιρα θα προχωρήσει σε νέα αλλαγή τακτικής, όπως κάνει στα τελευταία παιχνίδια. Η αλήθεια είναι ότι ο Πορτογάλος τεχνικός δείχνει να προσαρμόζει τα πλάνα του περισσότερο από ότι έκανε στη διάρκεια της σεζόν στους αντιπάλους του και αυτός είναι ο λόγος που επέλεξε να παίξει ακόμη και με τρεις στόπερ στα προηγούμενα παιχνίδια.

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ

Δεν είναι ξεκάθαρο τι έχει στο μυαλό του για το σημερινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Ακόμη και να επιλέξει και πάλι ένα σχήμα 3-5-2 όπως στον προηγούμενο αγώνα με τον Παναθηναϊκό ξεκινώντας με Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδη μπροστά από τον Πασχαλάκη, δίνοντας τις πλευρές σε Γιαννούλη αριστερά και Μάτος ή Ροντρίγκο δεξιά και παίζοντας χωρίς ακραίους με Εσίτι, Καντουρί και Μαουρίσιο στα χαφ.

Σε μια τέτοια περίπτωση τα ερωτηματικά θα έχουν να κάνουν με τους δύο επιθετικούς. Στον ημιτελικό του Κυπέλλου στην κορυφή είχε παίξει ο Άκπομ και ίσως να επιλεγεί και πάλι ο Άγγλος καθώς ο τρόπος παιχνιδιού του, μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού από αυτόν του Σβιντέρσκι που είναι καλύτερος με την μπάλα εντός περιοχής. Και τότε θα αναζητείται ο παίκτης που θα επιλεγεί ανάμεσα σε Μπίσεσβαρ και Τζόλη.

Όποιο σχήμα και αν επιλέξει ο Αμπέλ Φερέιρα είναι δεδομένο ότι θα ήθελε να έχει απόλυτα έτοιμο το Βιεϊρίνια, που μπορεί να του δώσει λύσεις. Φαίνεται ότι είναι δύσκολο για τον αρχηγό του ΠΑΟΚ να πάρει φανέλα βασικού, αλλά δεν αποκλείεται να πάρει χρόνο συμμετοχής αν οι συνθήκες το απαιτήσουν.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΠΑΟΚ: Η ώρα των παικτών
ΠΑΟΚ: Στέλνουν στον ΠΑΟΚ τον Στάνιμιρ Στόιλοφ
ΠΑΟΚ: Χωρίς Πέλκα κόντρα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ