ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Η Κυριακή του προπονητή

Braga's coach Abel Ferreira waves at the end of the Europa League round of 32 second leg soccer match between SC Braga and Olympique de Marseille at the Municipal stadium in Braga, Portugal, Thursday, Feb. 22, 2018. (AP Photo/Luis Vieira)
Braga's coach Abel Ferreira waves at the end of the Europa League round of 32 second leg soccer match between SC Braga and Olympique de Marseille at the Municipal stadium in Braga, Portugal, Thursday, Feb. 22, 2018. (AP Photo/Luis Vieira) AP

Ο ΠΑΟΚ κάνει ό,τι μπορεί για να κλείσει το θέμα του προπονητή με τον Μπράνκο να έχει αναχωρήσει στο εξωτερικό για να συζητήσει με τους εκπροσώπους τουΦερέιρα που παρά τα εμπόδια της Μπράγκα,παραμένει πρώτος στόχος.

Το ρολόι άρχισε να μετρά αντίστροφα από το απόγευμα της Παρασκευής όταν ο ΠΑΟΚ μπήκε και επίσημα στη διαδικασία αναζήτησης προπονητή, μετά το "αντίο" του Λουτσέσκου. Το deadline ήταν από την αρχή το πρωί της Δευτέρας, δηλαδή προτού αναχωρήσει η ομάδα για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΠΕΛ

Ο χρόνος ήδη έχει αρχίσει να εξαντλείται με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να κάνουν τη μεγάλη προσπάθεια να κλείσουν το ζήτημα της διαδοχής του Ραζβάν Λουτσέσκου μέχρι σήμερα το βράδυ της Κυριακής. Πρώτη επιλογή του παραμένει ο Άμπελ Φερέιρα παρά το γεγονός ότι ο 40χρονος τεχνικός έχει συμβόλαιο -και όπως λέγεται ισχυρό- με την Μπράγκα.

Μάλιστα, το ταξίδι του Αθλητικού Διευθυντή του Δικέφαλου στην Ιβηρική αφορά την περίπτωση του Πορτογάλου. Το γεγονός ότι οι διοικούντες τον ΠΑΟΚ στοχεύουν σε μια λύση που μοιάζει η ενδεδειγμένη, έναν προπονητή δηλαδή, που θεωρείται ως ο πλέον ανερχόμενος στην πατρίδα του, που έχει δώσει ήδη διαπιστευτήρια κρατώντας σε υψηλό επίπεδο, έναντι των τριών μεγάλων της Πορτογαλίας, την Μπράγκα, με υψηλό κίνητρο και φιλοδοξίες, δείχνει ότι στην Τούμπα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το θέμα του προπονητή να καθυστερήσει για μερικές ημέρες.

Ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να πληρώσει για να αποκτήσει τον Άμπελ Φερέιρα και ίσως να διαθέσει ολόκληρο το ποσό της ρήτρας των 2 εκατομμυρίων ευρώ που πληρώθηκε για τον Λουτσέσκου, ώστε να ικανοποιήσει την Μπράγκα και να απελευθερώσει τον Πορτογάλο τεχνικό. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ στην Πορτογαλία ήδη η πρώτη πρόταση του 1 εκατομμυρίου απορρίφθηκε από την Μπράγκα και οι πληροφορίες λένε πως ο Δικέφαλος είναι έτοιμος να τη διπλασιάσει.

ΣΤΟΧΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Σε μια τέτοια περίπτωση ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να βρει τρόπο να κερδίσει χρόνο, εξασφαλίζοντας τρόπους ώστε η προετοιμασία να ξεκινήσει κανονικά έστω για λίγες ημέρες με κάποιον υπηρεσιακό. Κάτι που και πάλι δεν είναι εύκολο αν σκεφτεί κανείς ότι την Τετάρτη ο Δικέφαλος δίνει το πρώτο φιλικό στην Ολλανδία με αντίπαλο την Άλκμααρ.

Στόχος είναι σε αυτό το φιλικό αν δεν κοουτσάρει την ομάδα ο νέος της προπονητής τουλάχιστον να βρίσκεται εκεί και να το παρακολουθεί. Άλλωστε και το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη προς τους αρχηγούς ήταν ότι πολύ σύντομα ο ΠΑΟΚ θα έχει το νέο προπονητή.

Όπως και να έχει, τα σημάδια δείχνουν ότι ο Άμπελ Φερέιρα, που από την πλευρά του σύμφωνα με πληροφορίες βλέπει θετικά το ενδεχόμενο την προοπτική που του προσφέρει ο ΠΑΟΚ, παραμένει για την ώρα ο πρώτος στόχος του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος θα το παλέψει και αυτός είναι ο λόγος που για την ώρα τουλάχιστον δεν έχουν γίνει σοβαρές τουλάχιστον επαφές με τους υπόλοιπους τεχνικούς ( Καρέρα, Νίκολιτς και λοιποί).

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ