ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Η φυγή Βαρέλα - Σάκχοφ φέρνει ανατροπές

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο προγραμματισμός του Ραζβάν Λουτσέσκου για την επόμενη σεζόν έχει ήδη επηρεαστεί άμεσα από την αποχώρηση των Φερνάντο Βαρέλα και Εβγέν Σάκχοφ και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ πρέπει πλέον να τρέξουν για να προλάβουν να καλύψουν τα κενά που είναι πολλά και κυρίως στον άξονα της ομάδας.

Η διαφαινόμενη αποχώρηση του Εβγέν Σάκχοφ από τον ΠΑΟΚ, που ακολουθεί το δρόμο που άνοιξε ο Φερνάντο Βαρέλα, δημιουργεί νέες μεγαλύτερες ανάγκες στον άξονα του Δικεφάλου.

Από τις αρχές του 2019 οι έξι βασικοί μπροστά από τον Πασχαλάκη ήταν οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια τετράδα στην άμυνα και Μαουρίσιο, Σάκχοφ δίδυμο στα αμυντικά χαφ. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο ξεκίνημα της προετοιμασίας του του Δικέφαλου από αυτούς του έξι, στη διάθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου θα είναι μόνο οι Μάτος και Κρέσπο.

Ο Λουτσέσκου είναι αυτός που βρίσκεται στην πιο δυσάρεστη θέση υπό την έννοια ότι είχε εισηγηθεί την παραμονή και του Βαρέλα - για τον οποίο μάλιστα έκανε και ο ίδιος πολλές προσπάθειες για να τον πείσει να μείνει στην Τούμπα - και του Σάκχοβ, που τελικά δεν ικανοποιήθηκαν.

Και με την τροπή που έχει πάρει το θέμα των ανανεώσεων δεν μπορεί κανείς να είναι και ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι θα κλείσει θετικά το θέμα και του Κάνιας. Και δεν είναι μόνο γεγονός ότι ο Ρουμάνος δεν θα έχει στο ρόστερ δυο ποδοσφαιριστές τους οποίους ο ίδιος θεωρούσε βασικούς, αναγκαστικά θα υπάρξουν πολλές αλλαγές στην ομάδα του. Και αυτό ήταν κάτι που ο Λουτσέσκου το απεύχονταν καθώς θεωρεί ότι είναι μεγάλο ρίσκο να αλλάξεις μια ομάδα την ώρα που θέλεις να την έχεις πανέτοιμη στις αρχές του Αυγούστου για να δώσει σημαντικά παιχνίδια για τα προκριματικά του ChampionsLeague.

Ο προπονητής του Δικέφαλου που πέρυσι το καλοκαίρι θεωρούσε… απώλεια το δανεισμό του Παναγιώτη Δεληγιαννίδη, σε έναν μήνα περίπου θα βρει μια ομάδα κατά πολύ διαφορετική και γνωρίζει ότι έχει πολύ δουλειά να κάνει.

Η άρνηση του Ουκρανού να δεχθεί την πρόταση που του έκανε ο ΠΑΟΚ για την ανανέωση του συμβολαίου του φέρνει έντονες αναταράξεις και στο μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας για την επόμενη σεζόν. Η ενίσχυση στη μεσαία γραμμή αποτελούσε έτσι και αλλιώς τη βασική προτεραιότητα των ανθρώπων του Δικέφαλου, ωστόσο πλέον και υπάρχει ανάγκη για την απόκτηση δύο αμυντικών μέσων αλλά δημιουργείται μεγαλύτερη πίεση για να τελειώνει, είτε με τον έναν τρόπο, είτε με τον άλλον, όσο πιο σύντομα γίνεται το θέμα με το Σέρτζιο Ολιβέιρα. Και αυτό διότι αν δει κανείς το ρόστερ του ΠΑΟΚ ο μοναδικός σίγουρα διαθέσιμος ανασταλτικός χαφ που υπάρχει σε αυτό είναι ο Γιόζιπ Μίσιτς και αυτός δανεικός από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Οι εξελίξεις στα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ θα πρέπει να τρέξουν άμεσα, αφού μοιάζει δεδομένο ότι θα γίνουν πολλές μεταγραφές και στις τρεις γραμμές του Δικέφαλου. Και στη διάθεση των υπεύθυνων για αυτές (οικογένεια Σαββίδη, Μπράνκο, Λουτσέσκου) υπάρχουν πέντε εβδομάδες μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας και άλλες τόσες μέχρι τον πρώτο επίσημο αγώνα της σεζόν στον τρίτο προκριματικό γύρο τουChampionsLeague.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ