ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: "Φάκελος" Πόντους Βέρνμπλουμ

ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ / 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
Βέρνμπλουμ EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου ανοίγει τον "φάκελο" της μεταγραφής-σίριαλ του Σουηδού διεθνούς μέσου, γιατί ο ΠΑΟΚ τον ήθελε τόσο πολύ και εξηγεί γιατί έχει παίξει ελάχιστα ως τώρα, αλλά και πότε θα μπει στην ενδεκάδα με στόχο να μην... ξαναβγεί.

Όσοι περιμένουν πως και πώς να δουν τον Πόντους Βέρνμπλουμ, του παίκτη που η μεταγραφή του εξελίχθηκε στο σίριαλ του καλοκαιριού, να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των ανθρώπων που τον έφεραν στον ΠΑΟΚ ας διαβάσουν τις γραμμές που ακολουθούν...

Ο ΠΑΟΚ ρίσκαρε όλο το καλοκαίρι περιμένοντας το πολυπόθητο «ναι» του Σουηδού κάνοντας εξ αρχής συνειδητά την επιλογή του. Ο Βέρνμπλουμ είχε πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από όλους τους εμπλεκόμενους στις μεταγραφές του "Δικέφαλου". Και από την οικογένεια Σαββίδη και από την πλευρά του αθλητικού διευθυντή Λούμπος Μίχελ και κυρίως από τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Όλοι συμφωνούσαν ότι ο Σουηδός είναι ο παίκτης που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ στη μεσαία του γραμμή.

Δυναμικός στα ανασταλτικά του καθήκοντα, ικανός να συμμετέχει και στη δημιουργία, με καλές τοποθετήσεις στα στημένα, με δυνατό σουτ. Ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο κι... όλα στη μεσαία γραμμή. Γι' αυτό και στην Τούμπα, έστρωσαν χρυσάφι στα πόδια του και περίμεναν υπομονετικά για περισσότερους από τρεις μήνες μέχρι να τον δουν στο δεύτερο ταξίδι του στη Θεσσαλονίκη να υπογράφει το συμβόλαιο που τον κάνει τον πλέον υψηλά αμειβόμενο παίκτη του "Δικεφάλου" (σ.σ. πάνω από έξι εκατομμύρια ευρώ, συν τα μπόνους για μια τριετία).

"ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ"

Το ρίσκο που πήραν στον ΠΑΟΚ δεν είχε μόνο να κάνει με το ενδεχόμενο να βρεθεί μια ομάδα από πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και να δελεάσει το Σουηδό μέσο. Πληροφορίες λένε πως η επικράτηση της Φροζινόνε στα πλέι οφ ανόδου από τη"SERIEB"στην μεγάλη κατηγορία της Ιταλίας επί του Παλέρμο, έβγαλε εκτός παιχνιδιού έναν μεγάλο ανταγωνιστή του "Δικεφάλου".

Το περασμένο καλοκαίρι, όμως, ήταν το πρώτο για τον Πόντους Βέρνμπλουμ, ο οποίος στα τέλη του Ιούνη μπήκε τα 32 του χρόνια, που τον βρήκε χωρίς ομάδα. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε μείνει ελεύθερος και δεν βιάστηκε καθόλου να αποφασίσει για τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Αφοσιώθηκε στην οικογένεια του, έκανε διακοπές διαρκείας στην Τουρκία και την Ισπανία, παρακολούθησε την πορεία της Σουηδίας στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρωσία προσπαθώντας με ατομική εκγύμναση να κρατηθεί σε ένα καλό επίπεδο.

Όπως ήταν φυσιολογικό όταν τελικά τον Αύγουστο υπέγραψε στον ΠΑΟΚ, χρειαζόταν χρόνο για να βρεθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα αγωνιστικής κατάστασης. Το γεγονός ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου κόντρα σε όσα συνηθίζει, του έδωσε τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης, ήταν ενδεικτικό του πόσο του υπολογίζει, αλλά δεν σήμαινε και ότι ο Βέρνμπλουμ ήρθε έτοιμος. Κάθε άλλο...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Παρόλα αυτά ο Ρουμάνος τεχνικός είναι σήμερα απόλυτα ικανοποιημένος από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Σουηδός. Οι δηλώσεις του στη Λευκορωσία για αυτόν και η ένθερμη στήριξη που του προσέφερε δεν ήταν τυχαίες.

«Ο Βέρνμπλουμ μας έδωσε πολλές λύσεις, όταν χρησιμοποιήθηκε. Μας βοήθησε από νωρίς να ξεκουράσουμε άλλους παίκτες και να ξέρετε ότι δεν είναι καθόλου εύκολο για έναν καινούργιο ποδοσφαιριστή να μπει σε μια ομάδα που μάλιστα πηγαίνει καλά. Το ότι έρχεται κάποιος στην ομάδα, ως μεταγραφή δε σημαίνει ότι απαραίτητα θα παίξει αμέσως» τόνισε ο προπονητής του ΠΑΟΚ. Και όλα αυτά για έναν παίκτη που έχει παίξει ήδη δύο 90λεπτα στους αγώνες της ομάδας του με τη Τσέλσι και τον Άρη.

ΕΦΤΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΘΕΛΕΙ ΡΥΘΜΟ

Ο 32χρονος έχει δουλέψει σκληρά στις προπονήσεις του "Δικέφαλου" για να καλύψει το -πολύ- χαμένο έδαφος. Ήδη πριν από περίπου δύο εβδομάδες ο Λουτσέσκου πήρε στα χέρια του τα τελευταία εργομετρικά του Βέρνμπλουμ που δείχνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι έχει φτάσει στα επίπεδα φυσικής κατάστασης που ήταν οι νέοι συμπαίκτες του στον ΠΑΟΚ όταν ολοκλήρωσαν την καλοκαιρινή τους προετοιμασία. Και αυτό σημαίνει ότι πλέον αυτό που του λείπει είναι παιχνίδια για να αποκτήσει και αγωνιστικό ρυθμό.

ΠΩΣ ΘΑ ΧΩΡΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Το ερώτημα που θα πρέπει σε λίγο καιρό να απαντηθεί είναι πως θα χωρέσει στο δίδυμο των αμυντικών χαφ. Και αυτό διότι η αλήθεια είναι ότι αυτό που είχαν στο μυαλό τους στο τεχνικό επιτελείο του Δικέφαλου ήταν το δίδυμο Μαουρίσιο- Βέρνμπλουμ. Το γεγονός ότι ο Κάνιας έκανε καλά παιχνίδια το τελευταίο χρονικό διάστημα, αν εξαιρέσει κανείς έναν-δύο αγώνες, έδωσε τον απαραίτητο χρόνο και στο Λουτσέσκου να περιμένει το Σουηδό και στον τελευταίο να προετοιμαστεί.

Την Παρασκευή στον ΠΑΟΚ θα γνωρίζουν πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Βραζιλιάνος Μαουρίτσιο που τραυματίστηκε στην τελευταία προπόνηση. Αν χρειαστεί, ο Βέρνμπλουμ θα είναι βασικός υποψήφιος να τον αντικαταστήσει. Ούτως ή άλλως η ώρα του πλησιάζει και τότε θα μάθουμε αν άξιζε η υπομονή και το μεγάλο ποσό που διέθεσε ο ΠΑΟΚ για να τον κάνει μόνιμο κάτοικο Τούμπας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ