ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Έχει πάρει τίτλους ως δεξί μπακ ο Βιεϊρίνια

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Δοκιμασμένη και πετυχημένη συνταγή η κίνηση του Αμπέλ Φερέιρα να τοποθετήσει Βιεϊρίνια σε ρόλο δεξιού ακραίου αμυντικού.

Η τοποθέτηση του Βιεϊρίνια στο δεξί άκρο της άμυνας ήταν μια κίνηση του Αμπέλ Φερέιρα που άλλαξε τα δεδομένα στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό κυρίως σε επίπεδο τακτικής για το Δικέφαλο.

Η ανάπτυξη του δικέφαλου μοιράστηκε και στις δύο πτέρυγες του ΠΑΟΚ και έπαψε να είναι μονοδιάστατη και συνεπώς πιο εύκολα αντιμετωπίσιμη από τον Παναθηναϊκό. Ο Πορτογάλος είχε και γκολ και ασίστ και ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του πρώτου προημιτελικού με τους «πράσινους».

Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη… συνταγή είναι παλιά και δοκιμασμένη. Ο Αμπέλ Φερέιρα στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι τόνισε πως ήξερε ότι ο Βιεϊρίνια μπορεί να παίξει στη θέση αυτή καθώς τον είχε δει να παίζει δεξί μπακ στην Εθνική Πορτογαλίας και ήξερε ότι και στη Βόλφσμπουργκ ο αρχηγός του Δικεφάλου έκανε καριέρα αγωνιζόμενος στο δεξί άκρο, πολλές φορές ως φουλ μπακ-χαφ.

ΣΗΚΩΣΕ ΤΡΟΠΑΙΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Πράγματι ο Βιεϊρίνια έπαιξε 46 από τα συνολικά 163 παιχνίδια του με τη φανέλα της Βόλφσμπουργκ στο δεξί άκρο της άμυνας της γερμανικής ομάδας με συγκομιδή 5 ασίστ. Τα 6 γκολ που πέτυχε στη Γερμανία πάντως τα έβαλε αγωνιζόμενος στο δεξί άκρο αλλά πιο προωθημένος.

Τους δύο τίτλους που κατέκτησε με τη Βόλφσμπουργκ τους πήρε ως δεξί μπακ. Στον τελικό του κυπέλλου Γερμανίας απέναντι στην Ντόρντμουντ την περίοδο 2014-15 στο δεξί άκρο της άμυνας των «Λύκων» αγωνιζόταν και το καλοκαίρι του 2015 στην ίδια θέση αγωνίστηκε στο τελικό του γερμανικού Σούπερ Καπ με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου στα πέναλτι.

Βέβαια η χθεσινή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Πορτογάλος αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της άμυνας του ΠΑΟΚ. Άλλες πέντε φορές με προπονητή το Ραζβάν Λουτσέσκου, που τον καθιέρωσε ως αριστερό μπακ τον χρησιμοποίησε στο δεξί φτερό με τη παραγωγικότητα του μάλιστα να είναι αξιοσημείωτη καθώς έχει σκοράρει 3 γκολ (τα 2 από την άσπρη βούλα του πέναλτι) και έχει καταγεγραμμένη και μια τελική πάσα.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΚΟΡ ΓΚΟΛ ΑΣΙΣΤ
28-02-18 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟ 3-1 - -
22-04-18 ΞΑΝΘΗ SUPER LEAGUE 2-1 - -
20-09-18 ΤΣΕΛΣΙ EUROPA LEAGUE 0-1 - -
19-01-19 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ SUPER LEAGUE 3-0 1 -
27-02-19 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟ 4-2 1 -
05-02-20 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟ 2-0 1 1
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ