ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Εννέα είχαν την... τεχνογνωσία

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Όταν ο ΠΑΟΚ ξεκινούσε το μαγικό ταξίδι προς την κατάκτηση του 3ου πρωταθλήματος στην ιστορία του, τα μέλη του "ασπρόμαυρου" ρόστερ που είχαν τέτοια εμπειρία δεν συμπλήρωναν καν 11άδα.

Για την συντριπτική πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ η πρωταθληματική κούπα που κατέκτησαν είναι η πρώτη στην καριέρα τους. Για τους πιο νεαρούς από αυτούς είναι μια καλή αρχή, ενώ για κάποιους άλλους ο φετινός τίτλος θα αποτελέσει σφραγίδα στο βιογραφικό τους.

Υπάρχουν όμως και εκείνοι που είχαν ήδη κατακτήσει πρωτάθλημα στο παρελθόν και το Sport24.gr σάς τους παρουσιάζει.

ΑΝΤΕΛΙΝΟ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ, ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΟΥ

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ που αν και τραυματίας με χιαστό μπήκε αλλαγή στο 90΄για να σηκώσει πρώτος το τρόπαιο του πρωταθλητή, μετρούσε πέντε τίτλους στην καριέρα του, με πιο σημαντικό φυσικά εκείνο του Πρωταθλητή Ευρώπης με την Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας.

Ανάμεσα στα άλλα τρόπαια έχει και μια κατάκτηση πρωταθλήματος στην Πορτογαλία με την φανέλα της Πόρτο. Την περίοδο 2006-07 ο 20χρονος τότε Βιεϊρίνια είχε 8 συμμετοχές με τους "Δράκους", από τις οποίες μια ως βασικός και οι άλλες επτά ως αλλαγή πανηγυρίζοντάς το πρώτο του πρωτάθλημα. Το δεύτερο ήρθε την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ.

ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΒΑΡΕΛΑ, ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΝΤΑΜΠΛ

Ο ηγέτης στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ έχει ήδη κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Ρουμανίας, σε συνεχόμενες μάλιστα σεζόν. Τις περιόδους 2013-14 και 2014-15 αναδείχθηκε πρωταθλητής με την Στεάουα Βουκουρεστίου. Και στις δύο είχε σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια της ομάδας του να φτάσει στο τίτλο. Την πρώτη χρονιά αγωνίστηκε σε 28 παιχνίδια από τα οποία τα 24 ως βασικός και τη δεύτερη σε 30 από τα 34 που έδωσε η ομάδα του όλα στην αρχική ενδεκάδα. Την περίοδο μάλιστα 2014-15 η Στεάουα νίκησε την Κλούζ στο τελικό κυπέλλου με αυτόν βασικό κατακτώντας το νταμπλ. Κάτι βέβαια που ονειρεύεται και φέτος με την φανέλα του "δικεφάλου"

ΣΕΡΤΖΙΟ ΟΛΙΒΕΙΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕΡΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΉ ΟΜΑΔΑ

Ο Πορτογάλος ήρθε ως Πρωταθλητής στην Τούμπα. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο πανηγύρισε το πρωτάθλημα στην πατρίδα του με την Πόρτο του Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Μπορεί τον περασμένο Γενάρη ο τεχνικός των "Δράκων" να έδωσε το ΟΚ για το δανεισμό του στον ΠΑΟΚ, ωστόσο την περασμένη σεζόν , τον χρησιμοποίησε ως βασικό σε 15 αγώνες και άλλες τέσσερις ως αλλαγή και αυτός ανταπέδωσε την εμπιστοσύνη του σκοράροντας 4 γκολ .

ΠΕΔΡΟ ΕΝΡΙΚΕ, ΤΡΙΤΩΣΕ ΤΟ ΚΑΛΟ

Δύο χρονιές ο ΠΑΟΚ τον έδωσε δανεικό και τις δύο επέστρεψε ως πρωταθλητής. Μία με την Καραμπάχ στο Αζερμπαϊτζάν και μια με την Αστάνα στο Καζακστάν. Με την πρώτη αγωνίστηκε σε 24 παιχνίδια πρωταθλήματος πετυχαίνοντας 4 γκολ και 19 με την Αστάνα σκοράροντας άλλα τρία. Με τον ΠΑΟΚ θα κατακτήσει το τρίτο πρωτάθλημα της καριέρας του, έχοντας ήδη κατακτήσει και ένα κύπελλο την σεζόν 2017-18 στο Βόλο.

ΛΕΟ ΖΑΜΠΑ, ΤΟ ΠΑΡΘΕΝΙΚΌ ΤΟΥ ΉΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ

Με τη φανέλα της Κορίνθιανς ο Λέο Ζαμπά σε πολύ μικρή ηλικία κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα. Είχε βέβαια μόλις μια συμμετοχή στο Μπραζιλεϊράο και αυτή ως αλλαγή σε έναν αγώνα με αντίπαλο την Σαπεκοένσε, ωστόσο στο βιογραφικό του έχει γράψει ήδη Πρωταθλητής και ευελπιστεί ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι τίτλοι με πρώτο αυτό που κατέκτησε την Κυριακή με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

ΓΙΟΖΙΠ ΜΙΣΙΤΣ, ΠΑΟΚ ΑΛΑ ΡΙΕΚΑ

Ένας ακόμη Πρωταθλητής στο ρόστερ του ΠΑΟΚ είναι ο Γιόζιπ Μίσιτς. Ο Κροάτης αμυντικός χαφ πήρε το νταμπλ στην πατρίδα του με τη φανέλα της Ριέκα την περίοδο 2016-17 σπάζοντας το κατεστημένο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ο Μίσιτς έχασε μόλις δύο παιχνίδια όλη τη σεζόν και μαζί με τον Μπράνταριτς ήταν βασικοί στην προσπάθεια της Ριέκα να φτάσει στους τίτλους, εξαργυρώνοντας τη συμβολή τους στην επιτυχία με μεταγραφή στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας και την Κάλιαρι αντίστοιχα. Στο πρωτάθλημα μάλιστα ο Μίσιτς, που έφτασε τον Γενάρη στη Θεσσαλονίκη, σκόραρε δύο γκολ.

ΠΟΝΤΟΥΣ ΒΕΡΝΜΠΛΟΥΜ, ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΤΟΥ!

Ο Βέρνμπλουμ είναι ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ με τις περισσότερες κατακτήσεις πρωταθλήματος. Ο Σουηδός έχει στεφθεί πρωταθλητής τρεις φορές με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και μια φορά στην πατρίδα του με την Γκέτεμποργκ. Το 2007 πήρε το πρωτάθλημα στη Σουηδία το 2013 το νταμπλ στη Ρωσία και το 2014 και το 2016 το ρωσικό πρωτάθλημα. Με την Γκέτεμποργκ είχε 17 συμμετοχές όλες ως βασικός. Την πρώτη του χρονιά στη Ρωσία πήρε το πρωτάθλημα με 27 συμμετοχές ως βασικός, την επόμενη και πάλι με 27 συμμετοχές στην αρχική ενδεκάδα και το 2016 είχε 26 παιχνίδια φτάνοντας μέχρι και τον τελικό κυπέλλου όπου ηττήθηκε από τη Ζενίτ.

ΑΛΙΝ ΤΟΣΚΑ, ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΣΤΕΑΟΥΑ

Ο Ρουμάνος αμυντικός που αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ ως δανεικός από την Μπέτις ήταν συμπαίκτης του Φερνάντο Βαρέλα την περίοδο 2014-15 στην Στεάουα Βουκουρεστίου όταν η ομάδα του κατέκτησε το νταμπλ.

Στο πρωτάθλημα τότε είχε 15 συμμετοχές, ήταν βασικός σε όλα τα παιχνίδια που έδωσε η ομάδα της ρουμανικής πρωτεύουσας για το κύπελλο εκτός από τον τελικό με την Κλουζ στον οποίο έμεινε στον πάγκο.

Όλα δείχνουν πως μετά από ένα χρόνο θα αποχαιρετήσει το καλοκαίρι την Θεσσαλονίκη αλλά στο βιογραφικό του θα έχει προσθέσει το δεύτερο του πρωτάθλημα. Ενδεχομένως και νταμπλ...

ΕΒΓΕΝ ΧΑΤΣΕΡΙΝΤΙ, ΜΕ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Μπορεί ο πολύπειρος στόπερ από την Ουκρανία, με το 1,5 εκατομμύριο ευρώ συμβόλαιο, να μην είχε μεγάλη συμμετοχή στην φετινή πορεία του Δικέφαλου με μόλις 11 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και 712 αγωνιστικά λεπτά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ωστόσο ο Χατσερίντι την Κυριακή θα αναδειχθεί για τρίτη φορά Πρωταθλητής στην καριέρα του.

Την περίοδο 2014-15 η Ντιναμό Κιέβου έσπασε την κυριαρχία της Σαχτάρ και επέστρεψε στην κορυφή του ουκρανικού ποδοσφαίρου κατακτώντας και τους δύο εγχώριους τίτλους, ενώ και την επόμενη σεζόν 2015-16 πήρε δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Ο Χατσερίντι είχε σαφώς πιο ενεργό ρόλο από αυτόν που έχει στον ΠΑΟΚ. Με 17 συμμετοχές στο πρώτο πρωτάθλημα και 18 στο δεύτερο ήταν από τους ποδοσφαιριστές που θεωρούνταν βασικοί.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ