ΠΑΟΚ: Διπλό δικαστικό μέτωπο για τον Δικέφαλο

Σε ΣτΕ και Διαιτητικό της ΕΠΟ εκπροσωπήθηκε ο ΠΑΟΚ, με τον Δικέφαλο να ζητά από το Συμβούλιο της Επικρατείας να κηρύξει παράνομη τη σύσταση της ΕΕΑ και το διορισμό σε αυτήν του Νίκου Φαραντούρη. Τι ανέφεραν οι άλλες εμπλεκόμενες πλευρές.

Δύο δικαστικές υποθέσεις ήταν στην ημερήσια διάταξη του ΠΑΟΚ. Η πρώτη ήταν η προσφυγή του Δικεφάλου στο ΣτΕ  με την οποία ζήτησε να κηρυχθεί παράνομη η σύνθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ο ΠΑΟΚ εστίασε κυρίως στο διορισμό του Νίκου Φαραντούρη, μετά την καταγγελία του Ολυμπιακού για την υπόθεση  της Ξάνθης.

Ο Δικέφαλος εκπροσωπήθηκε  από τον Αχιλλέα Μαυρομάτη, συνεπικουρούμενος από τους  καθηγητές, Σιούτου και Κατσά.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ εκτιμούν ότι αν ακυρωθεί ο διορισμός του Νίκου Φαραντούρη τότε θα πρέπει να θεωρηθεί άκυρη η σύσταση της ΕΕΑ.

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ

Το δεύτερο μέτωπο αφορά το Διαιτητικό Δικαστήριο  της ΕΠΟ στο οποίο προσέφυγε ο Ολυμπιακός κατά του ΠΑΟΚ και της Λίγκας με αφορμή την προσφυγή του Δικεφάλου στα πολιτικά δικαστήρια για  την ΕΕΑ.

Η θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που εκπροσωπήθηκε από τους νομικούς Μαυρομάτη και Μπίρδα ήταν η εξής: "Ουδεμία προσφυγή μας έγινε κατά πράξης, απόφασης, ερμηνείας, απόφασης που να προέκυψε από όργανο του ποδοσφαίρου.

Ουδεμία διαφορά που ανέκυψε από πειθαρχικά όργανα, προσβάλαμε στα πολιτικά δικαστήρια. Δεν προσβάλαμε ποτέ απόφαση από αθλητικό ποδοσφαιρικό όργανο.

Να μας πουν αν μπορούμε να προσβάλουμε πουθενά, μία φορά να δικαστεί επί της ουσίας η υπόθεση", υποστήριξαν οι νομικοί του ΠΑΟΚ.

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ

Ο δικηγόρος, Χρήστος Δετσαρίδης, εκπροσώπησε την Ξάνθη και τόνισε μεταξύ άλλων: "Εμείς προσβάλλαμε απόφαση διοικητικού οργάνου και όχι αθλητικού οργάνου. Η ΕΕΑ δεν ιδρύθηκε για να εφαρμόζει κανονισμούς της ΕΠΟ. Ιδρύθηκε από το Σύνταγμα για να υπάρχει η εποπτεία του κράτους. Είναι λοιπόν διοικητικό όργανο η ΕΕΑ. Δεν έχουμε προσβολή διατάξεων της ΕΠΟ".

Την Super League εκπροσώπησε ο νομικός της σύμβουλος, Γιάννης Οικονομάκης, που υπεραμύνθηκε της απόφασης της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος να απορρίψει την καταγγελία του Ολυμπιακού, ο οποίος υποστήριξε ότι παραβιάστηκε το Άρθρο 35 του Καταστατικού της ΕΠΟ, που απαγορεύει την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια για αθλητικές διαφορές.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο έδωσε σε όλες τις πλευρές προθεσμία για κατάθεση υπομνημάτων ως την Τρίτη και η απόφαση αναμένεται από το τέλος της επόμενης εβδομάδας και μετά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΠΑΟΚ: Προπόνηση και τεστ για κορονοϊό
Ζίβκοβιτς: "Με νίκη στο ντέρμπι ανοίγει η μάχη για το πρωτάθλημα"
 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.