ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Δεν χάνει στην Αγγλία!

30 Sep 1997:  Zissis Vrizas scores the equalising goal for PAOK during the Arsenal v PAOK Salonika match in the UEFA Cup second round second leg at Highbury, London.
Mandatory Credit: Mike Hewitt/ALLSPORT
30 Sep 1997: Zissis Vrizas scores the equalising goal for PAOK during the Arsenal v PAOK Salonika match in the UEFA Cup second round second leg at Highbury, London. Mandatory Credit: Mike Hewitt/ALLSPORT ALLSPORT

Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει στο Λονδίνο δύο ιστορικές προκρίσεις και θέλει να πετύχει την Πέμπτη ένα νέο έπος αυτή τη φορά στο Στάμφορντ Μπριτζ κόντρα στην Τσέλσι των πολλών αστέρων (VIDEOS)

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Τσέλσι για την 5η αγωνιστική του EUROPA LEAGUE. Μετά τις δύο ήττες από τη Βίντι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται θετικό αποτέλεσμα στο Στάμφορντ Μπριτζ για να διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, χωρίς μάλιστα να γνωρίζει εκ των προτέρων αν αυτό θα του είναι αρκετό.

Όπως και να έχει η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν…τρομάζει στο Λονδίνο καθώς έχει ήδη σημειώσει εκεί δύο ιστορικές επιτυχίες, δύο μεγάλες προκρίσεις τόσο απέναντι στην Άρσεναλ όσο και απέναντι στην Τότεναμ και είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει πετύχει κάτι αντίστοιχο.

ZISIS THE END

Το Σεπτέμβριο του 1997 ο ΠΑΟΚ με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, ταξίδεψε στο Λονδίνο για να αντιμετωπίσει την Άρσεναλ στο Χάιμπουρι έχοντας κερδίσει τους κανονιέρηδες στην Τούμπα 1-0 με γκολ του Κώστα Φραντζέσκου.

Οι Άγγλοι στην πρώτη χρονιά του Αρσέν Βενγκέρ στην τεχνική τους ηγεσία, κατάφεραν να ανοίξουν σχετικά νωρίς το σκορ με ένα γκολ του Ντένις Μπέργκαμπ.

Ο ΠΑΟΚ άντεξε στη συνέχεια του αγώνα και 3’ πριν το τέλος ο Ζήσης Βρύζας πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή του Σίμαν, κινήθηκε ανάμεσα στα στόπερ της Άρσεναλ και με συρτό σουτ ισοφάρισε δίνοντας μια ιστορική πρόκριση στον ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις:

Άρσεναλ: Σίμαν, Ντίξον, Γουίντενμπερν, Βιεϊρά, Μπουλντ, Άνταμς, Ράιτ, Μπέργκαμπ, Οβερμαρς (74' Πλατ), Πάρλουρ (86' Ανελκά), Πετί.

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Ολιβάρες, Τασσιόπουλος, Κολομπούρδας (81' Καπετανόπουλος), Ζαφειρίου (33' Σιδηρόπουλος), Ζαγοράκης, Φρατζέσκος (89' Ζουμπούλης), Βρύζας, Βελής, Νάγκμπε, Τουρσουνίδης

ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΣΤΟ WHITE HART LANE

Πριν από επτά χρόνια ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε για δεύτερη φορά στο Λονδίνο αυτή την φορά με αντίπαλο την Τότεναμ, του Χάρι Ρέντναπ.

Ο Δικέφαλος αγωνίστηκε με αρκετά προβλήματα (Λίνο, Βιεϊρίνια έμειναν εκτός) και σόκαρε τους Λονδρέζους με δύο γρήγορα γκολ, σε ισάριθμες ασίστ του Γεωργιάδη, με σκόρερ τους Σαλπιγγίδη στο 6΄και Αθανασιάδη στο 13’.

Ο ΠΑΟΚ του Μπολόνι, αγωνίστηκε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του νεαρού τότε Κώστα Σταφυλίδη για χέρι μέσα στην περιοχή που έφερε και τη μείωση του σκορ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λούκα Μόντριτς στο 39'.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έκαναν ηρωική εμφάνιση με κορυφαίο τον Πάμπλο Κοντρέρας που αποχώρησε τραυματίας 9΄πριν το τέλος και κράτησαν τη νίκη με την οποία άφησαν εκτός Ευρώπης και δεύτερη λονδρέζικη ομάδα.

Οι συνθέσεις:

Τότεναμ: Γκόμεζ, Τσόρλουκα, Γκαλάς, Μπασόνγκ, Ρόουζ (Μπέιλ 69'), Λίβερμορ, Πίεναρ (Ουόκερ 67'), Μόντριτς, Λένον, Κέιν (Φαλκέ 71'), Ντεφόου.

ΠΑΟΚ : Χαλκιάς, Έτο, Μαλεζάς, Κοντρέρας (Τσιρίλο 81'), Σταφυλίδης, Γκαρσία, Φωτάκης, Λαζάρ (Αρίας 84'), Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης (Σνάουτσνερ 62'), Αθανασιάδης.

Ο ΠΑΟΚ αύριο το βράδυ αντιμετωπίζει την τρίτη μεγάλη ομάδα του Λονδίνου και θέλει να συνεχίσει την παράδοση που έχει δημιουργήσει και που λέει πως δεν χάνει στην αγγλική πρωτεύουσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ