ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ - ΑΠΟΕΛ 1-0

ΠΑΟΚ - ΑΠΟΕΛ 1-0

Ο ΠΑΟΚ με 4-4-2 και λίγες αλλαγές από τον Στέφενς νίκησε τον ΑΠΟΕΛ με γκολάρα του Σαλπιγγίδη στο 16'

Ξεκάθαρες σκέψεις για την ενδεκάδα που προτίθεται να παρατάξει στα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, φανέρωσε ο Χουμπ Στέφενς στο φιλικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον ΑΠΟΕΛ.

Ο "δικέφαλος" επιβλήθηκε με 1-0 της κυπριακής ομάδας με πανέμορφο γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 16΄ και εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια του κόντρα σε Ζνόιμο και Πάσινγκ.

Ο Ολλανδός τεχνικός προτίμησε ένα σχήμα βασισμένο στο 4-4-2, το οποίο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έδινε μεγάλη βαρύτητα στις σωστές αλληλοκαλύψεις και την ορθολογική ανάπτυξη.

Ο ΠΑΟΚ είχε καλύτερη αμυντική λειτουργία σε σχέση με τα δύο προηγούμενα φιλικά του. Κατσουράνης και Βίτορ συνεργάστηκαν σωστά (ο Πορτογάλος ήταν πολύ αποτελεσματικός ως στόπερ), ο Κίτσιου ήταν ουσιαστικότατος σε ρόλο δεξιού οπισθοφύλακα, ενώ ο Λίνο επιθετικά βοήθησε αρκετά, όμως, αμυντικά βρέθηκε σε κάποιες στιγμές εκτεθειμένος.

Στο κέντρο Τζιόλης και Λόρενς συνεργάστηκαν καλά με τον Έλληνα διεθνή να αποτελεί το συνδετικό κρίκο άμυνας και επίθεσης. Στα άκρα ο Γεωργιάδης (με διάθεση και ημιτελείς προσπάθειες) και ο Ολίσε (πιο επικίνδυνος) μοιράστηκαν τη θέση του αριστερού χαφ εξτρέμ, ο Λούκας έπαιξε στα δεξιά (με στιγμές ποιότητας αλλά και εμφανή την ανάγκη να βρει ρυθμό μέσα από προπονήσεις και το επόμενο φιλικό ματς με Νις), ενώ στην επίθεση ο Σαλπιγγίδης (με ένα πανέμορφο γκολ και με μεγάλη διάθεση) και ο Αθανασιάδης (καλύτερος από τα προηγούμενα ματς) ήταν απειλητικοί.

Για ένα μικρό διάστημα ο Κάτσε πέρασε παρτενέρ του Τζιόλη και ο Λόρενς έπαιξε δεξιά, ενώ χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Σπυρόπουλος στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Το χάι λάιτ του αγώνα το πανέμορφο γκολ του Σαλπιγγίδη που γύρισε έξυπνα και εξαπέλυσε φωτοβολίδα στο 16΄. Ο Σάλπι πέτυχε το δεύτερο γκολ στα φιλικά (το πρώτο ήταν κόντρα στην Κοπεγχάγη).

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Λίνο (80΄ Σπυρόπουλος), Τζιόλης, Λόρενς, Λούκας (75΄ Κάτσε), Γεωργιάδης (46΄ Ολίσε), Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης.

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Ολιβέιρα (75΄ Αντωνιάδης), Κλουκόφσκι (60΄ Κρίστιαν), Μοράις (70΄ Βινίσιους), Αμορίν, Μάριο Σέρτζιο (75΄ Σολωμού), Μπενασούρ (70΄ Χαραλαμπίδης), Μαντούκα (70΄ Γκονσάλβες), Αλεξάντρου (70΄ Ηλία), Τιάγκο Γκόμες (70΄ Αλωνεύτης) και Σωτηρίου (46΄ Σέρινταν)

Σκόρερ: 16' Σαλπιγγγίδης

Το ματς

Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί ένα λεπτό παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη πολύ καλή ευκαιρία με τον Κλάους να σουτάρει άουτ στην κίνηση μετά από πάσα του Κατσουράνη. Στο 4΄ μετά από έξοχη σέντρα του Αλεξάντρου ο Μαντούκα σούταρε πριν σκάσει η μπάλα στο έδαφος και την έστειλε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Αν και ο ΠΑΟΚ δεν απειλούσε, στο 16΄ ο Σαλπιγγίδης, αφού κατέβασε τη μπάλα από κεφαλιά πάσα του Τζιόλη, γύρισε όμορφα προς την εστία σούταρε δυνατά, χαμηλά και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνιά του Χιώτη ανοίγοντας το σκορ.

Το παιχνίδι σ' αυτό το διάστημα δεν είχε ευκαιρίες και ο ΠΑΟΚ έδειχνε να νοιάζεται πολύ στο να έχει σωστή αμυντική συμπεριφορά. , Οι Κύπριοι απείλησαν στο 29΄ όταν μετά από ένα μικρό μπέρδεμα μεταξύ Γεωργιάδη και Χακόμπο, ο Σέρτζιο πήρε τη μπάλα, έστρωσε σε συμπαίκτη του, αλλα στο σουτ που έγινε επενέβη σωτήρια ο Βίτορ.

Στο 33΄ οι παίκτες του ΠΑΟκ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι.λ Ο Αθανασιάδης πάσαρε ωραία στο Λίνο, ο Βραζιλιάνος σέντραρε, η μπάλα πήγε στον Σαλπιγγίδη που σούταρε και πέτυχε χέρι αμυντικού της κυπριακής ομάδας, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί η φάση που κατέληξε σε ένα μπλοκ σε νέο σουτ του Σαλπιγγίδη.

Στο 34΄ διπλή ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ, αφού Βίτορ και Λόρενς έκοψαν σωτήρια δύο σουτ παικτών του ΑΠΟΕΛ. Στο 38΄ ήρθε η σειρά του ΠΑΟΚ να χάσει διπλή σπουδαία ευκαιρία. Ο Λούκας πάσαρε ωραία στο Σαλπιγγίδη, που από τα δεξιά σέντραρε ωραία, ο Χιώτης απομάκρυνε με τα δάκτυλα προ του Αθανασιάδη και ο Γεωγιάδης από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα πάνω από την άδεια εστία.

Στο 41΄ ο Τζιόλη σούταρε έξω από την περιοχή, ο Χιώτης απέκρουσε, ο Αθανασιάδης σκόραρε στην επαναφορά, αλλά είχε προηγουμένως υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ. Ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους είχε πολύ καλή παρουσία.

Δεν απειλήθηκε ο ΠΑΟΚ, είχε ορισμένες ευκαιρίες

Το δεύτερο μέρος στο πρώτο κομμάτι του δεν ειχε ευκαιρίες, καθώς ο ΠΑΟΚ έδινε μεγάλο βάρος στο να καλύπτει σωστά χώρους και ο ΑΠΟΕΛ αδυνατούσε να γίνει απειλητικός. Στο 63΄ ήρθε η πρώτη κακή φάση με τον Αθανασιάδη να παίρνει τη μπάλα μέσα στην περιοχή, πλάγια δεξιά και να επιχειρεί σέντρα σουτ χωρίς όμως κάποιος συμπαίκτης του να ακολουθεί τη φάση.

O Ολίσε ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του ΠΑΟΚ επιθετικά και στο 73΄ κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή αφού προηγουμένως μπλοκαρίστηκε σουτ που επιχείρησε. Το εκτέλεσε ο Λίνο, στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ.

Στο διάστημα μέχρι το τέλος του αγώνα ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε, κρατώντας τη συνοχή του σε πολύ καλά επίπεδα, ενώ το ματς ολοκληρώθηκε με τον Αθανασιάδη να σουτάρει ψηλά μέσα από την περιοχή.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ