ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Από μηδενική βάση για Ολιβέιρα

ΠΑΟΚ: Από μηδενική βάση για Ολιβέιρα

Δεν ισχύουν πλέον τα υψηλά "buyout" που είχε συμφωνήσει με την Πόρτο ο ΠΑΟΚ για τον Σέρτζιο Ολιβέιρα.

Ο Σέρτζιο Ολιβέιρα βρίσκεται σε γαμήλιο…mood, αφού προχθές ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας με την αγαπημένη του. Ο Πορτογάλος μέσος δεν έχει ακόμη ξεκάθαρη εικόνα για το που θα αγωνίζεται την επόμενη περίοδο.

Μπορεί τα ΜΜΕ στην πατρίδα του να θεωρούν λίγο πολύ ως δεδομένη την παρουσία του στην προετοιμασία της Πόρτο, ωστόσο η υπόθεση για τον ΠΑΟΚ παραμένει, υπό προϋποθέσεις ανοικτή.

Από το Σάββατο τα δεδομένα έχουν σε ένα σημαντικό βαθμό διαφοροποιηθεί. Και αυτό διότι ο ΠΑΟΚ είχε περιθώριο μέχρι και τις 15/6 να ενεργοποιήσει κάποια από τις δύο ρήτρες που υπήρχαν στο συμβόλαιο δανεισμού του: 12 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει και 5 εκατομμύρια για το 50% των δικαιωμάτων του και δεν το έκανε.

Κάτι που ήταν μάλλον αναμενόμενο καθώς στην Τούμπα είχαν αποφασίσει να διαπραγματευτούν με τους Δράκους από μηδενική βάση για να κρατήσουν τον Ολιβέιρα και την επόμενη σεζόν στο ρόστερ τους.

Το θέμα για τους ανθρώπους του Δικεφάλου είναι ότι η περίπτωση του Πορτογάλου κεντρικού μέσου χρειάζεται χρόνο, καθώς η Πόρτο δεν έχει πάρει τις οριστικές της αποφάσεις για το τι σκοπεύει να κάνει. Αυτή η παράμετρος είναι σημαντική, καθώς στον ΠΑΟΚ έχουν αποφασίσει ότι θα πρέπει να έχουν κλείσει απαραίτητα οι θέσεις των χαφ μέχρι την αναχώρηση της ομάδας για την Ολλανδία, την 1Ιουλίου, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Οι επιτελείς του ΠΑΟΚ θα συζητήσουν οποιαδήποτε είδους συμφωνία με την Πόρτο είτε αυτή αφορά συνιδιοκτησία, είτε εκ νέου δανεισμό του ποδοσφαιριστή, ωστόσο με διαφορετικούς οικονομικούς όρους από αυτούς που προέβλεπε το συμβόλαιο για το δανεισμό του. Ακόμη και τα 5 εκατομμύρια, για το 50% των δικαιωμάτων του Ολιβέιρα που κάποια στιγμή γράφτηκε στην Πορτογαλία ότι έχει προτείνει ο Δικέφαλος και αρνήθηκε η Πόρτο, μοιάζουν πολλά.

ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ

Ο ίδιος ο Ολιβέιρα δεν έχει δείξει για την ώρα προτίμηση για το που θέλει να αγωνιστεί την επόμενη σεζόν και οι Πορτογάλοι θεωρούν πως είτε στο Ντραγκάο είτε στην Τούμπα θα είναι ικανοποιημένος. Το ζήτημα είναι τι θέλουν να κάνουν οι άνθρωποι της Πόρτο και αν δεν ισχύουν πλέον οι λόγοι που τους οδήγησαν το Γενάρη στην απόφαση να τον παραχωρήσουν δανεικό στον ΠΑΟΚ.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ