ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ από ένα λαμπρό μέλλον

ΠΑΟΚ από ένα λαμπρό μέλλον
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα νιάτα του ΠΑΟΚ έλαμψαν στη Λεωφόρο και έστειλαν μήνυμα ότι υπάρχει βάση για να χτιστεί κάτι μεγάλο στην Τούμπα. Το Sport24.gr κάνει focus στους έξι νεαρούς που άφησαν το στίγμα τους στο ντέρμπι της Λεωφόρου.

Πέρασε αρκετός καιρός για να εμφανιστούν και πάλι χαμόγελα στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΟΚ. Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε το χθεσινό 2-2 στη Λεωφόρο και η εικόνα μίας ομάδας γεμάτης ενέργεια και ταχύτητα δημιούργησαν κλίμα ευφορίας και έστειλαν στον κόσμο του Δικεφάλου μηνύματα για ένα καλύτερο αύριο. Ο Ίγκορ Τούντορ παρέταξε μία ενδεκάδα με μέσο όρο ηλικίας 24,8 χρόνια.

Έξι από τους έντεκα βασικούς ήταν ηλικίας μέχρι 23 ετών και αυτοί που για πρώτη φορά, σε τόσο μεγάλο βαθμό, σήκωσαν στην πλάτη τους τον ΠΑΟΚ και έδωσαν το δικαίωμα στους οπαδούς τους να κάνουν σκέψεις ό,τι έχει δημιουργηθεί η βάση για να χτιστεί κάτι πραγματικά καλό στην Τούμπα.

Το Sport24.gr εστιάζει στα ταλαντούχα νιάτα που ξεδίπλωσαν τις αρετές τους στη Λεωφόρο και σας δίνει την ευκαιρία να τους γνωρίσετε λίγο καλύτερα:

ΠΑΟΚ από ένα λαμπρό μέλλον
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δημήτρης Χατζηισαΐας (23 ετών): Η τελευταία προσθήκη στο ρόστερ του ΠΑΟΚ. Παρότι παιδί της Δυτικής Θεσσαλονίκης χρειάστηκε να κάνει τον γύρο της μισής Ελλάδας για να καταλήξει στον ΠΑΟΚ. Φεύγοντας από την Ομόνοια Σταυρούπολης, έκανε πέρασμα από ομάδες Γ΄Εθνικής (Βατανιακός, Γλυφάδα), μετά προβιβασμός στη Football League με την ομάδα των Χανίων. Το μεγάλο ξεπέταγμα το έκανε στον 1,5 χρόνο που έμεινε στον Πανιώνιο. Ο ύψους 1.92μ. στόπερ παραμένει πρώτος στις επεμβάσεις (συνολικά 100, 93 από αυτές στον Πανιώνιο) στη φετινή Σούπερ Λίγκα και ήδη αρχίζει να εξελίσσεται βασικό γρανάζι της μηχανής του ΠΑΟΚ. Στη Λεωφόρο είχε προβλήματα στο πρώτο μέρος γιατί δεν είχε ξαναπάιξει δεξί στόπερ σε άμυνα τριών, ωστόσο βελτιώθηκε κατακόρυφα στο δεύτερο ημίχρονο.

ΠΑΟΚ από ένα λαμπρό μέλλον
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στέλιος Κίτσιου (22 ετών): Ένα παιδί από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μενεμένη της Δυτικής Θεσσαλονίκης και εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής του Δικεφάλου από το 2007, σε ηλικία 14 ετών. Υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το 2012, ενώ μέχρι τότε ήταν βασικό στέλεχος των ομάδων Κ17 και Κ20 του συλλόγου. Συνολικά με τη φανέλα της πρώτης ομάδας μετράει 85 συμμετοχές και δύο γκολ, ενώ τη φετινή σεζόν έχει πραγματοποιήσει 21 εμφανίσεις και έχει σκοράρει μία φορά. Η αλήθεια είναι πως δεν έχει καταφέρει να δείξει διάρκεια και σταθερότητα στην απόδοσή του από την αρχή της φετινής χρονιάς παρά το ότι έχει αγωνιστεί σε αρκετά παιχνίδια. Ωστόσο στο ντέρμπι της Λεωφόρου είχε θετική παρουσία με συνεχείς κούρσες στη δεξιά πλευρά, συμμετέχοντας σε πολλές φάσεις του ΠΑΟΚ. Βέβαια, ο τομές στον οποία δείχνει πως χρειάζεται βελτίωση είναι τα τελειώματα, καθώς οι περισσότερες από τις σέντρες που επιχειρεί δεν βρίσκουν συμπαίκτη. Χθες θα μπορούσε και να σκοράρει λίγο πριν το φοβερό γκολ του Τσίμιροτ, με τον Στιλ να αποκρούει σουτ του μέσα από την περιοχή.

ΠΑΟΚ από ένα λαμπρό μέλλον
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Χάρης Χαρίσης (21 ετών): Γέννημα θρέμμα των Ιωαννίνων. Μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες του ΠΑΣ Γιάννινα και έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο το 2013 σε ηλικία 18 ετών, σε αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος τον «έκλεισε» από τα μέσα της περσινής σεζόν, όπου ήταν η αποκάλυψη του ΠΑΣ με εξαιρετικές εμφανίσεις στη μεσαία γραμμή. Παρότι από τις πρώτες του στιγμές στις προπονήσεις με τους «ασπρόμαυρους» δημιούργησε υψηλές προσδοκίες, ήταν άτυχος αντιμετωπίζοντας προβλήματα τραυματισμών που τον έχουν κρατήσει εκτός αγωνιστικής δράσης για σημαντικά διαστήματα. Βέβαια, σε όσα ματς αγωνίστηκε άφησε υποσχέσεις δείχνοντας ότι διαθέτει πολύ καλά στοιχεία και μπορεί να ηγηθεί στο χώρο του κέντρου με τα χαρακτηριστικά του, όπως και χθες στη Λεωφόρο, κυρίως στο β΄ ημίχρονο.

ΠΑΟΚ από ένα λαμπρό μέλλον
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Γκόικο Τσίμιροτ (23 ετών): Μία από τις μεταγραφές για τις οποίες επέμεινε ο Άρνεσεν και δαπάνησε αρκετά χρήματα το ΠΑΟΚ. Ο Βόσνιος θεωρείται μεγάλο ταλέντο στην πατρίδα του και σιγά σιγά αποδεικνύει όλο και περισσότερο το γιατί, με την ανοδική πορεία στον ΠΑΟΚ. Είχε κι αυτός σοβαρό τραυματισμό που τον κράτησε εκτός δράσης για αρκετό καιρό μετά το ντεμπούτο του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ωστόσο έχει από τότε που επέστρεψε δείχνει συνεχώς πως πράγματα μπορεί να «χτίσει» κάτι καλό ο ΠΑΟΚ βασιζόμενος στην ποιότητα που βγάζει ως αμυντικό χαφ. Μάλιστα, κόντρα στον Παναθηναϊκό πέτυχε και ένα καταπληκτικό γκολ, δείχνοντας ότι διαθέτει και καλό πόδι για μακρινά σουτ.

ΠΑΟΚ από ένα λαμπρό μέλλον
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δημήτρης Πέλκας (23 ετών): Ένα παιδί που γεννήθηκε στα Γιαννιτσά και αναδείχθηκε από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, στις οποίες ανήκει από πολύ νεαρή ηλικία. Το 2012 έπαιξε για πρώτη φορά στην πρώτη ομάδα φορώντας μάλιστα το «10» και στέλνοντας ελπιδοφόρα μηνύματα. Έκανε το… «αγροτικό» του στον Απόλλωνα Καλαμαριάς και την πορτογαλική Σετούμπαλ, επιστρέφοντας με εμπειρίες και στόχο να καθιερωθεί. Ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν όμως κάπου στη συνέχεια εμφάνισε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Φυσικά ήταν ούτως ή άλλως δύσκολο να επωμιστεί όλο το βάρος της θέσης του επιτελικού χαφ στον ΠΑΟΚ και έδειξε σημάδια κόπωσης κατά τη διάρκεια της σεζόν. Στη Λεωφόρο σκόραρε το γκολ της ισοφάρισης και με την εμφάνισή του στο δεύτερο μέρος (όταν μετατοπίστηκε από το πλάι πιο κεντρικά στην επίθεση) έδειξε ξανά τον καλό του εαυτό. Μετράει φέτος 37 συμμετοχές με 8 γκολ και 5 ασίστ.

ΠΑΟΚ από ένα λαμπρό μέλλον
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Γιάννης Μυστακίδης (22 ετών): Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μετά τα πρώτα του βήματα στις Ακαδημίες του Σβορώνου και του Βατανιακού στην Πιερία βρέθηκε σε ηλικία 16 ετών στη Γερμανία όπου εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Χόφενχαϊμ. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Κ19 της Μάνχαϊμ και της Φράιμπουργκ. Είχε σοβαρό τραυματισμό και γύρισε στην Ελλάδα, όπου καλοκαίρι του 2014 δοκιμάστηκε στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ και υπέγραψε συμβόλαιο. Ως δανεικός στον Πιερικό είχε 27 συμμετοχές και 4 γκολ. Τη φετινή σεζόν έχει 6 ασίστ και 3 γκολ σε 24 εμφανίσεις, δείχνοντας συνεχώς θετικά στοιχεία στο παιχνίδι του και έχοντας χρησιμοποιηθεί σε διάφορες θέσεις (ακόμη και αριστερό μπακ με Ντόρτμουντ). Στο ντέρμπι έδωσε μία υπέροχη ασίστ στον Πέλκα για το 2-2 και ήταν ίσως ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ. Ο πιο κινητικός επιθετικά και ο πιο ουσιαστικός στο γήπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τρεις αλλαγές του Τούντορ στο ματς με τον Παναθηναϊκό ήταν νεαροί ποδοσφαιριστές (Κοροβέσης, Άντονις, Σάμπο) και ειδικά οι δύο πρώτοι έχουν δείξει πολύ καλά στοιχεία όσες φορές αγωνίστηκαν.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ