ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Αναζητά επίλογο στο φιάσκο Λεβέκ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΧΟΡΣΤ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM)
Λεβέκ MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ έχει προσφύγει στην ΕΠΟ προκειμένου να βρει λύση στο θέμα του Ντοριάν Λεβέκ, ο οποίος έχει αγωνιστεί μόλις σε έναν αγώνα με τη φανέλα του Δικέφαλου, από το καλοκαίρι του 2017 μέχρι και σήμερα.

Όταν ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Ντοριάν Λεβέκ, ως ελεύθερο από την Γκινγκάμπ, οι περισσότεροι είχαν στο μυαλό τους την εικόνα τον μακρυμάλλη ακραίο αμυντικό που αγωνίστηκε απέναντι στην ομάδα τους στα δύο παιχνίδια του Europa League την περίοδο 2014-15. Κανείς δεν περίμενε ότι μετά από 15 μήνες παρουσίας στο ρόστερ του Δικεφάλου ο Λεβέκ θα συνέχιζε να έχει περισσότερα λεπτά συμμετοχής αγωνιζόμενος ως αντίπαλος παρά ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ.

Και όμως ο Γάλλος έπαιξε δυο 90λεπτα κατά του Δικέφαλου ενώ με τη φανέλα του ξεκίνησε μόλις μια φορά βασικός σε έναν αγώνα πρωταθλήματος με την Κέρκυρα, αντικαταστάθηκε στο 60’ περίπου και από τότε… μην τον είδατε. Ευθύνη για το φιάσκο Λεβέκ που το συμβόλαιο του προσεγγίζει τις 400.000 ευρώ έχει πρώτα από όλα ο ΠΑΟΚ που δεν φρόντισε να διασφαλίσει πως αποκτά έναν ποδοσφαιριστή υγιή με όρεξη να παίξει ποδόσφαιρο και την… πάτησε.

Ο Γάλλος πέρασε έναν ολόκληρο χρόνο στο ιατρικό δελτίο του Δικέφαλου, υποβλήθηκε μάλιστα σε εγχείρηση μερικές εβδομάδες πριν από την περασμένη χειμερινή μεταγραφική περίοδο για να ξεπεράσει προβλήματα τραυματισμού που προϋπήρχαν πριν έρθει στην Ελλάδα. Ακόμη και έτσι το καλοκαίρι δόθηκε μια ακόμη ευκαιρία στο Λεβέκ που δεν την εκμεταλλεύτηκε. Το γεγονός ότι προφασιζόμενος ενοχλήσεις, σύμφωνα και με την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δεν αγωνίστηκε στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας του Δικέφαλου στην Ολλανδία, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ο ΠΑΟΚ κατέθεσε αίτημα για την λύση του συμβολαίου με βάση έναν κανονισμό της ΦΙΦΑ που λέει πως ένας ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να απέχει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του πέρα από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, που στην περίπτωση του Γάλλου έχει ξεπεραστεί εδώ και καιρό. Και ελπίζει ότι μέσω της Ομοσπονδίας θα απαλλαγεί από την παρουσία του. Ειδάλλως θα πρέπει να περιμένει μέχρι το καλοκαίρι του 2020 όταν και εκπνέει το τριετές συμβόλαιο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΠΑΟΚ: Η ζωή για ένα μήνα χωρίς τον Μαουρίσιο

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ