ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Ανακοινώθηκε η επιστροφή του Ενρίκε

ΠΑΟΚ: Ανακοινώθηκε η επιστροφή του Ενρίκε

Ο Πέντρο Ενρίκε επέστρεψε και πάλι στον ΠΑΟΚ για να βοηθήσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην κατάκτηση του τίτλου.

Παίκτης του ΠΑΟΚ είναι ξανά ο Πέντρο Ενρίκε καθώς ολοκληρώθηκαν και τα τυπικά και ο Βραζιλιάνος που βρισκόταν από χθες στη Θεσσαλονίκη φόρεσε ξανά τα ασπρόμαυρα μετά εξάμηνο δανεισμό του στον Αστέρα. Ο ΠΑΟΚ καλωσόρισε μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο twitter τον Ενρίκε.

Η ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα ανέφερε:

"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την επιστροφή του Πέντρο Ενρίκε στον Δικέφαλο μετά τον εξάμηνο δανεισμό του στην Αστάνα.

Γεννημένος στις 16 Ιουνίου του 1990, στηνΣάντα Κρουζ ντο ΣουλτηςΒραζιλίας, εντάχθηκε σε ηλικία 13 ετών στις Ακαδημίες της τοπικής ομάδας, όπου και ξεκίνησε να μαθαίνει τα μυστικά του αθλήματος. Το 2007 μεταπήδησε στηνΑβάι, ενώ ολοκλήρωσε την χρονιά στηνΓκρέμιο, συμμετέχοντας σε αγώνες τωνΤμημάτων Υποδομής.

Το 2010 με την φανέλα τηςΑβενίνταέγραψε τις πρώτες του επαγγελματικές συμμετοχές στο πρωτάθλημα Γκάουτσο, της πολιτείας τουΡίο Γκράντε ντο Σουλ. Λίγους μήνες αργότερα μετακόμισε στηνΚάσιας, όπου και άρχισε να ξεδιπλώνει πτυχές του ταλέντου του, σκοράροντας και τα πρώτα του επαγγελματικά τέρματα. Οι επιδόσεις του άρχισαν να τραβούν πάνω του τα βλέμματα ευρωπαϊκών συλλόγων, με τηνΖυρίχηνα τον πείθει τον Ιανουάριο του 2012 να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι και να αγωνιστεί στο ελβετικό πρωτάθλημα.

Στο πρώτο του εξάμηνο προσαρμόστηκε άμεσα και πρόλαβε να γράψει 15 συμμετοχές με ένα γκολ και τρεις ασίστ. Την σεζόν 2012-13 έπαιξε σε 18 αγώνες, με ένα γκολ και δύο ασίστ.Η επόμενη σεζόν ήταν εξαιρετική, με 11 γκολ και 7 ασίστ, σε 40 συμμετοχές στην πορεία της Ζυρίχης προς την κατάκτηση τουΚυπέλλου Ελβετίας, παρά την απουσία του από τον τελικό λόγω τιμωρίας. Πλέον ήταν έτοιμος για το επόμενο βήμα και ηΡεντου προσέφερε την δυνατότητα να αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο.

Στην Γαλλία δεν έδειξε να έχει προβλήματα προσαρμογής και μπήκε κατευθείαν στα…βαθιά. Με 40 αγώνες, τρία γκολ και πέντε ασίστ την πρώτη σεζόν, 25 αγώνες με τρία γκολ και μία ασίστ την δεύτερη και δύο γκολ, με δύο ασίστ σε 14 ματς πριν μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 2017 για λογαριασμό τουΠΑΟΚ.Στην Τούμπα συστήθηκε εντυπωσιακά με τους αλάΚόνορ Μακ Γκρέγκορ πανηγυρισμούς του. Σε 21 αγώνες πέτυχε πέντε γκολ – ένα εκ των οποίων στον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ – και μοίρασε τέσσερις ασίστ.

Τη σεζόν 2017-18 ακολούθησε την προετοιμασία του Δικεφάλου και πρόλαβε να συμμετάσχει σε πέντε αγώνες πριν αποφασιστεί να παραχωρηθεί δανεικός στηνΚαραμπάγκτην τελευταία μέρα των μεταγραφών.

ΣτοΑζερμπαϊτζάν, εκπλήρωσε ένα από τα όνειρά του. Συμμετείχε στοChampions Leagueκαι ήταν ο παίκτης που πέτυχε το πρώτο γκολ ομάδας από τη χώρα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στο ματς με τη Ρόμα. Παράλληλα κατέκτησε και τον τίτλο του πρωταθλητή.

Το περασμένο καλοκαίρι, παραχωρήθηκε και πάλι δανεικός λόγω υπεραριθμίας στις θέσεις των ξένων και κατέκτησε άλλον έναν τίτλο πρωταθλητή, αυτή τη φορά στοΚαζακστάνμε τηνΑστάνα, ενώ σημείωσε και τρία γκολ στοEuropa League. Έξι μήνες μετά την αποχώρησή του λοιπόν, οΠέδρο Ενρίκεεπιστρέφει στη Θεσσαλονίκη!

Καλώς ήρθες πίσω Πέδρο"!

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ