FOOTBALL ANALYSIS

ΠΑΟΚ: "Αναιμικοί" επιθετικά Μπίσεσβαρ - Σβαμπ με τον Ατρόμητο

SUPERLEAGUE 2020-2021 / ÐÁÏÊ - ÁÅË (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE 2020-2021 / ÐÁÏÊ - ÁÅË (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Χωρίς το αυτογκόλ του Μιχάι ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πάρει το 1-0 με τον Ατρόμητο, αλλά αυτό δεν θα άλλαζε το γεγονός πως δυσκολεύτηκε πολύ να δημιουργήσει. Δείτε στα γραφήματα της Opta, πόσο σκούρα τα βρήκαν ο Σβαμπ με τον Μπίσεσβαρ.

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε νωρίς την πρώτη του γκέλα στη φετινή Super League Interwetten, έμεινε στο 1-1 στην Τούμπα απέναντι στον Ατρόμητο.

Ο Δικέφαλος δυσκολεύτηκε πολύ να δημιουργήσει απέναντι στην ομάδα του Κάναντι, ενώ ταυτόχρονα ήταν ευάλωτος στις αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων.

Προφανώς και ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πάρει το ματς στο 1-0 αν δεν ερχόταν το αυτογκόλ του Μιχάι, όμως αυτό το 1-0 δεν θα ήταν ίδιο με εκείνο της πρεμιέρας απέναντι στην ΑΕΛ. Η ομάδα του Φερέιρα ήταν εμφανώς πιο άνετη στον έλεγχο του αγώνα, στην παρουσία πάνω από τη σέντρα και στη δημιουργία ευκαιριών.

Είτε έπαιρνε τη νίκη με τον Ατρόμητο, είτε γκέλαρε όπως τελικά συνέβη, αυτά τα δύο 1-0 θα έμοιαζαν μαζί τους μόνο στο σκορ και σε τίποτε άλλο.

Η διαφορά καθρεφτίστηκε περισσότερο σε δύο παίκτες, στον Σβαμπ και τον Μπίσεσβαρ.

Ο ΣΒΑΜΠ ΚΟΜΒΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ

Ο Αυστριακός απέναντι στην ΑΕΛ είχε δίπλα του τoν Εσίτι, για να πάρει ανάσες ο Καντουρί. Ο Εσίτι μπορεί να είχε το κλέψιμο που έφερε το γκολ του Ζίβκοβιτς, όμως η παρουσία του “βάρυνε” το κέντρο του ΠΑΟΚ και “έπνιξε” τον Σβαμπ, αφού ο Ατρόμητος είχε πλέον την επιλογή να επικεντρωθεί σε αυτόν: από τον Εσίτι δεν κινδυνεύεις όταν έχει την μπάλα στα πόδια.

Ιδού η παρουσία του Σβαμπ στις πάσες στην πρεμιέρα όπως αποτυπώνεται στο widget της Opta, που θα καλύπτει στο SPORT24 τους αγώνες της φετινής Super League.

O Σβαμπ είχε 71 ενέργειες με την μπάλα, 46 εύστοχες πάσες, 34 εκ των οποίων ήταν πάνω από τη σέντρα και 20 βρήκαν συμπαίκτη του στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, στην επίθεση.

Ο ΣΒΑΜΠ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ

Πάμε να δούμε πως άλλαξαν τα πράγματα απέναντι στον Ατρόμητο.

Οι ενέργειες με την μπάλα μειώθηκαν 54 και το ίδιο συνέβη με τις πάσες του Σβαμπ. Οι συνολικές εύστοχες μεταβιβάσεις ήταν 40, έξι λιγότερες από την πρεμιέρα, αλλά η πραγματική διαφορά ήταν πάνω από στη σέντρα. Εκεί ο Αυστριακός έπεσε από τις 34 στις 24, ενώ στις πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου η πτώση ήταν από τις 20 εύστοχες πάσες στις 12.

Ο Σβαμπ μπορεί να έδωσε την μπάλα για δύο τελικές των συμπαικτών του, αλλά η αλήθεια είναι πως ο Ατρόμητος κατάφερε να περιορίσει αισθητά την παρουσία του.

ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΛ

Το ίδιο συνέβη και με τον Μπίσεσβαρ. Και στα δύο παιχνίδια ο Ολλανδός ξεκίνησε σε έναν νέο για εκείνο ρόλο, παίζοντας όλη τη πλευρά στα δεξιά.

Με την ΑΕΛ όλο ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και έτσι ο Μπίσεσβαρ μπόρεσε να δημιουργήσει ως επιτελικός πάνω από τη σέντρα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, γιατί στο δεύτερο κουράστηκε.

Ιδού η παρουσία όπως την κατέγραψε η Opta.

O Μπίσεσβαρ είχε συνολικά 61 ενέργειες, με 32 εύστοχες πάσες. Οι 23 ήταν πάνω από τη σέντρα, οι 15 ήταν στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Δεν είναι μεγάλα νούμερα, όμως π Ολλανδός έφτιαξε πέντε ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του και είχε φυσικά και την ασίστ στο γκολ του Τζόλη.

“ΑΝΑΙΜΙΚΟΣ” ΣΤΟ 1-1

Πάμε να δούμε τι έγινε με τον Ατρόμητο.

Οι ενέργειες ήταν 66, οι εύστοχες πάσες 41. Μεγαλύτερες επιδόσεις από αυτές της πρεμιέρας, αλλά τα πράγματα καθρεφτίζονται καλύτερα όταν κοιτάξουμε τι συνέβη εκεί που μετράει, στην επίθεση. Πάνω από τη σέντρα οι εύστοχες πάσες έπεσαν στις 14 από τις 23, ενώ στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου ήταν μόλις επτά: στην πρεμιέρα ήταν 15.

Μοιραία η δημιουργία ήταν ελάχιστη. Ο Μπίσεσβαρ είχε την τελική πάσα για ευκαιρία μόνο μία φορά, όταν ήρθε κεντρικά και “σήκωσε” για τον Τζόλη στα αριστερά της περιοχής στο δεύτερο ημίχρονο.

Στη συνολική παρουσία των Σβαμπ και Μπίσεσβαρ φαίνεται η δυσκολία που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ από την κούραση του αγώνα με την Μπενφίκα, τις αλλαγές που έπρεπε να γίνουν στην ενδεκάδα και τη συμπαγή συμπεριφορά του Ατρόμητου πίσω από την μπάλα.

Ακόμα κι έτσι ο Δικέφαλος θα μπορούσε να πάρει το ματς στο 1-0, αλλά το τελικό σκορ δεν θα άλλαζε το πόσο δυσκολεύτηκε. Σε τέτοια ματς με καλό αντίπαλο πίσω από την μπάλα, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ένα διαφορετικό σχέδιο από τον Αμπέλ, όπως φυσικά και νέα πρόσωπα, αφού αναμένεται η απόκτηση του φορ που θα πάρει τη θέση του Άκπομ.

Ο Σβιντέρσκι έχει πάντα το γκολ, αλλά θέλει τον ΠΑΟΚ να έχει ήδη κλείσει τον αντίπαλο, δεν είναι αυτός που θα κρατήσει την ομάδα ψηλά στην επίθεση.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ