ΠΑΟΚ

Οι "μάχες" του ΠΑΟΚ με την Αλκμάαρ το 2004

AZ soccer player Jan Kromkamp, center,  battles for the ball with Charalam Vangelis Lampro, left and Yiasoumis Yiasoumi, right, of FC PAOK Saloniki during  their first round, second leg UEFA Cup soccer match between AZ and FC PAOK Saloniki in the Alkmaarderhout stadium in Alkmaar, The Netherlands, Thursday Sept. 30, 2004. (AP Photo/Bas Czerwinski)
AZ soccer player Jan Kromkamp, center, battles for the ball with Charalam Vangelis Lampro, left and Yiasoumis Yiasoumi, right, of FC PAOK Saloniki during their first round, second leg UEFA Cup soccer match between AZ and FC PAOK Saloniki in the Alkmaarderhout stadium in Alkmaar, The Netherlands, Thursday Sept. 30, 2004. (AP Photo/Bas Czerwinski) AP

Ο ΠΑΟΚ βρίσκει μετά από εννέα χρόνια ξανά στο δρόμο του την Αλκμάαρ. Και όπως τώρα είναι η Σάλκε, τότε ήταν η Μακάμπι Τελ Αβίβ που τον είχε αποκλείσει στα προκριματικά του Champions League (videos)

Όταν το 2004 ο ΠΑΟΚ είχε αποκλειστεί από τα προκριματικά του Champions League λόγω της αντικανονικής συμμετοχής του Λιάσου Λουκά στο ματς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, αγωνίστηκε στο Κύπελλο UEFA βρίσκοντας στο δρόμο του την Αλκμαάρ.

Οι φίλοι του "Δικεφάλου" πλήρως απογοητευμένοι δεν στάθηκαν στο πλευρό της ομάδας, όπως κάνουν πάντα, ενώ και το κακό κλίμα που επικρατούσε είχε περάσει στην ομάδα.

O αποκλεισμός του ΠΑΟΚ το 2004 από τα προκριματικά του Champions League, λόγω της αντικανονικής συμμετοχής του Λιάσου Λουκά, είναι ένα γεγονός που κανένας οπαδός του "Δικεφάλου" δε θα ξεχάσει ποτέ. Μετά από αυτό το λάθος που στιγμάτισε την ιστορία του ΠΑΟΚ, η ομάδα αγωνίστηκε στο Κύπελλο UEFA. Στο δρόμο των "ασπρόμαυρων" η ολλανδική Αλκμάαρ.

Ο ΠΑΟΚ ήδη "πληγωμένος" από την ιστορία με τον Λιάσου Λουκά, αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού με... κάτω τα χέρια. Με δύο ήττες, 2-3 στην Τούμπα και 2-1 στην Ολλανδία, ο "Δικέφαλος" αποχαιρέτισε τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για εκείνη τη χρονιά, με την Αλκμάαρ να παίρνει το εισιτήριο για τη συνέχεια του θεσμού.

Τους... τιμώρησε ο κόσμος

Στις 16/9/2004 Στο πρώτο ματς που διεξήχθη στην Τούμπα, ο κόσμος του ΠΑΟΚ τιμώρησε τη διοίκηση της ομάδας για το τεράστιο λάθος που έγινε με την υπόθεση Λουκά και στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 9.000 οπαδοί. Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για το "Δικέφαλο", αφού στο 18' ο Φαν Γκάλεν έδωσε προβάδισμα στην Αλκμάαρ με 0-1, αλλά μέσα σε έξι λεπτά (25', 31') με γκολ των Σαλπιγγίδη και Βόκουλου, ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε τα δεδομένα. Η ολλανδική ομάδα, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και αφού ισοφάρισε με τον Λανζάατ στο 36', κέρδισε το παιχνίδι με 2-3 χάρη σε γκολ του Μέιρντινκ στο 50'.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Βόκολος, Χασιώτης, Ουντέζε, Μαλαδένης, Θεοδωρίδης (64' Σκαρμούτσος), Κούτσης, Ανδράλας (53' Εγκωμίτης), Χάγκαν (53' Σπάσιτς), Σαλπιγγίδης, Γιασεμάκης.

Δείτε το VIDEO του αγώνα

Ο Βόκολος... έσβησε το όνειρο

Η απογοήτευση του κόσμου πέρασε και στην ομάδα και σε συνδυασμό με το 2-3 της Τούμπας, δεν άφηνε στον ΠΑΟΚ πολλά περιθώρια για να ελπίζει σε κάτι καλύτερο, στη ρεβάνς που διεξήχθη στις 30/9/2004. Ο Σαλπιγγίδης, όμως, στο ένατο λεπτό του αγώνα έβαλε τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ και έστω για λίγο οι παίκτες του "Δικεφάλου" πίστεψαν ότι μπορεί να κάνουν την επική ανατροπή. Ωστόσο, ο Λεωνίδας Βόκολος δύο λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 11' πέτυχε αυτογκόλ και ισοφάρισε το σκορ σε 1-1. Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να αντιδράσει και δέχθηκε ένα ακόμη τέρμα με τον Μάτισεν στο 72'.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Ατματσίδης, Βόκολος, Χασιώτης, Φουτσίνι, Ουντέζε, Μάρκος (65' Χάγκαν), Βαγγελής (65' Θεοδωρίδης), Ανδράλας, Γιασεμή, Σκαρμούτσος, Σαλπιγγίδης.

Δείτε το VIDEO του αγώνα

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ