ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ - Άγιαξ: Η κριτική των παικτών του Φερέιρα

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ - ΑΓΙΑΞ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ - ΑΓΙΑΞ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr παρουσιάζει την κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ μετά την αναμέτρηση με τον Άγιαξ στον 3ο προκριματικό του Champions League.

Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Άγιαξ στην Τούμπα στην πρώτη μεταξύ τους μάχη για τον 3ο προκριματικό του Champions League. Τελικό αποτέλεσμα 2-2, με τους "ασπρόμαυρους" ανά διαστήματα να παίζουν καλό ποδόσφαιρο, έξυπνο κυρίως στις αντεπιθέσεις.

Διαβάστε παρακάτω πώς κρίνει το Sport24.gr την απόδοση των παικτών του Αμπέλ Φερέιρα στο δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον Αίαντα.

ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ: Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι εντυπωσιακό στο ματς. Είχε μία καλή απόκρουση σε σουτ του Ζιγιές με τη μπάλα νωρίτερα να έχει κοντράρει. Ωστόσο, την γενικά καλή του εικόνα, ο διεθνής πορτιέρε την χαλάει στο 2-2 των Ολλανδών. Σε εκείνο το σημείο ο Πασχαλάκης αντί να διώξει με υπερένταση, θα μπορούσε να μπλοκάρει τη μπάλα και να το τελειώσει εκεί. Εν τέλει τη "ζωντάνεψε" και εκείνη έφτασε στα πόδια του Ζιγιές που μοίρασε μέσα στην περιοχή άνετα.

ΜΑΤΟΣ: Ηγέτης ο Βραζιλιάνος σ' ένα ακόμα παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Ο έμπειρος μπακ με τις ατελείωτες δυνάμεις, κατάπιε πολλά χιλιόμετρα στο χορτάρι. Το πάλεψε αρκετά και μάλιστα, όπως συνηθίζει στα μεγάλα ματς, βρήκε και γκολ από στημένη φάση, εκμεταλλευόμενος το καλό χτύπημα του Μπίσεσβαρ για την ανατροπή 2-1.

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Σκόραρε άθελά του εναντίον της ομάδας του, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με τον Ζιγιές όταν κατέβαζε τη μπάλα από την πλευρά του, αλλά ο Δημήτρης Γιαννούλης στο σωστό σημείο έκανε αυτό που έπρεπε και έδωσε την ασίστ για το 1-1 στον Άκπομ. Στο δεύτερο ημίχρονο όλος ο ΠΑΟΚ ήταν κακός, οπότε έπεσε και η δική του απόδοση. Θα μπορούσε λόγω των συνθηκών το ματς να είναι καταστροφικό για την ψυχολογία του παίκτη. Το ανέτρεψε.

ΚΡΕΣΠΟ: Πολλές μονομαχίες από τον αμυντικό των νταμπλούχων. Κέρδισε μάχες απέναντι σε εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές στην επίθεση.

ΒΑΡΕΛΑ: Το "θηρίο" της άμυνας του ΠΑΟΚ δεν τα πήγε άσχημα γενικά. Όμως χαλάει την απόδοσή του η φάση του δεύτερου γκολ του Άγιαξ. Στο σημείο εκείνο ο Βαρέλα έκανε κάκιστο διώξιμο και χάρισε στον Χούντελαρ το πιο εύκολο τέρμα της καριέρας του.

ΕΣΙΤΙ: Για ένα ημίχρονο ο Άντερσον Εσίτι ήταν όντως "beast". Νικητής σε πολλές μάχες στη μεσαία γραμμή. Στο β' μέρος, όπως και όλος ο ΠΑΟΚ, έμεινε από δυνάμεις και δεν μπορούσε να κόψει την κυριαρχία των Ολλανδών.

ΚΑΝΤΟΥΡΙ: Ο Μαροκινός όσο είχε δυνάμεις άρεσε. Φαντασία στο παιχνίδι του, προσπάθειες να βγάλει τον ΠΑΟΚ μπροστά και βοήθειες όταν η ομάδα του Φερέιρα βρισκόταν σε θέση άμυνας.

ΖΑΜΠΑ: Τι να πεις για τον Βραζιλιάνο; Όσο άντεξε από πλευράς αντοχής, αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνου. Θράσος, διάθεση, φαντασία. Τα είχε όλα στο παλμερέ του. Έκανε και μία φανταστική ντρίμπλα πάνω στον Σουρς που αν ο Πέλκας την εκμεταλλευόταν και την έκανε γκολ θα ήταν η στιγμή του αγώνα.

ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ: Πραγματικός "μαέστρος" ο Ολλανδός. Παίζοντας κόντρα στους συμπατριώτες του, ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ θα μπορούσε να λάβει και το βραβείο του MVP. Ξέμεινε από δυνάμεις στο δεύτερο, όμως όσο ήταν στα πάνω του, οι του Αίαντα δυσκολεύτηκαν να βρουν αντίδοτο στις σκέψεις του και στο μάτι που είχε μέσα στο γήπεδο ο συγκεκριμένος.

ΠΕΛΚΑΣ: Δραστήριος ο αρχηγός του ΠΑΟΚ. Είχε και την ευκαιρία για γκολ στο 43', αλλά αστόχησε μετά από καταπληκτική ενέργεια του Λέο Ζαμπά που αναφέραμε παραπάνω.

ΑΚΠΟΜ: Αν κάποιος είχε αμφιβολία ότι ο Άγγλος μπορούσε να αντικαταστήσει τον Πρίγιοβιτς, στο ματς με τον Άγιαξ κατάλαβε ότι πρόκειται για έναν παίκτη που θα σου δώσει πολλά περισσότερα, ξέχωρα από το γκολ. Πολλές μάχες από τον Άκπομ, σωστές τοποθετήσεις και έξυπνο παιχνίδι. Έκανε και το 1-1. Καλή εικόνα για τον επιθετικό των νταμπλούχων.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

ΛΗΜΝΙΟΣ: Προσπάθησε να δώσει επιθετική ώθηση στον ΠΑΟΚ. Όταν μπήκε μέσα, όμως, για να τραβήξει τη μπάλα μπροστά, οι συμπαίκτες του ήταν ήδη κουρασμένοι και δεν μπορούσαν ν' ακολουθήσουν.

ΣΤΟΧ: Λίγα πράγματα από τον Στοχ. Ίσως τον παρέσυρε κι αυτόν ότι ο ΠΑΟΚ ήταν γενικά κουρασμένος και οι πίσω γραμμές δεν μπορούσαν να ανακτήσουν την κατοχή και να δώσουν μπάλες στην επίθεση.

ΑΓΚΟΥΣΤΟ: Δεν έδειξε κάτι όσο αγωνίστηκε. Ο ΠΑΟΚ είχε παθητικό ρόλο όταν πέρασε μέσα ο Βραζιλιάνος, οπότε αρκέστηκε σε κάποιες μονομαχίες και μόνο.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ