ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Το Sport24 αναλύει την εμφάνιση των παικτών του ΠΑΟΚ στη νίκη με 2-0 σε βάρος της ΑΕΚ στο μεγάλο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Super League.

Με δύο γκολ το ένα καλύτερο από το άλλο ο Πρίγιοβιτς έκανε τη διαφορά στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της Super League

Αφεντικό στο σπίτι του ο ΠΑΟΚ "καθάρισε" το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς κόντρα την ΑΕΚ. Ο πρώτος σκόρερ της περσινής σεζόν Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, έκανε τη διαφορά με δύο υπέροχα γκολ. Στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων Μαουρίσιο, Κρέσπο και Κάνιας.

ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ: Σταθερός και σίγουρος όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει. Έδειξε τα αντανακλαστικά σου σε μια επικίνδυνη κεφαλιά του Πόνσε στο πρώτο ημίχρονο. Τις δύο φορές που δεν είχε απαντήσεις στα σουτ των Λιβάγια και Μπακασέτα, η μπάλα σταμάτησε στα δοκάρια του. Όπου χρειάστηκε είχε και την τύχη με το μέρος του.

MATOΣ: Παρότι ταλαιπωρήθηκε στο αμυντικό σκέλος από τον Μάνταλο, ο οποίος πήρε αρκετές προσπάθειες και δημιούργησε ρήγματα, επιθετικά έκανε τη διαφορά στο 2-0 που ουσιαστικά δημιούργησε μόνος του. Κουβάλησε τη μπάλα από τη σέντρα, ταλαιπώρησε τον Λαμπρόπουλο και σέρβιρε την κατάλληλη ώρα στον Πρίγιοβιτς.

ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ: Δεν αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού με αντίπαλο τον Μπακασέτα στις περισσότερες φάσεις, ωστόσο, δεν βοήθησε ιδιαίτερα και στο επιθετικό "κομμάτι" που έχει και την ευχέρεια και την ποιότητα.

ΒΑΡΕΛΑ: Από τους δύο στόπερ του ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που βγήκε περισσότερες φορές πάνω στον Λιβάγια κι εδωσε πολλές μάχες μαζί του. Κέρδισε την πλειοψηφία, χάρη στον υψηλό δείκτη συγκέντρωσης και τον δυναμισμό του. Στο πρώτο μέρος απείλησε με κεφαλιά την εστία του Μπάρκα.

ΚΡΕΣΠΟ: Είχε ουσιαστικά ελεύθερο ρόλο και λειτούργησε ως ο κουμανταδάρος της αμυντικής τετράδας. Πολύ ψύχραιμος με σωστές κι άμεσες επεμβάσεις, δεν ρίσκαρε το παραμικρό και γενικά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και της αποστολής του.

ΚΑΝΙΑΣ: Από τη φρεσκάδα και τις δυνάμεις που είχε για να οργώσει το γήπεδο, φάνηκε ότι είχε ανάγκη την ξεκούραση στην αναμέτρηση με την Τσέλσι. Πέρα από ατελείωτο τρέξιμο, είχε και καθαρό μυαλό όπου χρειάστηκε για να κάνει σωστά τη δουλειά στον άξονα.

ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ: Από τους καλύτερους της αναμέτρησης. Η απόδοσή του κυμάνθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ήξερε πότε να ανεβάσει τον ρυθμό και πότε να τον παγώσει, έδωσε ηρεμία, αλλά κι ένταση στο παιχνίδι όταν χρειάστηκε. Καταλυτική η συμμετοχή του στο να γείρει η πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του.

ΛΗΜΝΙΟΣ: Δεν κατάφερε να γίνει επικίνδυνος επιθετικά. Έχασε πολλές μονομαχίες από τον Λόπες, ενώ δεν έβγαλε και τις συνηθισμένες κούρσες προς την επίθεση. Αυτός ο συνδυασμός οδήγησε προφανώς τον Λουτσέσκου στην απόφαση να τον αντικαταστήσει.

ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ: Ξεκίνησε πολύ ορεξάτος στην αναμέτρηση. Πήρε προσπάθειες, επιχείρησε να επιτεθεί κατά μέτωπο, ανέβασε τη μπάλα προς την άμυνα της ΑΕΚ, αλλά πλην ενός σουτ δεν είχε ουσία στις επιλογές του, ούτε ολοκλήρωσε σωστά κάποια από τις πρωτοβουλίες που πήρε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

ΠΕΛΚΑΣ: Όπως στο πρόσφατο παιχνίδι με την Τσέλσι, είχε διάθεση, έκανε αισθητή την παρουσία του, μπήκε στη μάχη, αλλά δεν είχε κάτι ουσιαστικό να παρουσιάσει. Βέβαια ήταν κι ένας από εκείνους που είχαν στενό μαρκάρισμα σε κάθε τους ενέργεια.

ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ: Υπέγραψε τη νίκη με δύο σπουδαία γκολ. Στο πρώτο εκμεταλλεύεται το λάθος του Λαμπρόπουλου, κατεβάζει την μπάλα, διανύει 25-30 μέτρα και τελειώνει τη φάση στο "παράθυρο" του Μπάρκα, ενώ στο 2-0 ξέρει πότε να καλυφθεί και πότε να κάνει κίνηση για να έρθει σε επαφή με τη μπάλα και να εκτελέσει υπέροχα στην απέναντι γωνία.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

ΖΑΜΠΑ: Έπαιξε περίπου 25 λεπτά, ανταποκρινόμενος στις εντολές του πάγκου. Έβγαλε ενέργεια και ένταση, κουβάλησε τη μπάλα όσο χρειάστηκε, θα μπορούσε να παίξει, όμως, ακόμη πιο απλά.

ΕΛ ΚΑΝΤΟΥΡΙ: Κράτησε τη μπάλα όσες φορές χρειάστηκε για να παγώσει το ρυθμό και να διατηρήσει την κυκλοφορία στα επίπεδα που ήθελε η ομάδα του.

ΒΕΡΝΜΠΛΟΥΜ: Στα λίγα λεπτά που έπαιξε, απλά έδιωξε δύο-τρεις φορές. Τίποτα περισσότερο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ