ΠΑΟΚ

Ουνιβερσιτατέα – ΠΑΟΚ 0-5: Πεντάρα στο... ρελαντί

ΦΙΛΙΚΟ / ΚΛΟΥΖ - ΠΑΟΚ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΚΛΟΥΖ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αμπέλ Φερέιρα άφησε τους πειραματισμούς και ο ΠΑΟΚ έκλεισε με το καλύτερο του φιλικό το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας επικρατώντας με 5-0 της Ουνιβερσιτατέα Κλουζ με πέντε διαφορετικούς σκόρερ. (VIDEOS)

Ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε… αγενής προσκεκλημένος και χάλασε τη γιορτή της Ουνιβερσιτατέα Κλουζ για τα 100 χρόνια, φιλοδωρώντας της με πέντε γκολ αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο και έχοντας πέντε διαφορετικούς σκόρερ.

1. Το είπε και το έκανε ο Άμπελ Φερέιρα: «Δοκιμές τέλος»

Ο Αμπέλ Φερέιρα το είπε μετά το προηγούμενο φιλικό με την Τσβόλε ότι ο χρόνος που είχε για δοκιμές έχει παρέλθει και απέναντι στην Ουνιβερσιτατέα Κλουζ παρέταξε την ομάδα του με ένα σχήμα που θα μπορούσε να σταθεί ακόμη και ως βασική σε κάποιο παιχνίδι πρωταθλήματος και με μια… δυο, το πολύ τρεις αλλαγές ίσως και να είναι αυτή που θα παίξει στον πρώτο αγώνα για τα προκριματικά τουChampionsLeague.

Με το Μελίσσα κάτω από τα δοκάρια, την βασική άμυνα του τελικού του κυπέλλου με την ΑΕΚ με Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλη. Μίσιτς και Ντοούγκλας ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ, Μπίσεσβαρ αριστερά, Λημνιός δεξιά και ο Πέλκας κοντά στον Άκπομ.

2. Το καλύτερο 45λεπτό στα φετινά φιλικά του με κορυφαίο το Μπίσεσβαρ

Και ο ΠΑΟΚ έκανε το καλύτερο του ημίχρονο της μέχρι τώρα προετοιμασίας του φτάνοντας σε ένα άνετο και καθαρό 3-0 με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να έχει συμμετοχή και στα τρία γκολ που πέτυχε η ομάδα του. Στο 5΄είδε την κίνηση του Λημνιού στην πλάτη της ρουμανικής άμυνας και ο εξτρέμ του Δικέφαλου με τακουνάκι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 27’ πήρε ωραία τη μπάλα και την πέρασε στον Άκπομ και ο Άγγλος τη γύρισε στον Πέλκα για να κάνει αυτός το 2-0 . Στο 32' ο Μπίσεσβαρ βρέθηκε εντός περιοχής με τη μπάλα στα πόδια αλλά δεν βρήκε χώρο για να σουτάρει και έτσι την έβγαλε λίγο πίσω του στον Αουγκούστο που την έστειλε στο παραθυράκι της εστίας του Μποζοάνκα για να δώσει προβάδισμα τριών γκολ στην ομάδα του.

Καταλαβαίνει κανείς ότι ο Μπίσεσβαρ ήταν από τους κορυφαίους του ΠΑΟΚ και φαίνεται ότι απέδωσε το τετ-α-τετ που είχε με τον Αμπέλ Φερέιρα στην προπόνηση της Πέμπτης στο Άπελντορν, όταν οι δυο τους τα έλεγαν πολύ ώρα στο χορτάρι.

3. Η μετάλλαξη του σχηματισμού

Γενικότερα ο ΠΑΟΚ στα πρώτα 45' του φιλικού με την Κλουζ ήταν μια ομάδα που προσπαθούσε να κάνει συγκεκριμένα πράγματα στο γήπεδο. Να δημιουργήσει υπεράριθμα από τα αριστερά με τον Γιαννούλη να ανεβαίνει και τον Μπίσεσβαρ να συγκλίνει στον άξονα, να εκμεταλλευτεί του χώρους με αρκετές μακρινές μπαλιές αλλαγής παιχνιδιού, με το Μάτος να ανεβαίνει και να κάνει κινήσεις από τα δεξιά και αμυντικά να μην κινδυνεύει και ιδιαίτερα.

Και ήταν φανερή η μετάλλαξη του 4-4-2 που εφαρμόζει ο ΠΑΟΚ όταν αμύνεται για να πιέσει ψηλά τους αντιπάλους του σε ένα 3-4-2-1 όταν χτίζει επιθέσεις από πίσω με τους αμυντικούς να γίνονται τρεις το αριστερό μπακ να φτάνει στη μεσαία γραμμή και τον αριστερό ακραίο στην προκειμένη περίπτωση το Μπίσεσβαρ να συγκλίνει δίπλα στον Πέλκα που αφήνει την κορυφή της επίθεσης στον Άκπομ. Και κάποιες φορές αυτό το 3-4-2-1 να γίνεται 3-2-4-1 όταν Γιαννούλης και Λημνιός φτάνουν μέχρι και την αντίπαλη περιοχή.



4. Οι ίδιοι 10 για 60’

Στο φιλικό με τους Ρουμάνους για πρώτη φορά ο Αμπέλ Φερέιρα κράτησε δέκα από τους έντεκα ποδοσφαιριστές του για περισσότερα από 45' στον αγωνιστικό χώρο. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με μια και μοναδική αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο με την Ουνιβερσιτατέα Κλουζ και αυτή ήταν αλλαγή του τερματοφύλακα με τον Ζίβκοβιτς να παίρνει τη θέση του Μελίσσα κάτω από τα δοκάρια του Δικέφαλου.

Στο 60’ έγιναν οι πρώτες αλλαγές…εντός πεδιάς. Κάτσε και Καντουρί άλλαξαν το δίδυμο των χαφ Μίσιτς και Ντόουγκλας , ο Στοχ αντί του Μπίσεσβαρ και ο Ενρίκε αντί του Λημνιού ήταν τα φρέσκα πόδια στα άκρα του Δικεφάλου που έδειχνε και αυτό ήταν φυσικό να μένει από ενέργεια.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ κράτησε έξι ποδοσφαιριστές για 70' στο γήπεδο δείχνοντας λογικά ότι αυτοί είναι οι πλέον βασικοί του. Οι τέσσερις αμυντικοί Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Γιαννούλης και οι δύο επιθετικοί του Πέλκας και Άκπομ ήταν αυτοί που έγιναν αλλαγή στο 70’. Στα τελευταία 20' αγωνίστηκαν Ροντρίγκο, Ίνγκανσον, Χατζηισαΐας, Δεληγιαννίδης στην άμυνα και οι Γαϊτανίδης με το Λάμπρου μπροστά.

5. Η προσαρμογή του Καντουρί

Από αυτούς που τελείωσαν τον αγώνα ο Καντουρί εφόσον δεν έχει προβλήματα τραυματισμού θα είναι και αυτός λογικά βασικός. Ο Μαροκινός που στα δύο φιλικά που αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο στο καθένα είχε καλές εμφανίσεις στο νέο του ρόλο δίπλα στον αμυντικό χαφ. Και στη Ρουμανία έδειξε ότι μπορεί να παίξει εξαιρετικά τη θέση αυτή και στο 76' όταν ο ΠΑΟΚ πίεσε ψηλά ο Καντουρί ήταν αυτός που όχι μόνο έκλεψε την μπάλα στα όρια της αντίπαλης περιοχής μπήκε σε αυτή και εκτέλεσε για να γράψει το 4-0.

Δοκιμές φυσικά και έγιναν από τον Αμπέλ Φερέιρα και θα ήταν αφύσικο να μην γίνουν σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ έχοντας και νέο προπονητή στον πάγκο του. Για παράδειγμα η παρουσία του Δεληγιαννίδη στο δεξί άκρο της άμυνας του ΠΑΟΚ ήταν ολιγόλεπτη, με το Μιχάι να παίρνει τη θέση του και στη συνέχεια να τη δίνει και αυτός στον πιο έμπειρο Ίνγκασον. Όπως και πολύ γρήγορα ο Λάμπρου έδωσε τη θέση του στον Τσιγγάρα για να προωθηθεί ο Στοχ.

6. Το 5-0 με τρεις πάσες

Βέβαια πριν βγει ο Λάμπρου πρόλαβε να συμμετέχει στη εξαιρετική φάση του 5-0. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ κέρδισαν την μπάλα στο δικό τους κόρνερ. Ο Στοχ από το ύψος της περιοχής του Δικέφαλου την… τσίμπησε γλυκά για το Λάμπρου και αυτός με τη μία την έβγαλε στο χώρο για τον Γαϊτανίδη. Ο νεαρός που ανέβηκε στην πρώτη ομάδα με τη φήμη του ποδοσφαιριστή που αν βρει ανοικτό γήπεδο μπροστά του μπορεί να «σκοτώσει» τον αντίπαλο του αυτό ακριβώς έκανε. Δεν σταμάτησε τη μπάλα αλλά τη πέταξε μπροστά και προλαβαίνοντας την έξοδο του τερματοφύλακα της Κλούζ με ένα πανέμορφο τελείωμα έκανε το 5-0.

ΚΛΟΥΖ: Μποζοάνκα, Τελσεάν, Ινάσιο, Κάι, Μπέρσι, Σεϊτίλ, Φλορέσκου, Παρβουλέσκου, Φιρμίνιο, Γκόγκα, Γκάβρα.

ΠΑΟΚ: Μελίσσας (46' Ζίβκοβιτς), Μάτος (70' Δεληγιαννίδης, 81' Μιχάι)), Βαρέλα (70' Ίνγκασον), Κρέσπο (70' Χατζηισαίας), Γιαννούλης (70' Ροντρίγκο), Μίσιτς (60' Κάτσε), Ντούγκλας (60' Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (60' Στοχ), Λημνιός (60' Ενρίκε), Πέλκας (70' Λάμπρου, 84' Τσιγγάρας), Άκπομ (70' Γαϊτανίδης).

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ