ΠΑΟΚ

Οταν ο ΠΑΟΚ πήρε από τον ΟΦΗ τον... Μεσσία

Οταν ο ΠΑΟΚ πήρε από τον ΟΦΗ τον... Μεσσία

Ο χαρακτηρισμός που είχε δοθεί στον Κώστα Φραντζέσκο με την μετακίνησή του του από τους Κρητικούς στον ΠΑΟΚ και η μεγάλη προσφορά τους στον "Δικέφαλο". Διαβάστε αναλυτικά (videos).

Αν υπάρχει κάποιος παίκτης που αμέσως έρχεται στο μυαλό όταν αγωνίζεται ο ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ είναι ο Κώστας Φραντζέσκος.

Βλέπετε, ο τελευταίος έχει συνδέσει το όνομά του και με τις δύο ομάδες, έχει προσφέρει τα μέγιστα και στις δύο και το κυριότερο, στον "Δικέφαλο" πήγε αμέσως μετά το πέρασμά του από τους Κρητικούς.

Ηταν Δεκέμβριος του 1996 όταν οι "ασπρόμαυροι" επιχειρούσαν να ενισχύσουν το ρόστερ τους και να προλάβουν το τρένο της Ευρώπης.

Ο Γιώργος Μπατατούδης ήθελε να κάνει ένα... μπαμ και μετά από αρκετές διαπραγματεύσεις αποκτήθηκε ο Φραντζέσκος.

"Ηρθε ο Μεσσίας" σε... πρωτοσέλιδο

Η κίνηση αυτή προκαλεί ντελίριο ενθουσιασμού στον κόσμο του ΠΑΟΚ. " Ηρθε ο Μεσσίας", γράφει τότε εφημερίδα της εποχής θέλοντας να δείξει πως η αναγέννηση του ΠΑΟΚ θα έρθει μέσω του Φραντζέσκου.

Ο τελευταίος ωστόσο μοιάζει απόλυτα προσγειωμένος και διαφωνεί με τέτοιους χαρακτηρισμούς. " Οταν πήρα μετεγγραφή στον ΠΑΟΚ, κάποια εφημερίδα είχε τίτλο: "Ηρθε ο Μεσσίας".

Υπερβολή. Εγώ ήρθα στον ΠΑΟΚ για να παίξω μπάλα, δεν ήρθα να σώσω κανέναν", τονίζει σε συνέντευξή του εκείνη την εποχή.

Πάντως ο ίδιος είναι η αλήθεια πως δίνει άλλη... ποιότητα στον "Δικέφαλο". Τα φάουλ-γκολ έρχονται το ένα μετά το άλλο και ο ίδιος γρήγορα γίνεται ο αγαπημένος της "ασπρόμαυρης" κερκίδας.

Στο δεύτερο μισό εκείνης της αγωνιστικής χρονιάς πετυχαίνει μάλιστα 16 τέρματα σε 20 ματς! Κάπως έτσι ο "Δικέφαλος" τερματίζει τέταρτος, επιστρέφει στην Ευρώπη, που ήταν και ο στόχος και η χρονιά χαρακτηρίζεται απόλυτα πετυχημένη.

Η Αρσεναλ, το... προαίσθημα και τα πέναλτι

Την επόμενη σεζόν (1997-98) γράφει το όνομα του ίσως στην μεγαλύτερη ευρωπαική επιτυχία της ομάδας. Με δικό του γκολ ο ΠΑΟΚ νικάει την Αρσεναλ στην Τούμπα και στο Χάιμπουρι με το 1-1, παίρνει την πρόκριση.

Ο "Δικέφαλος" πάντως δεν τα καταφέρνει με την Αθλέτικο Μαδρίτης, απέναντι στην οποία ο Φραντζέσκος πετυχαίνει τέρμα με φάουλ τόσο στην Ισπανία, όσο και στην Τούμπα.

Γενικότερα, πάντως, μπαίνει στις καρδιές των φίλων της ομάδας που σε... κάθε φάουλ του ΠΑΟΚ εκτός μεγάλής περιοχής, περιμένουν να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα.

" Οταν κερδίζουμε φάουλ κοντά στην περιοχή, υπάρχει κάποια σιγουριά τόσο από εμένα και τους συμπαίκτες μου όσο και από τους φιλάθλους ότι η μπάλα θα πάει στο 'πλεκτό'", τονίζει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του τότε ο Φραντζέσκος που αναφέρεται και στα πέναλτι λέγοντας το εξής ενδιαφέρον.

"Το περίεργο είναι ότι δεν υπάρχει η ίδια σιγουριά όταν κερδίζουμε πέναλτι. Αποφεύγω να τα εκτελώ γιατί πέρυσι έχασα τρία. Ολα είναι θέμα ψυχολογίας. Εξάλλου, στο φάουλ έχεις λιγότερο άγχος ενώ στο πέναλτι είσαι 'υποχρεωμένος' να το βάλεις".

Χατ τρικ με φάουλ και ρεκόρ!

Να σημειωθεί πως προς στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν 1996-97 γράφει... ιστορία μιας και γίνεται ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που καταφέρνει να πετύχει χατ-τρικ από τρεις εκτελέσεις φάουλ στον εντός έδρας αγώνα με την Καστοριά!

Ο ίδιος στην πορεία του στον "Δικέφαλο", συνολικά "γράφει" 54 γκολ σε 129 ματς, για να αποτελέσει παρελθόν στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς 1999-2000 (σ.σ. συνέχισε στην Καλαμάτα). Ακόμη και σήμερα οι φίλοι του ΠΑΟΚ δεν λένε να τον ξεχάσουν...

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

ΠΑΟΚ-Ατλέτικο

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ-Αρσεναλ

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ