ΠΑΟΚ

Όλσεν στον πάγκο, για το καλό σου!

Όλσεν στον πάγκο, για το καλό σου!
INTIME SPORTS

Πώς Άρνεσεν και Τούντορ κατέληξαν στην απόφαση να αφήσουν τον 25χρονο Σουηδό εκτός αγωνιστικής δράσης για να ηρεμήσει. Το σύνθημα του Σαββίδη στο τετ-α-τετ που είχε με τον Δανό και τον Κροάτη στη Μεσημβρία.

Δεν ήταν απλά μία σκέψη της στιγμής η ανακοίνωση του Ίγκορ Τούντορ για την αλλαγή στους συσχετισμούς σε ό,τι αφορά στη θέση του τερματοφύλακα. Για να φτάσει ο Κροάτη να πει "ο Γλύκος θα είναι από 'δω και στο εξής ο Νο 1 τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ" προηγήθηκαν αρκετές ώρες συζητήσεων και ανάλυσης όλων των δεδομένων με τον Φρανκ Άρνεσεν.

Η βασική σκέψη που οδηγούσε στο να επιμένουν στον 25χρονο Σουηδό, όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν ότι πρόκειται για έναν τερματοφύλακα με πολλά προσόντα και πετυχημένο παρελθόν σε υψηλό επίπεδο.Αγωνίστηκε με επιτυχία σε παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μάλμε και έφθασε να αναδειχθεί καλύτερος τερματοφύλακας του σουηδικού πρωταθλήματος. Ωστόσο, η επιμονή στο πρόσωπό του δεν δικαιώθηκε, καθώς η ανασφάλεια με την παρουσία του κάτω από την εστία μεγάλωνε. Κι αυτό γιατί:

-Είναι προφανές πώς δεν έχει εγκλιματιστεί ακόμη στον ΠΑΟΚ και τη ζωή στην Ελλάδα. Φέτος, έφυγε για πρώτη φορά εκτός Σουηδίας κι αυτή η μεγάλη αλλαγή στη ζωή του συνέπεσε με μία ακόμη: την επερχόμενη γέννηση του παιδιού του τον επόμενο μήνα

-Δεν έχει καταφέρει να βελτιώσει τη συνεργασία και συνεννόηση με τους συμπαίκτες του την ώρα του αγώνα και επειδή ακριβώς έχουν μαζευτεί αρκετά λάθη τίθεται και θέμα εμπιστοσύνης.

-Ο θόρυβος πλέον γύρω από το όνομά του είναι πολύ έντονος. Κάθε λάθος που προστίθεται μεγεθύνεται ακόμη περισσότερο από τις συζητήσεις που προκαλεί και για τον Άρνεσεν ιδιαίτερα, αυτή η κατάσταση είναι κάτι που έχει βιώσει και στο παρελθόν του ως τεχνικός διευθυντής. Ο Δανός αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, σε μία από τις πολλές συζητήσεις που είχε με τα υπόλοιπα στελέχη του ΠΑΟΚ για το θέμα Όκσεν, θυμήθηκε μία ανάλογη κατάσταση σε μία από τις περιόδους συνεργασίας του με τον Γκους Χίντιγκ. "Ο Ολλανδός τεχνικός έλεγε δεν θέλω να μιλάω άλλο γι' αυτά τα λάθη. Όσο τα συζητάμε τόσο χειρότερη γίνεται η κατάσταση".

Έτσι, Άρνεσεν και Τούντορ πείστηκαν ότι η πιο σοφή επιλογή αυτή την περίοδο είναι ο Όλσεν να μείνει... εκτός συζήτησης για να ηρεμήσει και όλοι γύρω από τον ΠΑΟΚ να ασχολούνται με κάτι άλλο. Και φυσικά, να δοθεί και μία ευκαιρία στον Γλύκο, για τον οποίο ο Τούντορ έχει ενδοιασμούς για το κατά πόσο μπορεί να του δώσει τη σιγουριά που ψάχνει.

Ετσι θα παίξουν ΠΑΟΚ και Κράσνονταρ

Μέσα από την παραπάνω ανάλυση πάμε και στο πώς θα διαμορφωθεί η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο αυριανό παιχνίδι με την Κράσνονταρ. Ο Τούντορ, όπως σχεδόν το ανακοίνωσε, θα προχωρήσει σε μαζικές αλλαγές στην ενδεκάδα, ξεκινώντας τον Γλύκο αντί του Ολσεν κάτω από τα γκολπόστ, τους Βίτορ, Κόστα και Μαλεζά τριάδα στην άμυνα, τον Σκόνδρα δεξιά και τον Ροντρίγκες αριστερά.Στα χαφ θα αγωνιστούν οι Κάτσε, Σάμπο και λίγο πιο μπροστά τους ο Πέλκας και στην κορυφή της επίθεσης οι Ζάιρο και Αθανασιάδης. Ροτέισιον θα κάνει και ο προπονητής της Κράσνονταρ, Όλεγκ Κονόνοφ και σύμφωνα με όσα εκτιμούν οι απεσταλμένοι του ρωσικού Τύπου στη Θεσσαλονίκη θα αγωνιστεί ως εξής: Ο 38χρονος Ντικάν θα αγωνιστεί ως τερματοφύλακας, οι Πετρόφ, Στράντμπεργκ, Γκράνγκβιστ και Ετζρεϊτσικ από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, οι Γκαζίνσκι, Αχμέντοφ και Καμπορέ θα βρίσκονται στα χαφ και οι Ζοαοζίνιο, Μπιστρόφ θα πλαισιώνουν τον Σμόλοφ στην επίθεση.

"Τώρα να δείξουμε ποιοι είμαστε"

Ενδιαφέρον, τέλος, παρουσιάζει και το τετ-α-τετ που είχε ο Ιβάν Σαββίδης με τους Φρανκ Άρνεσεν και Ίγκορ Τούντορ κατά την επίσκεψή του στη Νέα Μεσημβρία. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έκανε αρχικά μία μικρή επιθεώρηση στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας για να δει τις πρώτες εργασίες που έχουν γίνει για την τοποθέτηση ανεμοφραχτών, που θα βελτιώσουν τις συνθήκες προπόνησης.Αμέσως μετά, είχε σύντομη συζήτηση με τον αθλητικό διευθυντή και τον προπονητή του ΠΑΟΚ. Οι τρεις άνδρες συμφώνησαν με τη διαπίστωση του Σαββίδη ότι τώρα είναι η ώρα ο ΠΑΟΚ να δείξει σε ποιο επίπεδο βρίσκεται. Κόντρα στην Κρασνοντάρ θα φανεί το βάθος του πάγκου του και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό η διαφορά ποιότητας στο ρόστερ. Αυτό εκτιμά ο Σαββίδης που έχει βάλει ξεκάθαρα ως βασικό στόχο την κατάληψη θέσης που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας περιόδου.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ