ΠΑΟΚ

Όλα για όλα στο Κρασνοντάρ μετά το 0-0 στην Τούμπα

Όλα για όλα στο Κρασνοντάρ μετά το 0-0 στην Τούμπα
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε συντηρητικά για περισσότερη από μία ώρα και στο τέλος ανέβασε στροφές, έκανε ευκαιρίες αλλά δεν πέτυχε το πολυπόθητο γκολ κόντρα στην Κρασνοντάρ. Ο Δικέφαλος θα παίξει την πρόκριση σε 15 βράδια στη Ρωσία. (VIDEO)

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να κράτησε την τελευταία εικόνα του ματς ως η ομάδα που έψαξε περισσότερο τη νίκη κόντρα στην Κρασνοντάρ, ωστόσο η λευκή ισοπαλία στην Τούμπα είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Οι δύο αντίπαλοι δημιούργησαν λίγες ευκαιρίες, είχαν τους τερματοφύλακές τους (Γλύκο και Ντικάν) σε καλή βραδιά, με τον Ουκρανό γκολκίπερ, όμως, να κερδίζει στα σημεία τον Έλληνα λόγω της απίστευτης επέμβασης που έκανε με το αριστερό χέρι στο σου του Κάτσε στο 78'.

Από τη στιγμή που ο Ίγκορ Τούντορ προανήγγειλε διαχείριση και προστασία παικτών ενόψει Παναθηναϊκού ήταν λογικό να δούμε έναν ΠΑΟΚ χωρίς ομοιογένεια και με κύριο χαρακτηριστικό τη μαχητικότητα.

Όλα για όλα στο Κρασνοντάρ μετά το 0-0 στην Τούμπα
INTIME SPORTS

Ο Κροάτης τεχνικός έριξε στο δεύτερο ημίχρονο σταδιακά τα βαριά χαρτιά του (Λέοβατς, Μπερμπάτοφ και Μακ) για να διεκδικήσει το χρυσό γκολ, ωστόσο, έμεινε μόνο με τον αρχικό στόχο («πρώτα απ’ όλα να μην χάσουμε) να έχει επιτευχθεί και πάει να τα παίξει όλα για όλα στο επόμενο ματς μεταξύ των δύο ομάδων στη Ρωσία. Εκεί, όμως, θα ψάξει μόνο νίκη.

Από τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού ότι και οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν με παίκτη λιγότερο τον αγώνα (λόγω των αποβολών των Τζοντρέτζικ και Ζάιρο), καθώς και οι μισοάδειες κερκίδες.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο:Τούμπα
Διαιτητής:Αντρέας Έκμπερκγ (Σουηδία)
Βοηθοί:Φρέντρικ Νίλσον, Μάγκνους Σιόλμπλομ
4ος:Στέφαν Χάλμπερκγ

ΠΑΟΚ:Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ (46' Λέοβατς), Κόστα, Μαλεζάς, Ροντρίγκες, Κάτσε, Σάμπο, Πέλκας (72' Μακ), Ζάιρο, Αθανασιάδης (57' Μπερμπάτοφ).

Κρασνοντάρ:Ντικάν, Στράντμπεργκ, Τζεντρέτζικ, Γκράνγκβιστ, Καλέσιν, Τορμπίνσκι (83' Γκαζίνσκι), Αχμέντοφ (65' Μαμάεφ), Λαμπόρντε, Καμπορέ, Ζοαοζίνιο, Σμόλοφ (63' Άρι).

Κάρτες:Ζάιρο 63΄/Τζεντρέτζικ 19΄

Κόκκινες: Ζάιρο 89΄ /Τζεντρέτζικ 88΄

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1. Ντόρτμουντ 7 (6-3)
2. Κρασνοντάρ 4 (3-3)
3. ΠΑΟΚ 3 (1-1)
4. Γκαμπάλα 1 (2-5)

Με πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ εκτός από το εκτεταμένο ροτέισον ξεκίνησε και με αλλαγή στην άμυνα βάζοντας τον Μαλεζά σε θέση λίμπερο και τον Ρικάρντο Κόστα που έπαιζε μέχρι τώρα σε αυτή τη θέση, σε ρόλο αριστερού στόπερ.

Το πρώτο δεκάλεπτο είχε αναγνωριστικό χαρακτήρα χωρίς καμία αξιόλογη φάση μπροστά στις δύο εστίες. Η Κρασνοντάρ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπαθούσε να επιβάλλει τον ρυθμό της, ωστόσο ήταν προφανές πως έλειπε η ομοιογένεια και στις δύο ομάδες, εξαιτίας των αρκετών αλλαγών των δύο προπονητών, με συνέπεια να «ψάχνονται» στο πρώτο 20λεπτο.

Όλα για όλα στο Κρασνοντάρ μετά το 0-0 στην Τούμπα
INTIME SPORTS

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε στο 16', ξεκινώντας από μία παράλληλη πάσα του Πέλκα που δεν βρήκε συμπαίκτη και στη συνέχεια κατέληξε με μία κεφαλιά του Αθανασιάδη από σέντρα του Βίτορ, την οποία μπλόκαρε ο Ντικάν. Στο 21' ο Ζάιρο έκανε εξαιρετική αλλαγή παιχνιδιού για τον Ροντρίγκες, με τον τελευταίο να μην μπορεί να τελειώσει τη φάση, καθώς τον πρόλαβε ο Λαμπόρντε μέσα στην περιοχή.

Το θετικό στο πρώτο μέρος ήταν πως ο Παναγιώτης Γλύκος, για τον οποίο έγινε αρκετός ντόρος ως αντικαταστάτης του Όλσεν, ήταν θετικός όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει και έδειχνε σταθερότητα και στις μεταβιβάσεις του με τα πόδια.

"Φτωχό" το πρώτο ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια σημαντική ευκαιρία και να απειλήσει την αντίπαλη εστία, ούτε και απειλήθηκε από την Κρασνοντάρ. Μέτριο έως κακό το θέαμα σε ένα «φτωχό» πρώτο μέρος.

Η Κρασνοντάρ είχε δύο καλές στιγμές στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Αρχικά στο 48' σούταρε Λαμπόρντε και ο Γλύκος μπλόκαρε τη μπάλα με διπλή προσπάθεια, ενώ στην επόμενη φάση ο Γλύκος μπλόκαρε ξανά σουτ του ίδιου παίκτη.

Στο 51' ο Σάμπο επιχείρησε ένα μακρινό σουτ που πέρασε αρκετά πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 53' ο Σμόλοφ γύρισε και έπιασε ένα σουτ μέσα στην περιοχή, το οποίο όμως ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του Γλύκου.

Από μία καλή φάση

Στο 68' ο Σάμπο ξεκίνησε μία καλή φάση από τα πόδια του αλλάζοντας εξαιρετικά τη μπάλα με τον Πέλκα, όμως όταν νεαρός μεσοεπιθετικός του γύρισε τη μπάλα στην περιοχή, ο Σλοβάκος σούταρε απογοητευτικά στέλνοντας τη μπάλα πολύ ψηλά άουτ.

Όλα για όλα στο Κρασνοντάρ μετά το 0-0 στην Τούμπα
INTIME SPORTS

Η Κρασνοντάρ είχε σπουδαία ευκαιρία στο 71΄, με τον Λαμπόρντε να μπαίνει επικίνδυνα στην περιοχή και να επιχειρεί το διαγώνιο σουτ, όμως τον Γλύκο να αποκρούει έστω και δύσκολα διατηρώντας το μηδέν.

Στο 76΄ ο Γλύκος μπλόκαρε νέο σουτ του Άρι, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ροντρίγκες βρέθηκε με καλές προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή, δεν «έσπασε» όμως σωστά τη μπάλα σε συμπαίκτη του, σπαταλώντας μια καλή ευκαιρία. Στη συνέχεια ο Ζάιρο επιχείρησε ένα σουτ που μπλόκαρε εύκολα ο Ντικάν.

Σπουδαία ευκαιρία με Κάτσε ο ΠΑΟΚ

Στο 78' ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία με ένα φοβερό σουτ του Κάτσε που απέκρουσε ο Ντικάν δύσκολα σε κόρνερ. Μάλιστα, η απόκρουση του τερματοφύλακα της Κρασνοντάρ έκανε τον Αλβανό μέσο του Δικεφάλου να… εκλιπαρεί στο Θεό.

Από μία αποβολή

Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, καθώς στο 88΄ αποβλήθηκε ο Τζεντρέτζικ για την Κρασνοντάρ και στο επόμενο λεπτό ο Ζάιρο για τον ΠΑΟΚ. Και οι δύο τιμωρήθηκαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρά μαρκαρίσματα.

Μάλιστα, ο πρώτος αποβλήθηκε για φάουλ στον Ζάιρο που ένα λεπτό αργότερα πήρε επίσης τον δρόμο για τα αποδυτήρια. Το ματς έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα δίχως να αλλάξει κάτι.

Ο διαιτητής

Καλός σε γενικές γραμμές. Βέβαια το παιχνίδι δεν είχε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και έβγαλε με επιτυχία και αυτός και οι βοηθοί του όσες δύσκολες φάσεις προέκυψαν. Παρότι αποδοκιμάστηκαν στο τέλος, δεν μπορεί να τους χρεώσει κανείς μεγάλο λάθος.

Όλα για όλα στο Κρασνοντάρ μετά το 0-0 στην Τούμπα
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Το θετικό τεστ Γλύκου, Μαλεζά και Σκόνδρα (κυρίως όταν έπαιξε ως δεξί στόπερ στο β΄ ημίχρονο). Έδειξαν ότι έχουν περιθώρια βελτίωσης αποδίδοντας αρκετά καλά στον ανασταλτικό τομέα και αξίζουν να πάρουν κι άλλες ευκαιρίες από τον Τούντορ.

Δεν μας άρεσε

Ο αγωνιστικός χώρος. Στην εποχή Σαββίδη δεν δικαιολογείται να βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση ακόμη κι αν ο καιρός είναι βροχερός. Μάλιστα, με βάση τον προγραμματισμό της ΠΑΕ, θα έπρεπε πλέον να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, όμως κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.

Φάση του αγώνα

Το σουτ του Κάτσε στο 78'. Ο Αλβανός μέσος επιχείρησε εξαιρετικό σουτ λίγο έξω από την περιοχή και Ντικάν απέκρουσε πολύ δύσκολα σε κόρνερ, διατηρώντας το μηδέν σε ένα κομβικό σημείο.

MVP

Ο Έργκις Κάτσε. Ο Αλβανός μέσος πάλεψε σε όλη τη διάρκεια του ματς, έτρεξε αρκετά χιλιόμετρα και θα μπορούσε να είχε πετύχει το νικητήριο γκολ για τον ΠΑΟΚ αν ο Ντίκαν δεν πραγματοποιούσε μια σπουδαία απόκρουση στο σουτ του στο 78'. Μάλιστα στα τελευταία λεπτά έπαιζε και με πόνους.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ