ΠΑΟΚ

Οι τρεις λόγοι της ανανέωσης Λουτσέσκου

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ / ΣΑΒΒΙΔΗΣ(Α) ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ / ΣΑΒΒΙΔΗΣ(Α) ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Πώς ο Ιβάν Σαββίδης έχει φτάσει στην απόφαση να δώσει νέο τριετές συμβόλαιο στον Ραζβάν Λουτσέσκου. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Μπορεί να χαρακτηριστεί και ως η πρώτη απόφαση για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Και σίγουρα αποτελεί την ξεκάθαρη απόδειξη για τον τομέα (αγωνιστικό) που, σύμφωνα με το πόρισμα του Ιβάν Σαββίδη, έχει λειτουργήσει καλύτερα από κάθε άλλο στην εφετινή αγωνιστική περίοδο.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ αποφάσισε (και το γνωστοποίησε σε στενούς συνεργάτες του) να κάνει νέο τριετές συμβόλαιο στον Ραζβάν Λουτσέσκου αναπροσαρμόζοντας και τις απολαβές του που με βάση το ισχύον συμβόλαιο (είχε υπογράψει για 2+1 το καλοκαίρι) φτάνουν τις 400.000 ευρώ ετησίως.

Για να φτάσει στη συγκεκριμένη απόφαση που, πιθανόν, θα υλοποιηθεί στο επόμενο ταξίδι του στην Ελλάδα, ο Ιβάν Σαββίδης μέτρησε τρεις σημαντικές παραμέτρους.

Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ και αναλύει:

1. Η αγωνιστική εικόνα της ομάδας: Εντός γηπέδου και μακριά από δικαστήρια και αγώνες που αναβλήθηκαν ή δεν τελείωσαν, ο ΠΑΟΚ συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς, έπαιξε, κατά την άποψη του Σαββίδη και των συνεργατών του, εξαιρετικό ποδόσφαιρο και είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται μία ομάδα για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια. Στον Λουτσέσκου αναγνωρίστηκε, φυσικά, το γεγονός ότι παρέλαβε στις 11 Αυγούστου μία ομάδα σε πολύ κακή κατάσταση μετά από την ατυχή επιλογή Στανόγεβιτς και κατάφερε να την μετατρέψει σε ένα πολύ αξιόπιστο σύνολο.

2. Η άκρως θετική γνώμη των αποδυτηρίων: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου "κέρδισε" τους παίκτες του ΠΑΟΚ κι αυτό είναι κάτι που μπορεί κανείς να το διαπιστώσει από τις δημόσιες τοποθετήσεις τους. Οι περισσότεροι έχουν να λένε για το επίπεδο της καθημερινής δουλειάς και τον τρόπο που καθημερινά προπονείται η ομάδα. Ο Ιβάν Σαββίδης που έχει πολύ καλή σχέση με τους παίκτες ("δεύτερο πατέρα" τους τον χαρακτήρισαν στην πρόσφατη ανακοίνωσή τους) δεν θα μπορούσε να μην δώσει βαρύτητα σ’ αυτή την άποψη.

3. Το δέσιμο του Ρουμάνου κόουτς με τον ΠΑΟΚ: Στον Ιβάν Σαββίδη έχει κάνει άκρως θετική εντύπωση το γεγονός ότι ο Λουτσέσκου βγήκε μπροστά και υποστήριξε τον ΠΑΟΚ μη δίνοντας σημασία και στην προσωπική φθορά του (κατηγορήθηκε από αρκετούς για τα σχόλια που έκανε για τον Ολυμπιακό και τον Γκαρθία μετά το ντέρμπι που δεν έγινε ποτέ ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τους "ερυθρόλευκους"). Έδειξε ότι έχει "δεθεί" με τον σύλλογο, κάνει τα πάντα να προασπίσει τα συμφέροντα της ομάδας του και αυτό είναι κάτι που εκτιμά ιδιαίτερα ο ιδιοκτήτης του Δικεφάλου.

Φυσικά, ο Σαββίδης μέτρησε και τις εισηγήσεις των στενών συνεργατών του (από τον Μίχελ μέχρι και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της ΠΑΕ) που στην περίπτωση Λουτσέσκου συγκλίνουν σε ένα πολύ θετικό πόρισμα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ