ΠΑΟΚ

"Οι πόρτες έκλεισαν για αυτοπροστασία"

"Οι πόρτες έκλεισαν για αυτοπροστασία"
INTIME SPORTS

Ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ηλίας Γεροντίδης και ο υπεύθυνος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την επικοινωνία με τους οργανωμένους οπαδούς, Σπύρος Μηλιωρίδης, μίλησαν για τον συνωστισμό έξω από την Θύρα 4 πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ηλίας Γεροντίδης, εξηγώντας γιατί πολύς κόσμος ταλαιπωρήθηκε έξω από την Θύρα 4 πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τόνισε ότι οπαδοί που δεν είχαν εισιτήριο προσπάθησαν να κάνουν ντου για να μπουν στο γήπεδο.

"Οι φύλακες έκλεισαν τις πόρτες για αυτοπροστασία, γιατί οι οπαδοί που δεν είχαν εισιτήριο προσπάθησαν να κάνουν "ντου" για να μπουν στο γήπεδο. Τα έξι πορτάκια έγιναν τέσσερα. Σε ένα γήπεδο που δεν έχει περιβάλλοντα χώρο για προέλεγχο είναι δύσκολη η κατάσταση. Έπεσαν πάνω όλοι όσοι δεν είχαν εισιτήριο, και ήταν παρά πολύς ο κόσμος αυτός. Υπήρχε μεγάλη ταλαιπωρία των φιλάθλων. Δεν προλάβαμε όμως να γλιτώσουμε την καθυστέρηση. Αυτοί που προσπάθησαν να μπουν μέσα στις κερκίδες χωρίς εισιτήριο ήταν περίπου 3-4.000. Οι μπροστά δεν είχαν εισιτήριο και οι υπόλοιποι στριμωχτήκανε", δήλωσε συγκεκριμένα στον ραδιοφωνικό σταθμό Arena.

Μηλιωρίδης: "Γιατί ταλαιπωρήθηκε ο κόσμος στην Θύρα 4"

Για το ζήτημα μίλησε στον Libero και ο υπεύθυνος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την επικοινωνία με τους οργανωμένους οπαδούς, Σπύρος Μηλιωρίδης: "Ταλαιπωρήθηκαν χτες οι οπαδοί γιατί υπήρχαν πολλοί που πίεζαν χωρίς εισιτήριο να μπουν μέσα στις κερκίδες. Κάποια στιγμή από την πίεση έσπασαν κάποια τουρνικέ. Έτσι αναγκαστήκαμε για κάποια λεπτά να κλείσουμε αυτά τα σπασμένα τουρνικέ. Μετά σταδιακά ανοίξαμε την πόρτα και έμπαινε ο κόσμος μέσα. Εκεί ήταν το πρόβλημα και είναι μόνιμο, πρέπει να λυθεί. Από την πίεση που δέχτηκαν τα παιδιά της ασφάλειας έσπασαν τουρνικέ και έπρεπε εκείνη τη στιγμή να το αντιμετωπίσουμε. Για να μην κινδυνεύσει κόσμος στην πορεία αποφασίσουμε να ανοίξουμε μία πόρτα και να μπουν όσοι είχαν εισιτήριο. Με τον νέο αθλητικό νόμο επιβάλλεται να υπάρχουν εισιτήρια. Όταν έχεις καινούργιο γήπεδο αυτό μπορείς να το ελέγξεις. Παράδειγμα το Ολυμπιακό Στάδιο".

Τόνισε για την είσοδο μερίδας οπαδών στον αγωνιστικό χώρο στο παιχνίδι με την Ντόρτμουντ: "Δεν έχουν καμία σχέση αυτοί που μπήκαν στο γήπεδο με τους οργανωμένους. Δεν ήταν άνθρωποι των συνδέσμων και το λέω γιατί το ξέρω. Οι περισσότεροι που μπήκαν στο γήπεδο ήταν αλλοδαποί. Ήδη γίνονται ενέργειες και από την ΠΑΕ και από τους οργανωμένους και από τους συνδέσμους για την κάθαρση και για να βρεθούν οι υπαίτιοι. Δεν ισχύει πως όσοι είναι στη Θύρα 4 κάνουν κακό στην ομάδα. Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Οι οργανωμένοι είναι ασπίδα για να μη γίνεται τίποτα. Ακούστηκε εκείνη τη στιγμή και ένα σύνθημα σε βάρος αυτών που μπήκαν μέσα από τους οργανωμένους και αυτό τα λέει όλα.

Ήταν κακιά στιγμή την Πέμπτη. Εφαρμόσαμε ακριβώς τον κανονισμό. Αυτό που λέει ο κανονισμός είναι πως όταν φύγει και ο τελευταίος ποδοσφαιριστής για τα αποδυτήρια πρέπει να ανοίξουν οι πόρτες για να μαζευτούν τα πανό. Ίσως αν αργούσαμε για 5-10 λεπτά να μη γινόταν τίποτα. Δεν τις κλειδώνουμε αυτές τις πόρτες για λόγους ασφαλείας. Ο άνθρωπος που βρέθηκε εκεί από την ασφάλεια είχε πίεση από 200 άτομα και έτσι επωφελήθηκαν αυτοί που ήθελαν να μπουν".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ