ΠΑΟΚ

Οι πέντε κινήσεις για την αφύπνιση του ΠΑΟΚ

Οι πέντε κινήσεις για την αφύπνιση του ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με ποιο τρόπο ο Βλάνταν Ιβιτς προσπαθεί να ανατρέψει την δύσκολη κατάσταση που βρήκε στον ΠΑΟΚ. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Από χθες (10/3) υπάρχει ένα πιο ξεκάθαρο τοπίο σε ό,τι έχει να κάνει με τον τρόπο που θα δουλεύει τον ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ από εδώ και πέρα και μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Βλάνταν Ιβιτς πρόσθεσε στο τιμ των βοηθών του εκτός των Σνάουτσνερ και Θωμαίδη και τον Γρηγόρη Καβαλιεράτο τον οποίο είχε μαζί του και στην Κ20. Παράλληλα, αποφάσισε να αλλάξει ρόλους στους γυμναστές της ομάδας.

Ο Δημήτρης Δανιηλίδης είναι αυτός που αναλαμβάνει την εκγύμναση των παικτών και ο Ιταλός, Πάολο Αρτίκο, μένει για να αναλάβει το κομμάτι της αποκατάστασης των τραυματιών. Το θέμα του Ιταλού γυμναστή αναμένεται να επικυρωθεί σήμερα, αφού πρώτα λυθούν και τυπικά τα συμβόλαια του Ιγκορ Τούντορ και τον συνεργατών του (Λέκο, Βούτσκο και Τσάβλινα).

Ο Βλάνταν Ιβιτς και το τιμ του βρήκαν μπροστά τους μια πολύ δύσκολη κατάσταση, καθώς κληρονόμησαν έναν ΠΑΟΚ με πολλά προβλήματα. Επειδή όμως ο χρόνος πιέζει και η υπόθεση πλέι οφ δεν θα μπορεί να περιμένει, χάραξαν άμεσα ένα πλάνο για να πάρει η ομάδα άμεσα τα πάνω της. Το πλάνο αυτό έχει πέντε άξονες, τους οποίους αναλύει το Sport24.gr:

1. Ψυχολογία:

Ο 39χρονος τεχνικός διαπίστωσε πως το ηθικό και η διαπίστωση των παικτών είναι σε χαμηλά επίπεδα. Και από την Τετάρτη (9/3) και ο ίδιος και οι συνεργάτες έχουν επιδοθεί σε ένα διαρκές ψυχολογικό ντοπάρισμα των παικτών για να πάρουν τα πάνω έχοντας ως συμπαραστάτες τους Λούμπος Μίχελ και τον Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο. Η ψυχολογική στήριξη γίνεται και με δημόσιες τοποθετήσεις και είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις στη Nova που ο Ιβιτς στάθηκε ιδιαίτερα στην ποιότητα της ομάδας του.

2. Αλλαγή στην τακτική:

Ο Βλάνταν Ιβιτς έχει αποφασίσει να αφήσει την άκρη το 3-5-2 και να πορευτεί με το 4-3-3, θεωρώντας ότι με αυτόν τον σχηματισμό η ομάδα του θα αποκτήσει καταρχήν την αμυντική ισορροπία που δεν είχε στα περισσότερα παιχνίδια φέτος και κατά δεύτερον τα θετικά αποτελέσματα που τόσο πολύ λείπουν. Δεν είναι τυχαίο ότι συχνά τις τελευταίες μέρες ακούγεται στην Νέα Μεσημβρία η ατάκα: "Μπαίνουμε για να κερδίζουμε, αλλά αν αυτό δεν είναι εφικτό τουλάχιστον να μην χάνουμε".

3. Τραυματίες:

Ο Ιβιτς και οι συνεργάτες του... τρόμαξαν με τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που βρήκαν, στα οποία από χθες (10/3) προστέθηκαν αυτά των Γκολάσα και Σκόνδρα. Η ομάδα είναι αποδεκατισμένη, γι' αυτό και δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο πώς θα υπάρχουν άμεσα επιστροφές. Εκτιμάται ότι από την επόμενη εβδομάδα ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ θα έχει στη διάθεσή του τους Ροντρίγκες και Ζάιρο.

4. Πειθαρχία:

Η πειθαρχία αφορά στην λειτουργία εντός και εκτός γηπέδου και στην ανάγκη να συνειδητοποιήσουν οι παίκτες τις ευθύνες τους. Ο Ιβιτς προσπαθεί με διάφορους τρόπους να "τσιγκλήσει" τον εγωισμό των παικτών και αυτό να εμφανιστούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στα επόμενα ματς.

5. Το ξεχωριστό ματς με τον Παναιτωλικό:

Για να έχουν μεγαλύτερη τύχη οι ενέργειες σε όλους τους τομείς που αναλύσαμε πιο πάνω, ο Ιβιτς αλλά και όλοι οι άνθρωποι μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ θεωρούν πολύ σημαντικό το αυριανό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Γι' αυτό το αναλύουν σαν έναν... τελικό, αφού εκτιμούν ότι με ένα θετικό αποτέλεσμα και μία καλή εμφάνιση όλα τα ζητήματα θα τεθούν σε μια καλύτερη βάση από την επόμενη μέρα. Το κατά πόσο το πλάνο του Ιβιτς και των συνεργατών του θα πετύχει είναι κάτι που θα φανεί μόνο στην πράξη και το σίγουρο είναι πως θα χρειαστεί πολλή μεγάλη προσπάθεια από όλους.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ