ΠΑΟΚ

Ο Ροντρίγκες τους... τρέχει όλους

Ο Ροντρίγκες τους... τρέχει όλους
Γκάρι Ροντρίγκες INTIME SPORTS

Πώς ο 25χρονος από το Πράσινο Ακρωτήρι έγινε ο μόνος από τους πέντε “Ισπανούς” του Άρνεσεν που ήρθε Τούμπα και πλέον όλοι πίνουν νερό στο όνομά του.

Έβγαλε μάτια και τη... γλώσσα του Νάνο έξω την Κυριακή ο Γκάρι Ροντρίγκες και έγινε ο καταλύτης για το άνετο 3-1 του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της Τούμπας. Με την εκρηκτική απόδοσή του “ζέστανε” και πάλι τον κόσμο του Δικεφάλου που είχε αρχίσει να “παγώνει” μετά τις διαδοχικές γκέλες με Ολυμπιακό, Ηρακλή και Κρασνοντάρ.

Ο τίτλος του MVP της αναμέτρησης του δόθηκε δικαιολογημένα, όπως είχε γίνει και στην τέταρτη αγωνιστική του Πρωταθλήματος, όταν ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ. Εκείνο το ντέρμπι ήταν ουσιαστικά η απαρχή της αγωνιστικής εκτόξευσής του έγχρωμου άσου που ο Ίγκορ Τούντορ την “έψαχνε” από το καλοκαίρι.

Στα πρώτα παιχνίδια τον χρησιμοποίησε ως δεύτερο φορ δίπλα στον Μακ (σκόραρε μάλιστα με τη Μπρόντμπι στην Τούμπα), στη συνέχεια δεξιά, με τον Λέοβατς να καλύπτει την αριστερή πλευρά, αλλά οι παρουσίες του ήταν μέτριες. Έμεινε για λίγο και στον πάγκο και τελικά ήρθε το ματς με την Ένωση που ως αριστερός ακραίος στο 3-5-2 έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και σκόραρε. Όπως και χθες δηλαδή, μόνο που τα... όργια έγιναν από τα δεξιά.

Ο Τούντορ δείχνει πώς έχει βρει τον τρόπο να βάζει μπρος το τούρμπο στη μηχανή του Ροντρίγκες. Το ίδιο και οι συμπαίκτες του που πριν λίγες μέρες είχαν μία συζήτηση μαζί του για την μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο Καυτανζόγλειο, όταν δεν “έσπασε” στον Κλάους για να κάνει το 2-4και φαίνεται ότι αυτή τον επηρέασε θετικά.

Μόνο που για να έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν, χρειάστηκε να βάλει όλη τη... διπλωματία του ο Φρανκ Άρνεσεν για να τον πείσει να εγκαταλείψει την Ισπανία για να έρθει στην Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό πώς αποτελεί τον μοναδικό από τους πέντε παίκτες που είχε ξεχωρίσει ο Δανός από το Πρωτάθλημα της Ισπανίας και τελικά κατάφερε να τον πείσει να έρθει στη χώρα μας.

Φυσικά, δεν έπαιξε ρόλο μόνο η διαπραγματευτική τακτική του Άρνεσεν (πρώτα συμφώνησε με τον παίκτη και μετά έκανε τις επαφές με την Έλτσε) αλλά και η γεμάτη τσέπη του Σαββίδη. Ο ΠΑΟΚ συμφώνησε να δώσει στον Ροντρίγκες συμβόλαιο 3 ετών (μέχρι το καλοκαίρι του 2018) με απολαβές που φθάνουν τις 500,000 ευρώ ετησίως. Παράλληλα, ανέλαβε να του καλύψει όλο το ποσό που του όφειλε η ισπανική ομάδα που το καλοκαίρι αντιμετώπιζε τεράστιο οικονομικό πρόβλημα, συνολικά 250.000 ευρώ.

Ταχύτητα το "νούμερο 1"

Το γιατί ο Φρανκ Άρνεσεν ήθελε διακαώς και έφερε τελικά τον Ροντρίγκες στην Τούμπα, “απαντήθηκε” με εντυπωσιακό τρόπο το βράδυ της Κυριακής. Η διαφορά ταχύτητας που είχε με τους παίκτες του Παναθηναϊκού που πήγαιναν κοντά του ήταν απίστευτη και φυσικά δημιουργούσε μία κατάσταση μη αντιμετωπίσιμη. Ο Δανός αθλητικός διευθυντής της ομάδας θεωρεί ότι ακόμη έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, ειδικά στον τρόπο με τον οποίο “τελειώνει” τις φάσεις.

Η περίπτωση Ροντρίγκες του έχει ανοίξει την όρεξη να φέρει κι άλλους ταχυδυναμικούς παίκτες στον ΠΑΟΚ, καθώς είναι της άποψης ότι “μία πολύ καλή ομάδα, είναι σίγουρα μία γρήγορη ομάδα.

Εντολή για τον κλώνο του Γκάρι

Ο 59χρονος αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ έχει ζητήσει από τους σκάουτερ της ΠΑΕ και ατζέντηδες με τους οποίους συνεργάζεται ο επίσημος ΠΑΟΚ να του καταθέσουν προτάσεις για παίκτες με παρόμοια χαρακτηριστικά. Νεαρούς, ταλαντούχους και με μπόλικη ταχύτητα που είναι το μεγαλύτερο όπλο στα χέρια κάθε προπονητή.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ