ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ κάνει κινήσεις για αποβολή του Ολυμπιακού

Ο ΠΑΟΚ κάνει κινήσεις για αποβολή του Ολυμπιακού
Σαββίδης INTIME SPORTS

Οι κατηγορίες που απήγγειλε ο ανακριτής, Γιώργος Ανδρεάδης, στον Βαγγέλη Μαρινάκη έχουν προκαλέσει κινητοποίηση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ που "βλέπει" συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ

Εντονη κινητικότητα υπάρχει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ειδικότερα στο νομικό τμήμα της το τελευταίο 48ωρο, μετά την γνωστοποίηση ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι μεταξύ των 26 κατηγορουμένων για συμμετοχή στην "εγκληματική οργάνωση" στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Στα γραφεία της Τούμπας πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση "ακουμπά" και τον Ολυμπιακό και εκτιμούν ότι μπορεί να φέρει σημαντικά οφέλη στην ομάδα μέσω πιθανής συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ιβάν Σαββίδης που θεωρεί εαυτόν δικαιωμένο γιατί στην πρώτη μεγάλη συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει ως ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ είχε δηλώσει πως "στην Ελλάδα και την Μπαρτσελόνα να φέρεις θα τερματίσει δεύτερη" έχει δώσει εντολή στο νομικό τμήμα να κάνει κάθε απαραίτητη ενέργεια για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της ομάδας.

Κάνει κινήσεις για αποβολή του Ολυμπιακού από τώρα

Με βάση όσα έχουν συμβεί σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν (αποβολή, κυρίως, της Φενέρμπαχτσε αλλά και άλλων συλλόγων από ευρωπαϊκές διοργανώσεις για συμμετοχή σε "στημένους" αγώνες) δεν υπάρχει κάποιος μπούσουλας που να ορίζει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για το πότε πρέπει ο ΠΑΟΚ, ως άμεσα ενδιαφερόμενος, να αρχίσει να πιέζει για αποβολή του Ολυμπιακού από το Τσάμπιονς Λιγκ επειδή ο προεδρός του είναι κατηγορούμενος.

Με απλά λόγια, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δεν θεωρούν απαραίτητο να περιμένουν πρώτα την απολογία Μαρινάκη στον ανακριτή μέσα στον Ιούνιο και ήδη σχεδιάζουν την... αντεπίθεσή τους μέσα στις επόμενες μέρες. Ηδη έχουν γίνει κάποιες κινήσεις κάτω από απόλυτη μυστικότητα και αυτό που αναγνωρίζουν πλήρως στα γραφεία της Τούμπας είναι ότι καθοριστικό ρόλο στις όποιες αποφάσεις παίζει, πλην της UEFA, και η ΕΠΟ.

Για παράδειγμα, η Φενέρμπαχτσε είχε αποβληθεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις το 2013 χωρίς να υπάρχει οριστική καταδικαστική απόφαση του ιδιοκτήτη της, Αζίζ Γιλντιρίμ, κι αυτό γιατί είχε κινητοποιηθεί η τουρκική ομοσπονδία και κάλεσε τον νομικό εκπρόσωπο της UEFA με τον οποίο συζήτησε πριν ανακοινωθεί η οριστική απόφασή τους, την οποία, φυσικά, ασπάστηκε και η UEFA.

Σε κάθε περίπτωση, το επόμενο διάστημα παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τον ΠΑΟΚ που έχει ένα επιπλέον, ίσως το ισχυρότερο κίνητρο, για να πάρει την πρωτιά στα πλέι οφ. Κι αυτό γιατί σε περίπτωση που τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός, ο δεύτερος του πρωταθλήματος, μπορεί να πάει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ