ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ των ρεκόρ

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Το Sport24.gr σας υπενθυμίζει τα ρεκόρ που πέτυχε η ομάδα του ΠΑΟΚ, αλλά και ατομικά οι Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς και Αλέξανδρος Πασχαλάκης στη σεζόν που ολοκληρώνεται.

Το φετινό... περιπετειώδες πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να τερματίζει στην δεύτερη. Ωστόσο, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κατάφερε να πετύχει κάποια ιστορικά ρεκόρ, ενώ ιστορικές ατομικές επιδόσεις κατέγραψαν κι οι Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς και Αλέξανδρος Πασχαλάκης.

Ας θυμηθούμε όμως ξεχωριστά τα φετινά ρεκόρ του Δικεφάλου του Βορρά.

ΤΟ ΣΕΡΙ ΝΙΚΩΝ

- Ο φετινός ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου κατάφερε να καταρρίψει το ρεκόρ των συνεχόμενων νικών στην ιστορία του συλλόγου. Η ομάδα του Δικεφάλου έγραψε σερί 15 διαδοχικών νικών (10 στο πρωτάθλημα και 5 στο Κύπελλο) ξεπερνώντας την επίδοση της σεζόν 1972- 73 που με 10 σερί νίκες αποτελούσε την κορυφαία.

ΤΟ ΣΕΡΙ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΙΚΩΝ

- Με 6 σερί νίκες μακριά από την Τούμπα στο πρωτάθλημα έκανε νέο ρεκόρ συνεχόμενων "διπλών" στο πρωτάθλημα, καταρρίπτοντας την επίδοση των πέντε διαδοχικών εκτός έδρας νικών που είχε σημειώσει πέρσι. Παράλληλα πέτυχε και σχετικό ρεκόρ σε όλες τις διοργανώσεις, με 10 συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

- Στα στατιστικά της Super League ο ΠΑΟΚ φαίνεται να έχει τελειώσει τη σεζόν με 19 γκολ παθητικό. Ωστόσο, τα έξι από αυτά είναι στα... χαρτιά, καθώς κατακυρώθηκαν με 0- 3 υπέρ των αντιπάλων του τα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Εντός γηπέδων ο ΠΑΟΚ δέχτηκε 13 τέρματα στο πρωτάθλημα (με την ΑΕΚ σε 89 λεπτά δεν δέχτηκε γκολ και με τον Ολυμπιακό δεν έγινε το παιχνίδι). Με αυτή την επίδοση ουσιαστικά έσπασε το ρεκόρ της σεζόν 2009- 10, όταν επί Σάντος είχε ολοκληρώσει το πρωτάθλημα με 16 γκολ παθητικό.

Επίσης, τα 13 τέρματα κατά, αποτελούν την καλύτερη επίδοση στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος Α' Εθνικής, ρεκόρ που κατέχει ο Ολυμπιακός από τη σεζόν 1972- 73. Βέβαια τότε το είχε πετύχει σε 34 αγωνιστικές, οπότε είναι καλύτερος ο μέσος όρος τερμάτων που είχε δεχτεί ανά αγώνα.

ΤΟ ΡΕΚΟΡ... ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ

- Ο ΠΑΟΚ έδωσε τους 10 από τους 19 εντός έδρας αγώνες του στις εγχώριες διοργανώσεις (πρωτάθλημα και Κύπελλο) κεκλεισμένων των θυρών. Το ένα από αυτά τα ματς έγινε στο Καυτανζόγλειο (με Λεβαδειακό στο Κύπελλο) ενώ τα υπόλοιπα 9 ματς έγιναν σε άδεια Τούμπα. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι σε δύο ντέρμπι η Τούμπα γέμισε (με Ολυμπιακό και ΑΕΚ), αλλά το ένα δεν ξεκίνησε και το άλλο δεν ολοκληρώθηκε.

Αυτό το ρεκόρ είναι αρνητικό για τον ΠΑΟΚ, με τις περισσότερες ποινές αυτού του είδους σε μία χρονιά (οι 7 αγωνιστικές ήταν η τιμωρία για τα επεισόδια στον περσινό τελικό Κυπέλλου).

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΝΙΚΩΝ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

- Παρότι έδωσε τα περισσότερα ματς χωρίς τους φιλάθλους του στο "σπίτι" του, ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη σεζόν με απόλυτων νικών εντός έδρας. Βέβαια, έχασε τα δύο ντέρμπι στα χαρτιά όπως προαναφέραμε. Κέρδισε τα υπόλοιπα 13 παιχνίδια πρωταθλήματος, τα 4 ματς Κυπέλλου (το ένα με Λεβαδειακό στο Καυτανζόγλειο) και τα έκανε και το "δύο στα δύο" στα προκριματικά του Europa League στην Τούμπα.

Το ρεκόρ συνεχόμενων νικών εντός έδρας στην ιστορία του συλλόγου είναι 27 νίκες και κρατάει από το 1980. Ένα ρεκόρ που θα επιδιώξει να πετύχει στην επόμενη σεζόν ο ΠΑΟΚ εφόσον συνεχίσει το νικηφόρο σερί στην έδρα του.

ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ

- Με τον τελικό Κυπέλλου να απομένει, ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς έχει ήδη γράψει ιστορία. Έχει πετύχει 27 γκολ συνολικά στη σεζόν (σε 37 συμμετοχές), επίδοση που αποτελεί την κορυφαία στην ιστορία του συλλόγου, ξεπερνώντας τα 23 που είχε ο Αθανασιάδης και ήταν τα περισσότερα.

Επίσης, με 19 τέρματα στο πρωτάθλημα και αν ο Ανσαριφάρντ δεν κάνει χατ- τρικ σήμερα στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα, θα γίνει ο τρίτος παίκτης (μετά τους Ναλιτζή και Σαλπιγγίδης) που θα αναδειχθεί πρώτος σκόρερ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Παράλληλα, ισοφάρισε τις κορυφαίες επιδόσεις των Σαράφη και Κωστίκου που είχαν πετύχει από 19 γκολ έκαστος σε πρωταθλήματα 34 αγωνιστικών (αμφότεροι είχαν βγει δεύτεροι σκόρερ στην κάθε σεζόν).

ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

- Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έκανε ρεκόρ περισσότερων λεπτών χωρίς να δεχτεί γκολ, ξεπερνώντας τον Κώστα Χαλκιά, που με 859 χωρίς να δεχτεί γκολ τη σεζόν 2009- 10, είχε πετύχει το μεγαλύτερο ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου. Πλέον, την κορυφαία επίδοση τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ που έχει σερί απαραβίαστης εστίας την έχει ο Πασχαλάκης με 937 συνολικά λεπτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η μικρή κυρία Βιεϊρίνια στην αγκαλιά του μπαμπά της στην Τούμπα
Πάει στον τελικό, νιώθοντας δυνατός
"Τρέλα" έξω απ' την Τούμπα για τα εισιτήρια του τελικού
Μάτος: "Θα δείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι από την ΑΕΚ"
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ