ΠΑΟΚ

Ο Μπελούσι που μισούν οι οπαδοί της Λιντς

Catania defender Giuseppe Bellusci, left, vies for the ball with Napoli forward Lorenzo Insigne during their Serie A soccer match at the Angelo Massimino stadium in Catania, Italy, Sunday, Sept. 23, 2012. (AP Photo/Carmelo Imbesi)
Catania defender Giuseppe Bellusci, left, vies for the ball with Napoli forward Lorenzo Insigne during their Serie A soccer match at the Angelo Massimino stadium in Catania, Italy, Sunday, Sept. 23, 2012. (AP Photo/Carmelo Imbesi) AP

Ο Τζουζέπε Μπελούσι είναι ένας από τους υποψήφιους στόπερ για τον ΠΑΟΚ που αρέσει, μάλιστα, στον Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς. Η καριέρα του όμως έχει μελανά σημεία και για τους οπαδούς της Λιντς είναι persona non grata (pics+vids).

Αν κανείς μετρήσει μόνο τα στοιχεία αγωνιστικού ενδιαφέροντος, ο Τζουζέπε Μπελούσι δεν έχει κάνει άσχημη καριέρα. Από τα 17 μέχρι τα 20 του "έγραψε" 39 συμμετοχές και πέτυχε 1 γκολ με την Άσκολι. Το 2009 πήγε στην Κατάνια και ανέβασε και άλλο τις μετοχές του, κάνοντας σε πέντε σεζόν 106 συμμετοχές. Ακολούθησε η μεταγραφή του το καλοκαίρι του 2014 στη Λιντς έναντι 1,6 εκατ. λιρών και μία διετία με 61 ματς και 2 τέρματα.

Και πέρυσι ο δανεισμός στην Έμπολι με 33 παρουσίες και ένα γκολ. Ο δυναμικός, 28χρονος σήμερα, στόπερ, έκανε και πέρασμα από την Εθνική U-21 της Ιταλίας.Ωστόσο, μία προσεκτικότερη ανάγνωση του βιογραφικού του αποδεικνύει ότι κατά καιρούς έχει πρωταγωνιστήσει σε καταστάσεις που μάλλον οδηγούν στο να βάλουμε ένα μεγάλο ερωτηματικό δίπλα στο όνομά του.

Γιατί αναλύουμε τόσο πολύ την περίπτωση του Μπελούσι; Πολύ απλά γιατί είναι αποδεδειγμένα μεταξύ των 3-4 αμυντικών που ο ΠΑΟΚ "ξεψαχνίζει" για τη μεταγραφή του στόπερ. Τον έχει προτείνει ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς και έχει εκφραστεί με πολύ θετικά λόγια γι' αυτόν ο Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς.

Οι οπαδοί της Λιντς δεν θέλουν να τον βλέπουν

Τι μένει από την έρευνα για τα "μαύρα" σημεία της καριέρας του Μπελούσι. Ότι οι οπαδοί της Λιντς έχουν βάλει ένα τεράστιο Χ στο όνομά του και ουσιαστικά ήταν εκείνοι που ώθησαν τον νέο τεχνικό της Τόμας Κρίστιανσεν (ήταν υποψήφιος και για τον πάγκο του ΠΑΟΚ) να ξεκαθαρίσει ότι δεν τον υπολογίζει. Ειδικότερα, στις 8 Ιουλίου στο φιλικό της Λιντς με την Γκίσλεϊ, όταν ο Μπελούσι αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα, άνοιξε διάλογο με οπαδούς της ομάδας που του φώναζαν να φύγει από τον σύλλογο.

Λίγο αργότερα έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter: "Ευτυχώς σ' αυτόν τον κόσμο έχουμε τα παιδιά να δίνουν το παράδειγμα στους μεγάλους".

Δεν ήταν η πρώτη φορά που δημιουργούσε ένταση με τους οπαδούς. Είχε συμβεί και παλιότερα, όπως για παράδειγμα το Μάιο του 2016, στην γιορτή της Λιντς για τον καλύτερο παίκτη της σεζόν, όταν ύψωσε το μεσαίο δάκτυλο του δεξιού του χεριού σε οπαδό που κατέγραφε με το κινητό του.

Πολλά λάθη, του βγήκε το όνομα

Άρχισε με πέναλτι και απευθείας αποβολή την καριέρα του στη Λιντς, στην βαριά ήττα με τη Γουότφορντ με 4-1. Ακολούθησαν δύο γκολ, σε σύντομο χρονικό διάστημα (με φάουλ κόντρα στη Μπόρνμουθ το οποίο αναδείχθηκε το δεύτερο καλύτερο της σεζόν για τη Λιντς και πλασέ με στο ματς με τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ), αλλά από εκεί και πέρα υπήρχαν πολλά περιστατικά που έκαναν πολλούς οπαδούς να τον βάλουν στο στόχαστρο.

Το γκολ-φάουλ με τη Μπόρνμουθ

Το γκολ με τη Σέφιλντ

Στις 22 Οκτωβρίου του 2014 ο Κάμερον Τζερόμ της Νόριτς τον κατηγόρησε για ρατσιστική επίθεση στη διάρκεια αγώνα. ο Ιταλός ιδιοκτήτης της Λιντς Μάσιμο Τσελίνο απείλησε ότι θα τον διώξει, αλλά τελικά αθωώθηκε μετά την απολογία του.

Η ιστορία που τον "σημάδεψε" περισσότερο

Στις 18 Απριλίου ήρθε το πιο σοβαρό παράπτωμα, καθώς ήταν ενας από τους συνολικά έξι παίκτες (τέσσερις Ιταλοί, ο ίδιος και οι Μίρκο Αντενούτσι, Μάρκο Σιλβέστρι και Ντάριο Ντελ Φάμπρο, ένας Γάλλος, ο Σουλεϊμάν Ντουκαρά και ο Αλβανός Έντγκαρ Τσάνι) που κατηγορήθηκαν ότι προσποιήθηκαν ασθένεια και δεν ταξίδεψαν στο εκτός έδρας ματς με την Τσάρλτον γιατί είχαν πρόβλημα με τον προπονητή, Νιλ Ρέντφερν.Η επόμενη σεζόν τον βρήκε να κάνει πολλά και διαδοχικά λάθη. Στο ματς με τη Ρόδεραμ ένα δικό του λάθος κόστισε την αποβολή του τερματοφύλακα της ομάδας και τον ανάγκασε να φορέσει γάντια ο ίδιος. Τελικά ο κόουτς Στιβ Έβανς τον έθεσε στο περιθώριο, όταν έφυγε από το αθλητικό κέντρο στην διάρκεια προπόνησης επειδή έμαθε ότι θα ήταν αναπληρωματικός κόντρα στη Χαλ.

Το μοιραίο λάθος στο ματς με τη Ρόδεραμ (στο 1'.27')

Μάλιστα, αυτής της ενέργειας ακολούθησαν ποσταρίσματα με στατιστικά στον λογαριασμό του στο Twitter για να αποδείξει ότι με εκείνον στη σύνθεσή της, η άμυνα της Λιντς ήταν πιο σταθερή.

Κάπως έτσι, εφτασε να πάει δανεικός πέρυσι στην Έμπολι και τώρα οι οπαδοί της Λιντς να αντιδρούν με πολύ γλαφυρό τρόπο όταν πληροφορήθηκαν ότι είναι έτοιμος να αποχωρήσει οριστικά από την ομάδα τους.

AP Photo/Carmelo Imbesi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ