Ο "Μέγας Δουσάν" στην πλάτη του Πρίγιοβιτς

Το πρόσωπο στο τατουάζ του Πρίγιοβιτς που τράβηξε τα βλέμματα χθες το βράδυ στην Τούμπα και το μήνυμα γραμμένο στο κυριλλικό αλφάβητο. (VIDEO & PICS)

Ο "Μέγας Δουσάν", βασιλιάς της Σερβίας από το 1346 μέχρι το 1355 όταν και πέθανε, είναι το πρόσωπο που απεικονίζεται στο εντυπωσιακό τατουάζ στην πλάτη του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς.

Τατουάζ το οποίο αποκαλύφθηκε την Κυριακή το βράδυ και τράβηξε τα βλέμματα στην Τούμπα, όταν ο φορ του ΠΑΟΚ έμεινε γυμνός από τη μέση και πάνω πετώντας τη φανέλα τους στους οπαδούς του "δικέφαλου".

Για τους Σέρβους αποτελεί τον δικό τους "Μεγαλέξανδρο', καθώς επί των ημερών του η Σερβία απέκτησε τη μέγιστη έκτασή της, κατακτώντας το μεγαλύτερο τμήματα της νοτιοανατολικής Ευρώπης (έγινε και Αυτοκράτορας των Ελλήνων), ενώ έμεινε και στην ιστορία για το σύνταγμα που συνέθεσε για τη Σερβική Αυτοκρατορία, γνωστό ως "Κώδικας του Δουσάν".

Ακριβώς στη βάση του τατουάζ, υπάρχει και ένα μήνυμα γραμμένο στην κυριλλικό αλφάβητο, το οποίο είναι σε κάπως ελεύθερη μετάφραση το δικό μας "οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος". Με απλά λόγια: "Μην με πειράξετε, γιατί αν το κάνετε, θα ανταποδώσω".

Η τρέλα του Πρίγιοβιτς για τα τατουάζ είναι γνωστή από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην Τούμπα. Άλλωστε έχει τόσο στα δυο του χέρια, "μανίκια", όσο και στην μισή του πλάτη αλλά και στο δεξί του πόδι.Ο ίδιος σε συνέντευξή του παλιότερα είχε πει: "Τα λατρεύω. Είναι πράγματα που έγραψε η γυναίκα μου, για την αυτοπεποίθηση, τα ονόματα των μελών της οικογένείας μου, οι ημερομηνίες που γεννήθηκαν, φράσεις του Bukowski, όπως ότι “αν δεν ρισκάρεις, δεν μπορείς να πετύχεις κάτι”.

Στο video που ακολουθεί ο Πρίγιοβιτς εξηγεί τι σημαίνουν τα περισσότερα από αυτά που έχει στο σώμα του και είναι: Ένας παγκόσμιος χάρτης, μια ρουλέτα όπου δίνεται έμφαση στο "μηδέν" που είναι το διαφορετικό όπως και ο ίδιος, ένα ερωτικό γραμμα της συζύγου του, η σύζυγός του σε δρόμο στο Βελιγράδι, ο ίδιος να είναι στο τέλος του δρόμου, τα ονόματα των κοντινών του συγγενών, ένας τεράστιος σταυρός και ο σέρβικος σταυρός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΣΕΡΒΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ ΤΟΥ

"Πρίγιογκολ"... δικαιωματικά

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΡΙΚΕ ΚΑΙ ΟΥΑΡΝΤΑ

Κυκλοφορεί το νέο Toumba Magazine με συνέντευξη Πρίγιοβιτς

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ