ΠΑΟΚ

Ο Μάτος επιβεβαιώνει για Γαλατάσαραϊ στο Sport24.gr!

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΠΑΟ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΠΑΟ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Λέο Μάτος αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στο Sport24.gr ότι η Γαλατάσαραϊ προσπαθεί να τον αποκτήσει και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχει κάνει επίσημη κρούση στον ΠΑΟΚ. Πώς αντιμετωπίζει ο ίδιος το θέμα. Διαβάστε τις άκρως ενδιαφέρουσες απαντήσεις του, τον απολογισμό της φετινής σεζόν και την πίστη για τίτλο τη νέα χρονιά.

Διαδοχικά είναι το τελευταίο διάστημα τα δημοσιεύματα περί ενδιαφέροντος της Γαλατάσαραϊ για τον Λέο Μάτος. Μέχρι πριν λίγες μέρες από τον ΠΑΟΚ προέκυπτε ότι δεν έχει γίνει πρόταση από την τουρκική ομάδα.

Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος άσος με συνέντευξή του στο Sport24.gr, λίγο πριν πετάξει για Παρίσι και από εκεί για την Βραζιλία την επομένη του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, όχι μόνο ομολογεί το ενδιαφέρον της τουρκικής ομάδας για τον ίδιο, αλλά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχει φτάσει με την μορφή πρότασης στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Βραζιλιάνου στην οποία κάνει τον απολογισμό της σεζόν που τελείωσε σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο και τονίζει ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα την επόμενη.

-Καταρχήν, ένα σχόλιο για το τελευταίο ματς της σεζόν με τον Παναθηναϊκό που είχε άσχημη εξέλιξη για τον ΠΑΟΚ...

"Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, είχαμε τον έλεγχο και προηγηθήκαμε 2-1. Πιστέψαμε ότι θα κερδίσουμε, αλλά δεχθήκαμε ένα γκολ από στημένη φάση. Είναι κρίμα να λειτουργείς τόσο καλά τακτικά και να δέχεσαι ένα γκολ έτσι. Προσπαθήσαμε, αλλά η ψυχολογία της ομάδας έπεσε και στο τέλος δεχθήκαμε και ένα τρίτο γκολ. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο, κατά τη γνώμη μου, οι συμπαίκτες μου προσπάθησαν πολύ, έπαιξαν καλά κατά διαστήματα αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν θετικό".

-Συνολικά στη σεζόν το πρόσημο είναι θετικό ή αρνητικό;

"Πολύ θετικό. Η ομάδα μετά από χρόνια κατάφερε να κατακτήσει έναν τίτλο. Στην πρώτη της σεζόν δημιουργήθηκε ένα πολύ καλό σύνολο, με αρκετούς παίκτες σε καλό επίπεδο. Πετύχαμε σημαντικά πράγματα για πρώτη σεζόν και πέρα από το Κύπελλο. Τερματίσαμε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στη δεύτερη θέση με έξι βαθμούς από τον πρώτο. Αν υπολογίσουμε ότι αρχίσαμε το πρωτάθλημα με -3 τότε η διαφορά από την κορυφή ήταν τρεις βαθμοί".

-Πιστεύεις ότι την επόμενη σεζόν ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα;

"Ναι, μπορούμε να το κατακτήσουμε. Φέτος, τους τέσσερις πρώτους μήνες δεν παίξαμε τόσο καλά γιατί οι παίκτες δεν γνωριζόμασταν μεταξύ μας. Μετά, όταν αρχίσαμε ο ένας να ταιριάζει στο στυλ του άλλου παίξαμε πολύ καλά. Έχουμε μία καλή βάση και αυτό θα βοηθήσει και όσους παίκτες έρθουν. Γιο' αυτό πιστεύω ότι θα μπούμε πολύ δυνατά και μπορούμε τον επόμενο χρόνο να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα".

-Σε προσωπικό επίπεδο είσαι ευχαριστημένος;

"Το επίπεδο μου φέτος ήταν παρόμοιο με το περσινό στη Ντνίπρο. Η διαφορά είναι ότι εδώ έπαιξα πολύ περισσότερα ματς, σε σχέση με αυτό που είχα συνηθίσει στην Ουκρανία. Εκεί, στα επτά χρόνια που αγωνίστηκα, έδινα το ανώτερο 30 ματς τον χρόνο και φέτος έπαιξα σε 47. Είμαι πολύ ικανοποιημένος και για το γεγονός ότι σκόραρα πολύ. Το ρεκόρ μου ήταν 7 γκολ και φέτος έβαλα 8. Επισήμως, όμως, μετράνε τα 7 γιατί ένα δεν το μέτρησαν (σ.σ. το τέρμα που πέτυχε στην Κέρκυρα πιστώθηκε στον ΠΑΟΚ ως αυτογκόλ το Ιωάννου). Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την απόδοσή μου και τη νέα χρόνια πιστεύω ότι θα είναι σε παρόμοια επίπεδα με τα φετινά".

-Ακούγονται πολλά για ενδιαφέρον της Γαλατάσαραϊ ...

"Όταν παίζεις καλά, είναι φυσιολογικό άλλες ομάδες να προσπαθούν να σε αποκτήσουν με μεταγραφή. Έχω δύο ακόμη χρόνια συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, παίζω χρόνια ποδόσφαιρο και δεν έχω νιώσει αλλού τόσο χαρούμενος όσο εδώ. Στην Ελλάδα ζουν για το ποδόσφαιρο, παίζουν με με πάθος, Στην Ουκρανία επτά χρόνια δεν ένιωσα ποτέ έτσι. Μ' αρέσει η ομάδα, μ' αρέσουν οι οπαδοί. Ελπίζω να είμαι χρόνια εδώ. Θέλω να τελειώσω την καριέρα μου εδώ, όμως να δούμε τι θα γίνει στην πορεία".

-Το ενδιαφέρον της Γαλατάσαραϊ έχει εκδηλωθεί με πρόταση;

"Ακούω και εγώ τι λέγεται... Δεν ανησυχώ. Ο ΠΑΟΚ έχει τον έλεγχο και ξέρει τι είναι καλύτερο...".

-Θα 'θελες να στείλεις ένα μήνυμα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ;

"Τους ευχαριστώ για την αγάπη και τη στήριξη όλη τη σεζόν. Ήταν απίστευτοι. Πολύ θερμοί, πολύ δυνατοί. Να μείνουμε ήρεμοι παρά το αρνητικό αποτέλεσμα στο τελευταίο ματς. Θα δουλέψουμε για να πετύχουμε νέα πράγματα την επόμενη σεζόν. Θα δουλέψουμε περισσότερο για να φέρουμε θετικά αποτελέσματα".

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Βρήκε τερματοφύλακα, βλέπει Μιλάνοφ
Σαββίδης-Ίβιτς τα λένε γι' αυτά που τους χωρίζουν
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ