ΠΑΟΚ

Ο Μαουρίσιο επέστρεψε στα γκολ και στέλνει μηνύματα

Ο Μαουρίσιο επέστρεψε στα γκολ και στέλνει μηνύματα

Ο Μαουρίσιο επέστρεψε στα γκολ και το Sport24.gr γράφει για τον Βραζιλιάνο που προσαρμόζεται και αρχίζει να δίνει όλο και περισσότερες λύσεις στον ΠΑΟΚ. Οι σκέψεις του Λουτσέσκου για τη συνεργασία του με τον Μουλέν.

Μετά από τις 30 Οκτωβρίου και τα δύο εκπληκτικά τέρματα που είχε πετύχει με δύο φοβερά σουτ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα, ο Μαουρίσιο επέστρεψε στα γκολ σκοράροντας με κεφαλιά στη Λαμία για να διαμορφώσει το τελικό 0-2 υπέρ του ΠΑΟΚ.

Έπειτα λοιπόν από την 9η αγωνιστική και αφού πέρασαν 3,5 μήνες, ο Βραζιλιάνος χαφ βρήκε ξανά δίχτυα, φτάνοντας τα τρία γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στην παρθενική του σεζόν, όλα στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής.

Ο 29χρονος μέσος έχει δείξει ότι διαθέτει ποιοτικά στοιχεία, όμως ακόμη δεν έχει προσφέρει το 100% των δυνατοτήτων του στον Δικέφαλο του Βορρά. Πιθανώς να μην έχει προσαρμοστεί ακόμη απόλυτα ή να είχε επηρεαστεί αρκετά από τον τραυματισμό που είχε μετά το ματς με τον Αστέρα. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει συνεχή βελτίωση στις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ και αποτελεί μία σταθερά για τον Λουτσέσκου στη μεσαία γραμμή.

Ο Μαουρίσιο είναι πολύπειρος και χαρακτηρίζεται από ψυχραιμία και σιγουριά στις μεταβιβάσεις του. Αυτό το στοιχείο επέδειξε άλλωστε και στη φάση του δεύτερου γκολ του ΠΑΟΚ στη Λαμία, όταν κατέβασε την μπάλα στην περιοχή μετά την σέντρα του Μακ και δεν βιάστηκε να εκτελέσει, βλέποντας τον αμαρκάριστο Μπίσεσβαρ στα αριστερά του, στον οποίο και πάσαρε για να δώσει την "μαγική" ασίστ στον Πέλκα. Πέντε λεπτά μετά, πάτησε και πάλι στην αντίπαλη περιοχή. σκοράροντας με κοντινή κεφαλιά, όταν του στρώθηκε η μπάλα μετά από τη λανθασμένη προβολή του Ασίγκμπα.

Μπορεί αρκετοί να υποστηρίζουν πως ο Μαουρίσιο είναι αργός στις κινήσεις του και πολλές φορές ίσως καθυστερεί τον ρυθμό του ΠΑΟΚ, όμως αναμφίβολα οι μπαλιές του είναι εξαιρετικές και ακριβείς. Συνολικά έχει μοιράσει 107 πάσες στους 16 αγώνες πρωταθλήματος που έχει παίξει, έχοντας και μία ασίστ. Επίσης, μετράει και 26 κλεψίματα συμβάλλοντας και στον αμυντικό τομέα.

Ο Λουτσέσκου τον έχει χρησιμοποιήσει στη βασική ενδεκάδα στα 9 τελευταία παιχνίδια και οι συνεχόμενες συμμετοχές του μαρτυρούν την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο προπονητής του και την διαρκή βελτίωση που εμφανίζει στο παιχνίδι του. Ο Βραζιλιάνος διατηρεί φανέλα βασικού στα 9 τελευταία ματς, έχοντας αλλάξει αρκετούς παρτενέρ. Έχει αγωνιστεί ως δίδυμο στο χώρο του κέντρου με Τσίμιροτ (πριν πωληθεί), με Σάχοβ και με Κάνιας όπως χθες.

ΝΕΟΣ ΡΟΛΟΣ, ΟΤΑΝ ΜΠΕΙ ΕΝΔΕΚΑΔΑ Ο ΜΟΥΛΕΝ

Βέβαια, μετά την πώληση του Τσίμιροτ, έχει μπει στο κάδρο ο Μουλέν που είναι πιο επιθετικογενής και δημιουργικός χαφ από τον Βόσνιο που έφυγε. Ο Λουτσέσκου κάνει σκέψεις για να δώσει πιο αμυντικό ρόλο στον Μαουρίσιο στην μεσαία γραμμή, ως "6άρι" δηλαδή, ώστε να χρησιμοποιεί δίπλα του σταδιακά τον Μουλέν ως "8άρι" με πιο επιθετικό ρόλο. Αυτό όμως όταν θα είναι έτοιμος ο Γάλλος να παίξει ενδεκάδα.

Πάντως, με εμφανίσεις σαν τη χθεσινή όπου ο Μαουρίσιο είχε συμμετοχής και στα δύο γκολ και βοήθησε στον παραγωγικό τομέα την ομάδα του όντας μέσα στις φάσεις στην αντίπαλη περιοχή, πιθανώς να μην εφαρμοστεί αυτή η αλλαγή θέσεων στο σχήμα του ΠΑΟΚ.

Το σίγουρο είναι, πάντως, πως ο Μαουρίσιο έχει να δώσει αρκετά πράγματα ακόμη στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ και είναι από τους παίκτες που ίσως παίξουν καταλυτικό ρόλο στην πορεία με στόχο τον τίτλο.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ