ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Λουτσέσκου στα ντέρμπι μακριά από την Τούμπα

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ - ΒΑΣΙΛΕΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM)
CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ - ΒΑΣΙΛΕΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Οι ώρες μετρούν αντίστροφα πριν το σπουδαίο κυριακάτικο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. Το Sport24.gr επιχειρεί να "ακτινογραφήσει" τον Ραζβάν Λουτσέσκου μέσω των "κλάσικο" που έχει παίξει μακριά από την Τούμπα (VIDEOS).

Την Κυριακή (30/9) στις 20:30 Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα αναμετρηθούν για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος σ' ένα συναρπαστικό όπως αναμένεται ντέρμπι, ντέρμπι κορυφής.

Προτού, λοιπόν, ο Φενταγί Σαν σφυρίξει σέντρα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", το Sport24.gr σας παρουσιάζει τι έχει κάνει ο Ραζβάν Λουτσέσκου όταν καλείται να κοντραριστεί με τους υπόλοιπους της "Big4" μακριά από το γήπεδο της Τούμπας.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ

Χρονικά, από τότε που ανέλαβε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου, το πρώτο του "κλάσικο" το έπαιξε κόντρα στον Ολυμπιακό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Το ημερολόγιο έγραφε 22/10/2017 και ο ΠΑΟΚ είχε δεχθεί μέχρι το 51' που οι "ερυθρόλευκοι" παραβίασαν την εστία του Ρέι, μόλις μία φάση στο 28' από στημένη φάση. Το γκολ της νίκης για τους γηπεδούχους ήρθε από τον Ένχελς που εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Σαμπράνο. Τελικό αποτέλεσμα 1-0.

ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ ΤΩΝ... ΔΕΚΑ ΠΑΙΚΤΩΝ

Δεύτερο ντέρμπι για τον Λουτσέσκου στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ. Στις 5/11/2017 στο πλαίσιο της 10η αγωνιστικής της Super League οι δύο "δικέφαλοι" συγκρούστηκαν με την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ένωση.

Αυτό το ματς, ίσως να είναι και το χειρότερο για τον Ρουμάνο από πλευράς διαχείρισης. Οι "κιτρινόμαυροι" μόλις στο 8' έχασαν τον Σέρχιο Αραούχο που αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα, ωστόσο η ομάδα που βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα ήταν αυτή που έπαιζε με παίκτη λιγότερο.

Στο 25', λοιπόν, ο Μάρκο Λιβάγια εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Σιμόες και σημείωσε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα. Στη συνέχεια και οι "ασπρόμαυροι" έμειναν με 10 στην αρένα, αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 35' ο Σαμπράνο (μοιραίος για τον Λουτσέσκου σ' ένα ακόμη ντέρμπι). Τελικό αποτέλεσμα 1-0.

Η ΠΑΡΘΕΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗ

Στις 29/4/2018, πλέον, ήρθε η στιγμή ο ΠΑΟΚ να κάνει το πρώτο διπλό σε ντέρμπι ή επί αθηναϊκού εδάφους αν προτιμάτε. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, λοιπόν, με μπροστάρη τον "κίλερ" του, Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς έφυγε νικητής από τη "Λεωφόρο" επικρατώντας 3-0. Με το συγκεκριμένο "διπλό" οι Θεσσαλονικείς "σφράγισαν" τα προκριματικά του Champions League. Η νίκη αυτή ήταν μάλιστα και ιστορικής σημασίας μια και ήταν η πρώτη στην έδρα των "πράσινων" (δηλαδή το Απόστολος Νικολαΐδης) έπειτα από εκείνη το μακρινό Δεκέμβριο του 2001 με 2-1. Τελικό αποτέλεσμα 0-3.

ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΟΥ ΡΑΖΒΑΝ

Και μετά απ' όσα συνέβησαν στο πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ κλήθηκε να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με τον νικητή να κατακτά το Κύπελλο στον τελικό που διεξήχθη στις 12/5/2018. Στο συγκεκριμένο ματς, ο Λουτσέσκου πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του "διπλό" σε ντέρμπι, μετά από το προαναφερθέν στην "Λεωφόρο" και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο. Η ομάδα του έκανε τέλεια διαχείριση, έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο και δίκαια κατέκτησε την κούπα, κερδίζοντας την πρωταθλήτρια με 2-0 χάρη στα γκολ των Βιεϊρίνια και Πέλκα.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Συνοπτικά, λοιπόν, ο Λουτσέσκου σε μεγάλα ντέρμπι εκτός Θεσσαλονίκης έχει γράψει δύο νίκες και δύο ήττες. Επίσης, να σημειώσουμε και πως στο εξαιρετικά κρίσιμο ματς του περσινό πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης στην Αρκαδία, ο Ρουμάνος είχε γράψει άλλη μία ήττα εκτός Τούμπας με 3-2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ