ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Λουτσέσκου, ο Γκουαρδιόλα και η διαχείριση των παικτών

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ KOSTAS VILLA)
Lucescu MOTIONTEAM

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, αποκάλυψε πως έμαθε πολλά για το πώς πρέπει να χειρίζεται τους παίκτες από τα βιβλία για τον προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα

Στη μέχρι τώρα θητεία του στον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε να διαχειριστεί πολλές φορές ποδοσφαιριστές που δεν είχαν στους αγώνες τον χρόνο συμμετοχής που περίμεναν.

Καλύτερο παράδειγμα στον τρόπο που διαχειρίστηκε στη διάρκεια της περασμένης αγωνιστικής περιόδου το ρόστερ που είχε στη διάθεση του από τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ είναι δύσκολο να βρει κάποιος. Ο Μπίσεσβαρ αποτελούσε στα περισσότερα παιχνίδια λύση από τον πάγκο και έδινε τον καλύτερο του εαυτό μέχρι που στο τέλος πήρε δικαιωματικά φανέλα βασικού.

Ο Λουτσέσκου σε μια από τις πολλές συνεντεύξεις που έδωσε στη διάρκεια των Χριστουγέννων στην πατρίδα του αποκάλυψε ότι διδάχθηκε τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται μέσα από τα βιβλία που διάβασε για τον Πεπ Γκουαρδιόλα. "Μου αρέσουν τα βιβλία που μιλούν για τη ζωή των προπονητών, το αγαπημένο μου είναι αυτό του Πεπ Γκουαρδιόλα. Διαβάζω πολύ για αυτόν τον προπονητή. Το ένα βιβλίο που διάβασα με σχετικά με αυτόν μιλά για τη θητεία του στη Μπάγερν Μονάχου, ενώ στο άλλο εξηγούσε γιατί έφυγε από την Μπαρτσελόνα.

Ο Πεπ αναφέρονταν στην αδρεναλίνη που τον κυρίευε, μετά από μια μεγάλη νίκη της Μπαρτσελόνα, αλλά εξηγούσε επίσης ότι δεν είχε χρόνο να... ανασάνει, διότι έπρεπε να προετοιμαστεί για τον επόμενο αγώνα του. Παράλληλα είχε να διαχειριστεί και το ρόστερ του καθώς πολλοί παίκτες του ζητούσαν να του μιλήσουν για να του πουν πως είναι δυσαρεστημένοι με τον χρόνο συμμετοχής τους.

Όλοι οι παίκτες υποφέρουν όταν δεν παίζουν. Οι περισσότεροι έρχονται και σου λένε: "Τι πρέπει να κάνω για να παίξω, κάνω κάτι λάθος;" Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να κάνουν τον προπονητή να τους δει με άλλο μάτι και να τους δώσει χρόνο συμμετοχής. Προτιμώ να είμαι ξεκάθαρος απέναντι τους, αλλά τους μιλάω με τέτοιο τρόπο, ώστε να μη χάσουν το κίνητρο τους, αλλά δεν μπορώ να τους δίνω υποσχέσεις" είπε ο προπονητής του Δικέφαλου.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ρουμάνος τεχνικός από την στιγμή που ανέλαβε τον ΠΑΟΚ έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των ποδοσφαιριστών του επιβάλλοντας δικαιοσύνη στα αποδυτήρια. Δίνει ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες του και ανταμείβει αυτούς που προσπαθούν στις προπονήσεις.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ