ΠΑΟΚ

Ο Ιβάν Σαββίδης καμαρώνει για τα 160 χρόνια της Donskoy Tabak

Ο Ιβάν Σαββίδης καμαρώνει για τα 160 χρόνια της Donskoy Tabak

Η καπνοβιομηχανία του Ιβάν Σαββίδη γιόρτασε τα 160 χρόνια προσφοράς στην ρωσική οικονομία με μία μεγάλη εκδήλωση.

Μία ξεχωριστή ημέρα ήταν η 27η Οκτωβρίου για τον Ιβάν Σαββίδη. Κι αυτό γιατί την περασμένη Παρασκυεη (27/10) στο Μουσικό Θέατρο του Ροστόφ έγινε μεγάλη εορταστική εκδήλωση για τα 160 χρόνια της Donskoy Tabak, της μεγάλης καπνοβιομηχανίας που ανήκει στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ.

Η εταιρεία Donskoy Tabak κατέχει ποσοστό 7,5% στη συνολική πώληση των προϊόντων καπνού στη Ρωσία και μέσα σε 9 μήνες το 2017 συνεισέφερε πάνω από 37 δισ. ρούβλια στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας του Ροστόφ. Πέρυσι είχε δώσει στο ρωσικό δημόσιο πάνω από 50 δις ρούβλια.

Σε ό,τι αφορά στην εκδήλωση, στην προσωπική σελίδα του Ιβάν Σαββίδη αναφέρονται τα εξής:

"Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ντοκιμαντέρ για την εταιρεία, που γυρίστηκε πριν 10 χρόνια. Στη συνέχεια ο παρουσιαστής διάβασε τον χαιρετισμό του Προέδρου της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αρκάντι Ντβορκόβιτς, και του Περιφερειάρχη της Περιφέρειας του Ροστόφ, Βασίλι Γκόλουμπεφ.

«Εκ μέρους της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη σε όλους τους εργαζομένους, καθώς και στη διοίκηση της επιχείρησης, που έκαναν από την επιχείρηση αυτή έναν από τους βασικούς φορολογούμενους της περιοχής και έβαλαν την αρχή για τη δημιουργία του Ομίλου «AGROCOM», που δραστηριοποιείται σε πολλούς κλάδους και συμβάλλει σημαντικά στην επιτυχή ανάπτυξη της οικονομίας μας», σημείωσε στο χαιρετισμό του ο Αρκάντι Ντβορκόβιτς.

Ο πρώτος αναπληρωτής του Περιφερειάρχη της Περιφέρειας του Ροστόφ, Βίκτωρ Γοντσαρέβ, στην ομιλία του τόνισε το εξής:

«Η εταιρεία Donskoy Tabak είναι πρωτοπόρος στην παραγωγή προϊόντων καπνού όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά και στην Ευρώπη. Το ποσοστό 7,5% το οποίο κατέχει η Donskoy Tabak στη συνολική πώληση των προϊόντων καπνού στη Ρωσία, αποτελεί σημαντικό μερίδιο. Σε μόλις 9 μήνες του 2017, πάνω από 37 δισ. ρούβλια πήγαν στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας του Ροστόφ. Μεγάλη προσοχή δίνεται στους ειδικούς που δημιουργούν το προϊόν. Η προσοχή που σήμερα δίνει η διοίκηση της εταιρείας στους εργαζόμενούς της δείχνει ότι το εργοστάσιο καπνού θα είναι ηγέτης του κλάδου αυτού για πολλά ακόμη χρόνια».

Το μετάλλιο «Για την εξαιρετική δουλειά προς όφελος της περιοχής του Ντον» απονεμήθηκε σε 4 υπαλλήλους της επιχείρησης. Άλλοι 4 εργάτες της εταιρείας πήραν τα ευχαριστήρια διπλώματα από τον Περιφερειάρχη της Περιφέρειας του Ροστόφ. 8 ευχαριστήριες επιστολές παραδόθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο του Ροστόφ και άλλες 2 από τη Νομοθετική Συνέλευση της Περιφέρειας του Ροστόφ.

«Η επιχείρηση για πάντα θα μείνει στην ιστορία της οικονομικής ανάπτυξης της πόλης μας. Οι συνάδελφοι, προκάτοχοί σας, ήταν εκείνοι, που διαμόρφωσαν τους κανόνες λειτουργίας των εργοστασίων του Ροστόφ, που δημιούργησαν τις παραδόσεις, τις οποίες ακολουθείτε με επιτυχία», υπογράμμισε ο Δήμαρχος του Ροστόφ, Βιτάλι Κουσναριόφ. «Είναι δύσκολο να αναφερθούν όλα τα εξαιρετικά έργα της εταιρείας και του ιδιοκτήτη της, Ιβάν Σαββίδη, για την ανάπτυξη της πόλης. Εκφράζω την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μου για το γεγονός ότι, από κοινού δημιουργούμε μια επιτυχημένη πόλη του μέλλοντος».

Η πιο τιμητική διάκριση «Το Χρυσό Ταμείο» απονεμήθηκε σε 6 υπαλλήλους της επιχείρησης. Το βραβείο αυτό απονέμεται για εξαιρετική υπηρεσία στην εταιρεία. Στα 15 χρόνια από τη θεσμοθέτηση του βραβείου, αυτό έχει απονεμηθεί σε 54 εργαζόμενους της εταιρείας Donskoy Tabak.

«Τι είναι τα 160 χρόνια; Είναι ένα τεράστιο μέρος του χρόνου, ακόμη και για την ιστορία του κάθε λαού, όμως για την ιστορία μιας επιχείρησης είναι αυτό, για το οποίο πρέπει να είμαστε πραγματικά υπερήφανοι», ήταν τα λόγια, τα οποία απηύθυνε ο Ιβάν Σαββίδης στο κοινό. «Μόνο τον περασμένο χρόνο πληρώσαμε στο Δημόσιο πάνω από 50 δισ. ρούβλια. Φανταστείτε πόσα χρόνια έχουν περάσει και οτι μπορούμε να πούμε με υπερηφάνεια, ότι ίσως εμείς χρηματοδοτούσαμε το ρωσικό στρατό και νοσοκομεία. Μήπως σοβαρά κρατικά θέματα λύθηκαν χάρη στην αποτελεσματική δουλειά μας; Έχουμε κάνει πολλά πράγματα, για τα οποία μπορούμε να καμαρώνουμε. Για όλα αυτά δε θα σταματήσω ποτέ να ευχαριστώ τους εργάτες του Donskoy Tabak».

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ