ΠΑΟΚ

Ο αθλητικός εισαγγελέας άσκησε δίωξη κατά του Πασχαλάκη

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΑΟΚ - ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
Πασχαλάκης EUROKINISSI

Δίωξη κατά του Αλέξανδρου Πασχαλάκη άσκησε ο αθλητικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, για τη συμπεριφορά του προς τους οπαδούς του ΟΦΗ. Με μία αγωνιστική κινδυνεύει να τιμωρηθεί ο κίπερ του ΠΑΟΚ, την Παρασκευή (21/9, 13.00) η απολογία του.

Ο αθλητικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, άσκησε δίωξη σε βάρος του Αλέξανδρου Πασχαλάκη, εξαιτίας της συμπεριφοράς του στην προ ημερών αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League.

Στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού, μετά το γκολ του Λέο Μάτος με το οποίο ο Δικέφαλος έκανε το 1-2, ο κίπερ των Θεσσαλονικέων γύρισε προς τους οπαδούς των γηπεδούχων και τους φώναζε: "Έτσι γ@μ@ω".

Ο Σιμιτζόγλου ζήτησε το video του αγώνα και όπως έγινε επισήμως γνωστό, άσκησε δίωξη κατά του 29χρονου τερματοφύλακα, καθώς "φέρθηκε απρεπώς επιδεικνύοντας ανάρμοστη διαγωγή". Υπενθυμίζεται ότι την ώρα του αγώνα ο Πασχαλάκης δεν τιμωρήθηκε από τους διαιτητές, οι οποίοι δεν πρόσεξαν την αντίδραση του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ.

Η ενημέρωση από την ΕΠΟ: "Ο Υπεύθυνος Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Κων/νος Ι. Σιμιτζόγλου, Εισαγγελέας Πρωτοδικών, αποφάσισε την άσκηση δίωξης στον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Αλέξανδρο Πασχαλάκη για ανάρμοστησυμπεριφορά στον αγώνα ΟΦΗ-ΠΑΟΚ που διεξήχθη στις 15/09/2018 στο γήπεδο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» γιατην τρίτη αγωνιστικήτης SUPER LEAGUE.

Διώκεται πειθαρχικά, διότι: Κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΟΦΗ-ΠΑΕ ΠΑΟΚ την 15/9/2018 στο γήπεδο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» στο Ηράκλειο Κρήτης και στα πλαίσια της τρίτης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος SUPER LEAGUE, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου 45ο +2ο λεπτό της συνάντησης ο ποδοσφαιριστής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Αλέξανδρος Πασχαλάκης, (αρ. φανέλας 31) μετά την επίτευξη του δεύτερου γκολ της ομάδας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ γύρισε προς το μέρος των φιλάθλων (θεατών) της ομάδας του ΟΦΗ και απευθυνόμενος προς αυτούς φέρθηκε απρεπώς επιδεικνύοντας ανάρμοστη διαγωγή για δε τη πράξη του αυτή δεν τιμωρήθηκε από τον διαιτητή του αγώνα καθώς η συγκεκριμένη ενέργεια διέλαθε της προσοχής του τελευταίου.

Η ενέργεια του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή (η οποία προβλέπεται και τιμωρείται από το άρθρο 10 παρ.1 περ. α Ι του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο), προκύπτει από το βίντεο της ποδοσφαιρικής συνάντησης η χρήση δε του συγκεκριμένου οπτικού μέσου ως αποδεικτικού υλικού επιτρέπεται αυτεπαγγέλτως, ή κατόπιν καταγγελίας μόνο από τις δύο ομάδες που αγωνίστηκαν σε έναν αγώνα και πέρα των λοιπών, στη περίπτωση όπου η παράβαση η οποία διεπράχθη δεν τιμωρήθηκε από τον διαιτητή διότι διέλαθε της προσοχής αυτού (άρθρο 10 παρ.5 στ, περ.β Πειθαρχικού Κώδικα Ε.Π.Ο).

Οι ανωτέρω πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 10 παρ.1 περ. α Ι, και παρ.5 στ, περ.β του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ".

Ο Πασχαλάκης είχε αναφέρει μετά τον αγώνα με τον ΟΦΗ: «Η ένταση ήταν μεγάλη. Είχαμε πετύχει το δεύτερο γκολ, κάναμε την ανατροπή σε ένα κομβικό σημείο. Ήταν η αποφόρτιση, ήταν το ξέσπασμα της στιγμής. Το ποδόσφαιρο μας ενώνει. Ότι και να γίνεται στο τέλος δίνουμε τα χέρια. Οι οπαδοί των δύο ομάδων ήταν εξαιρετικοί και δημιούργησαν μία όμορφη ατμόσφαιρα».

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΠΟ, η ενέργεια του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή (η οποία προβλέπεται και τιμωρείται από το άρθρο 10 παρ.1 περ. α Ι του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο. Στον πειθαρχικό κώδικα αναφέρεται στο σημείο αυτό: " Ποινή αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής ημέρας και χρηματική ποινή ογδόντα ευρώ (80)".

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή (23/9) ο ΠΑΟΚ κοντράρεται με την ΑΕΚ στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (21/9) Η ΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ

Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη την Παρασκευή (21/9), κάτι που σημαίνει ότι αν βγει και η απόφαση την ίδια ημέρα και δεν υπάρξει αναβολή, ο τερματοφύλακας θα χάσει το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Η ενημέρωση: "Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία (για την Παρασκευή 21-09-18 και ώρα 13:00) τον παρακάτω ποδοσφαιριστή: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ (Ποδοσφαιριστής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ): «Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 28806/20-09-2018 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε, κατά την ημερομηνία της 21ης-09-2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεώς σας, ως προς την ανωτέρω δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, κατ’ άρθρα 8 και 33 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Δικαστικών Οργάνων της Ε.Π.Ο.»".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ