ΠΑΟΚ

Νίκη στην Τούμπα με Γερμανούς 36 (!) χρόνια μετά

Νίκη στην Τούμπα με Γερμανούς 36 (!) χρόνια μετά

Το διπλό κίνητρο που έχουν ο Βλάνταν Ίβιτς και οι παίκτες του ΠΑΟΚ για να κερδίσουν τη Σάλκε αύριο (16/2) το βράδυ στην Τούμπα (VIDEO).

Ο ΠΑΟΚ θα γράψει ιστορία αν μπορέσει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σάλκε και βρεθεί στους "16" του Europa League. Τις τρεις προηγούμενες φορές δεν τα είχε καταφέρει. Το 2011 είχε ηττηθεί στην Τούμπα από την ΤΣΣΚΑ και με το 1-1 στη Μόσχα, έμεινε εκτός συνέχειας θεσμού.

Το ίδιο συνέβη και έναν χρόνο μετά, καθώς η ομάδα του Μπόλονι δεν είχε καταφέρει να αξιοποιήσει το 0-0 στο "Φρίουλι" και ηττήθηκε στην Τούμπα με 3-0 από την Ουντινέζε. Η τελευταία αποτυχημένη προσπάθεια έγινε το 2014, όταν η Μπενφίκα κέρδισε δύο φορές την ομάδα του Χουμπ Στέφενς (1-0 στην Τούμπα και 3-0 στη Λισαβόνα).

Ο Ίβιτς και οι πάικτες του ΠΑΟΚ έχουν τη μεγάλη ευκαιρία να γράψουν ιστορία, διαθέτουν όμως και επιμέρους κίνητρα να το καταφέρουν. Το πρώτο είναι ο ΠΑΟΚ να πετύχει την πρώτη εντός έδρας νίκη του στη φάση των "32" του Europa League, γιατί όπως θα παρατηρήσατε σε τρία ματς μετρά ισάριθμες ήττες.

Το δεύτερο είναι να κερδίσει γερμανική ομάδα στην Τούμπα μετά από 36 χρόνια. Για την ακρίβεια, 35 και μισό, καθώς η τελευταία επικράτηση του Δικεφάλου χρονολογείται στις 30 Σεπτεμβρίου του 1981, στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του Κυπέλλου Κυπελλούχων, όταν με δύο γκολ του Κωστίκου είχε κερδίσει με 2-0 την Άιντραχτ Φραγκφούρτης αλλά είχε χάσει την πρόκριση στα πέναλτι με μοιραίο παίκτη τον Χρήστο Δημόπουλο, το πέναλτι του οποίου απέκρουσε ο Παλ.

Ακολούθησε, η μάχη με τη Μπάγερν το 1983 (0-0 στην Τούμπα και μετά η συγκλονιστική ρεβάνς στο Μόναχο), ενώ τη σεζόν 2005-06, στη φάση των ομίλων του UEFA, ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε στην Τούμπα την Στουτγάρδη από την οποία έχασε άδοξα με 1-2, αν και προηγείτο μέχρι το 86' με 1-0 με γκολ του Καρυπίδη.

Μετά πάμε στην προ τριετίας κόντρα με τη Σάλκε για τα πλέι οφ του Champions League, όταν ο ΠΑΟΚ απέτυχε να διαχειριστεί σωστά το 1-1 της Γερμανίας και έχασε με 3-2 στην άδεια Τούμπα.

Και φθάνουμε στην περασμένη σεζόν, όταν το γκολ του Μακ (σε αντίθεση με αυτό που συνέβη στο "Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ" εβδομάδες αργότερα) δεν ήταν αρκετό προκειμένου ο ΠΑΟΚ να κερδίσει την Ντόρτμουντ στην Τούμπα και το ματς ήρθε ισόπαλο με 1-1.

Αν ο Δικέφαλος τα καταφέρει, λοιπόν, με τη Σάλκε, τότε θα σπάσει αυτό το αρνητικό σερί κόντρα σε γερμανικές ομάδες στην έδρα του και, σίγουρα, αυτό αποτελεί ξεχωριστό κίνητρο για τον Βλάνταν Ίβιτς και τους ποδοσφαιριστές του.

Ας θυμηθούμε τα στιγμιότυπα από εκείνη την αναμέτρηση με την Άιντραχτ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Χωρίς Μπενταλέμπ η Σάλκε
Χέβεντες: "Ξέρουμε να παίζουμε σε καυτή ατμόσφαιρα"
Η δύσκολη απόφαση του Ίβιτς για Πέλκα
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ