ΠΑΟΚ

Νέα Τούμπα από την αρχή ή κερκίδα - κερκίδα

Νέα Τούμπα από την αρχή ή κερκίδα - κερκίδα

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει δείξει την προτίμησή του στην κατασκευή νέου γηπέδου στο οικόπεδο που υπάρχει το τωρινό και οι πληροφορίες του Sport24.gr αναφέρουν ότι ήδη συλλέγει πληροφορίες για τον τρόπο που θα υλοποιήσει το φιλόδοξο project.

Το θέμα δεν έχει καμία σχέση με την Πρωταπριλιά και πρέπει να το διευκρινίσουμε ευθύς εξαρχής. Το έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα ο Ιβάν Σαββίδης, ειδικά τις μέρες που βρέθηκε στις ΗΠΑ και είχε συνομιλίες με τα μέλη του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Νέας Υόρκης.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έχει εκφραστεί κι άλλες φορές υπέρ της λύσης της ανακατασκευής της Τούμπας στο υπάρχον οικόπεδο των 40 στρεμμάτων, ωστόσο, στις ΗΠΑ είπε κάτι καινούριο που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο: "Αν ο κόσμος αποφασίσει Τούμπα, είμαστε μισό βήμα πριν τη λήψη της απόφασης".

Με απλά λόγια αποκάλυψε ότι έχει ήδη γίνει σοβαρή προεργασία για το σενάριο ανακατασκευής του υπάρχοντος γηπέδου στην Τουμπα.

Και η προεργασία δεν έχει να κάνει μόνο με τη μακέτα που παρήγγειλε στην εταιρία AETER Architects και είχε αποκαλυφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά και με την συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο υλοποίησης του project.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, λοιπόν, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έχει συλλέξει λεπτομέρειες για τα δύο σενάρια ανακατασκευής της Τούμπας:

Το ένα είναι το ολικό γκρέμισμα της τωρινής εγκατάστασης και του χτισίματος εξολοκλήρου από την αρχή και το δεύτερο η κερκίδα-κερκίδα ανακαίνισή της. Στη δεύτερη περίπτωση, βέβαια, ο ΠΑΟΚ ίσως θα μπορούσε να χρησιμοποιεί το γήπεδο του παράλληλα με τις εργασίες στο μεγαλύτερο διάστημα της ανακατασκευής, ενώ στην πρώτη θα πρέπει να βρει προσωρινή έδρα (πιθανόν στο Καυτανζόγλειο).

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΤΟΥΜΠΑ

Δεν είναι, μόνο, αυτό το κομμάτι πάνω στο οποίο κάνει έρευνα ο Ιβάν Σαββίδης. Όταν βρισκόταν στις ΗΠΑ είχε δηλώσει ότι ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας του είχε υποσχεθεί ότι θα βρεθεί χώρος αν θέλει να χτίσει νέο γήπεδο αλλού.

Οι πληροφορίες, όμως, του Sport24.gr, αναφέρουν ότι ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ έχει συζητήσει με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη και το θέμα της ανακαίνισης της Τούμπας και του πώς η Πολιτεία μπορεί να βοηθήσει.

Και η βοήθειά της μπορεί να είναι, κυρίως, σε δύο σημεία:

Πρώτον στην βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης στο γήπεδο (κυρίως του οδικού δικτύου της περιοχής) και δεύτερο, στην παροχή επιπλέον έκτασης για τη δημιουργία θέσεων πάρκινγκ.

Φυσικά, η συζήτηση γίνεται και για νομοθετικές ρυθμίσεις που ενδεχομένως χρειαστούν για να υλοποιηθεί το έργο.

Σε κάθε περίπτωση, το σενάριο δημιουργίας νέου γηπέδου στον χώρο που βρίσκεται από το 1959 η Τούμπα είναι αυτό που ο Σαββίδης έχει μελετήσει περισσότερο και το αντιμετωπίζει πιο ζεστά από οποιοδήποτε άλλο μέχρι σήμερα.

Θυμίζουμε ότι στο πλάνο επένδυσης που είχε παρουσιάσει τον Σεπτέμβριο του 2013 στο "Μακεδονία Παλλάς" είχε κάνει λόγο για μία ανακαινισμένη Τούμπα 35.000 θέσεων με κόστος ανακατασκευής 40 εκατ. ευρώ.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ