ΠΑΟΚ

Μπορούσε και τη νίκη ο ΠΑΟΚ, 1-1 με την Ντόρτμουντ

Μπορούσε και τη νίκη ο ΠΑΟΚ, 1-1 με την Ντόρτμουντ
INTIME SPORTS

Μία ακόμη μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά για τον ΠΑΟΚ, που άγγιξε αλλά δεν πήρε τη νίκη κόντρα στη Ντόρτμουντ, λόγω της γκάφας του Όλσεν στο 72' που μετά έγινε ήρωας και κράτησε το 1-1. Φοβερό γκολ του Μακ από σούπερ πάσα του Τζιόλη στο 34'.

Ήταν κρίμα... Άδικο, ίσως όχι αν προσμετρήσουμε και τα τελευταία λεπτά του αγώνα που η Ντόρτμουντ πήγε να κάνει την ανατροπή. Ο ΠΑΟΚ μπορούσε να φύγει νικητής από την Τούμπα, όμως ένα λάθος του Όλσεν στο 72' γκρέμισε την άριστη διαχείριση του ματς και κράτησε την παράδοση που λέει ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει κερδίσει γερμανική ομάδα τα τελευταία 34 χρόνια.

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι ποτέ εύκολη λεία για μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Το αισθάνθηκε απόψε και η Ντόρτμουντ που για 72 λεπτά έβλεπε το φάσμα της ήττας. Μπλοκαρισμένη από τα απίστευτα τρεξίματα και την αυτοθυσία των παικτών του Ίγκορ Τούντορ και συγχυσμένη από το φοβερό γκολ του Μακ στο 34'.

Μία (ακόμη) κακή έξοδος του φοβερού στις επεμβάσεις, Ρόμπιν Όλσεν την έβαλε και πάλι στο παιχνίδι και η αλήθεια είναι ότι στο τέλος θα μπορούσε να φύγει και με το διπλό. Ο ΠΑΟΚ ήταν άριστα στημένος από τον Τούντορ. Τρεις στόπερ πίσω εκ των οποίων, ο Κόστα καθοδηγούσε μαεστρικά. Δυο ακραίοι μπακ που προκαλούσαν (ειδικά ο Κωσταντινίδης στο πρώτο μέρος) ρήγματα με την ταχύτητά τους.

Τρία αμυντικά χαφ, Κάτσε, Σάμπο, Τζιόλης, με τον τελευταίο να κάνει πολύ καλό παιχνίδι και οργανωτικά. Ο Μακ με την ταχύτητά του, τρύπησε το αργό κεντρικό δίδυμο και πέτυχε ένα φανταστικό γκολ. Και ο Μπερμπάτοφ... Ποιότητα. Μόνιμος κίνδυνος, αν και είναι φανερό ότι του λείπουν ακόμη τρεξίματα. Ακόμη και ο Ζάιρο, παρότι έπαιξε λίγο μπορούσε να γίνει ήρωας. Μόνο την απόδοση του Όλσεν δεν μπορούσε να προβλέψει ο Κροάτη.

Ήρωας με την απόκρουση στο φάουλ του Ρόις στο 71', μοιραίος ένα λεπτό μετά όταν έκανε τραγική έξοδο στη σέντρα του Κάστρο που τελικά μετατράπηκε σε γκολ.

Ευτυχώς κράτησε μετά και το 1-1 δεν μετατράπηκε σε ήττα. Ο ΠΑΟΚ έκανε δεύτερη ισοπαλία, η Κράσνονταρ κέρδισε, όμως, τα πάντα παραμένουν ανοιχτά στην υπόθεση πρόκριση στη φάση των "32" του Europa League.Όσο για την ένταση που προκάλεσαν οι οπαδοί της Ντόρτμουντ, ευτυχώς έμεινε στο πεντάλεπτο των αρχών του δευτέρου μέρους.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Anthony Taylor (ENG)

Βοηθοί: John Brooks (ENG), Lee Betts (ENG)

Επιπρόσθετοι βοηθοί: Lee Mason (ENG), Robert Madley (ENG)

ΠΑΟΚ (Τούντορ): Όλσεν, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Σάμπο, Τζιόλης, Κάτσε (85' Χαρίσης), Κωνσταντινίδης, Ροντρίγκες, Μακ (73' Ζάιρο), Μπερμπάτοφ (89' Πέλκας).

Ντόρτμουντ (Τούχελ): Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Βάιγκλ (66' Σμέλτσερ), Μπέντερ, Χόφμαν, Γιάνουζαϊ (84' Λάιτνερ), Κάστρο, Μχιταριάν (66' Ράμος), Ρόις.

Γκολ: 34' Μακ / 72' Κάστρο

Κάρτες: 34' Μακ, 69' Τζαβέλλας / 33' Μχιταριάν, 36' Βάιγκλ

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η Ντόρτμουντ τον έλεγχο από το ξεκίνημα

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήρθε μόλις στο δεύτερο λεπτό, με τον Χόφμαν να πιάνει ένα εντυπωσιακό σουτ μετά από 1-2 με τον Ρόις και τη μπάλα να περνάει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Όλσεν. Οι Γερμανοί είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού στα πρώτα λεπτά, κυκλοφορώντας καλύτερα τη μπάλα. Στο 12΄ ο Μπέντερ πήρε την κεφαλιά από τον Ρικάρντο Κόστα μετά από κόρνερ, στέλνοντας όμως τη μπάλα άουτ δίχως να ανησυχήσει τον Όλσεν. Στο 15΄ ο Χόφμαν επιχείρησε το σουτ με τη μπάλα να κοντράρει και να φτάνει εύκολα στον Όλσεν. Η Ντόρτμουντ εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο του ρυθμού, δίχως όμως να απειλεί ιδιαίτερα τον ΠΑΟΚ, που αναζητούσε τις αντεπιθέσεις για να γίνει επικίνδυνος.

Ανέβασαν ρυθμούς οι Γερμανοί

Στο 24' ο Γιανουζάι έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στον Κάστρο μέσα στην περιοχή, εκείνος σούταρε αμέσως, με τον Όλσεν να αποκρούει δύσκολα με τα πόδια. Βέβαια, το ριπλέι έδειξε πως ο Γερμανός ήταν σε θέση οφ σάιντ πριν πάρει τη μπάλα για να «εκτελέσει».

Στη συνέχεια της φάσης ο Μχιταριάν έκανε νέο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τη μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ. Στο 28' ο Χόφμαν γύρισε παράλληλα τη μπάλα στην περιοχή του ΠΑΟΚ από δεξιά, με τον Κόστα να βρίσκει τη μπάλα ελάχιστα και να της αλλάζει πορεία όσο έπρεπε για να μη τη βρει ο Ρόις που παραμόνευε από πολύ κοντινή απόσταση για να σκοράρει.

Γκολάρα Μακ, άνοιξε το σκορ ο ΠΑΟΚ

Ο έξυπνος τρόπος παιχνιδιού του ΠΑΟΚ που περίμενε τους Γερμανούς απέδωσε καρπούς στο 34΄, όταν ο Τζιόλης βρήκε τον Μακ με εκπληκτική μπαλιά στον κενό χώρο. Ο Σλοβάκος μπήκε στην περιοχή και «εκτέλεσε» τον Βάιντενφελερ με τρομερό σουτ που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και στα δύχτια. Η Τούμπα πήρε «φωτιά» με τους φιλάθλους να ξεσπούν σε έξαλλους πανηγυρισμούς για το φοβερό γκολ του Μακ που έδωσε το προβάδισμα.

Στο 37', ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά του με τον Μπερμπάτοφ να πιάνει ωραίο σουτ στην κίνηση, όμως τη μπάλα να περνάει άουτ. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ έδειχνε να πατάει ακόμη καλύτερα στο γήπεδο, παίρνοντας αυτοπεποίθηση και ενέργεια από το γκολ που τον έβαλε σε θέση οδηγού στο ματς, με τον κόσμο να του δίνει ώθηση και την ψυχολογία στα ύψη.

Η Ντόρτμουντ έγινε επικίνδυνη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μχιταριάν ο Βάιγκλ δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε από πλεονεκτική θέση, σπαταλώντας την ευκαιρία. Το ημίχρονο έληξε με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 1-0.

Πίεσε η Ντόρτμουντ, καλός αμυντικά ο ΠΑΟΚ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πιο γρήγορο ρυθμό και τον ΠΑΟΚ να είναι απειλητικός. Στο 51' ο Σάμπο έβγαλε έξυπνη σέντρα στην περιοχή με τον Σούμποτιτς να προλαβαίνει τον Μπερμπάτοφ που παραμόνευε για να σκοράρει. Η Ντόρτμουντ ισορρόπησε άμεσα και ανέκτησε τον έλεγχο του αγώνα, προσπαθώντας να κλείσει τον ΠΑΟΚ στα καρέ.

Το σύνολο του Τούντορ αναζητούσε αντεπιθέσεις για να πετύχει και δεύτερο γκολ. Η Ντόρτμουντ πίεζε αλλά δίχως να δημιουργεί ευκαιρίες, καθώς οι «ασπρόμαυροι» έκλειναν όλους τους χώρους και αμύνονταν άψογα «καθαρίζοντας» τις φάσεις.

Στο 59' ο Μπερμπάτοφ είχε μία τρομερή έμπνευση, έκανε απίθανη ντρίμπλα στον Μπέντερ και δοκίμασε ψηλοκρεμαστό σουτ από το χώρο του κέντρου, με τη μπάλα να περνάει λίγο πάνω από τα δοκάρια. Ο Τζαβέλλας δέχτηκε κίτρινη κάρτα στο 69' κι έτσι θα χάσει τον επόμενο αγώνα.

Στο 71' ο Ρόις εκτέλεσε φάουλ από πολύ καλή θέση με τον Όλσεν να αποκρούει εντυπωσιακά κρατώντας το μηδέν.

Ισοφάριση από λάθος Όλσεν

Ωστόσο στο 72' ο Σουηδός τερματοφύλακας δέχτηκε γκολ φέροντας τεράστια ευθύνη, καθώς ο Κάστρο επιχείρησε σκαφτή κάθετη μπαλιά στην περιοχή και ο Όλσεν δεν βρήκε τη μπάλα βγαίνοντας, με αποτέλεσμα αυτή να καταλήξει στα δίχτυα. Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ μπερδεύτηκε καθώς ο Χόφμαν μπήκε στη φάση δίχως να βρει τη μπάλα.

Μεγάλη ευκαιρία για ΠΑΟΚ

Ο Ζάιρο κέρδισε μονομαχία με τον αμυντικό της Ντόρτμουντ, μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή όμως το πλασέ του απέκρουσε με το γόνατο ο Βάιντενφελερ.

Τρομερές ευκαιρίες για Ντόρτμουντ

Στο 86' ο Όλσεν απέκρουσε δύσκολα και εντυπωσιακά μία καραμπόλα που κατέληξε ψηλοκρεμαστά προς την εστία του. Στο 88', ο Παρκ έπιασε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ με τη μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το δοκάρι. Οι Γερμανοί πίεσαν μέχρι το φινάλε για την ανατροπή με τον Δικέφαλο να αντέχει και να κρατάει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Φάση του αγώνα

Η μεγάλη ευκαιρία του Ζάιρο. Ο Βραζιλιάνος θα μπορούσε να κάνει το 2-1 μπαίνοντας επικίνδυνα στην περιοχή και πλασάροντας από κοντά, όμως ο Γερμανός γκολκίπερ απέκρουσε.

Διαιτητής

Πολύ καλός. Βέβαια, ήταν κάπως χαλαρός στον πειθαρχικό έλεγχο. Διαχειρίστηκε σωστά την ένταση του αγώνα και δεν υπέπεσε σε σοβαρά λάθη.

Μας άρεσε

Το αριστοτεχνικό κοουτσάρισμα του Τούντορ. Χτύπησε έξυπνα στο αργό κέντρο άμυνας της Ντόρτμουντ και ειδικά στον Σούμποτιτς και έκλεισε καλά τους χώρους. Έτσι δικαιώθηκε με την επιλογή τρίτου αμυντικού χαφ.

Δεν μας άρεσε

Η συμπεριφορά των οπαδών της Ντόρτμουντ. Προκάλεσαν ένταση ανάβοντας πυρσούς στο δεύτερο ημίχρονο και δημιούργησαν ένταση. Όλο το σκηνικό δεν συνάδει με το μέγεθος του γερμανικού συλλόγου.

MVP

Ο Ρικάρντο Κόστα. Έκανε εξαιρετικό παιχνίδι καθοδηγώντας μαεστρικά την άμυνα του ΠΑΟΚ.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ