Μπίσεσβαρ: "O Ολυμπιακός κάνει μεταγραφές γιατί νιώθει την πίεσή μας"

Μπίσεσβαρ: "O Ολυμπιακός κάνει μεταγραφές γιατί νιώθει την πίεσή μας"

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ αναφέρθηκε στο τι πρέπει να κάνει ο "Δικέφαλος" για να είναι διεκδικητής του τίτλου από την αρχή και αναφέρεται στις μεταγραφές που κάνει ο Ολυμπιακός… λόγω ΠΑΟΚ.

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ ήταν από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν την περασμένη σεζόν, έχοντας ξεχωριστή συμβολή σε όσα πέτυχε ο ΠΑΟΚ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΧΟΡΣΤ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΑΚΑΛΕΑΣ

Ο Ολλανδός ετοιμάζεται για τη νέα χρονιά, όντας πλέον προετοιμασμένος να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις μιας ομάδας που ίσως δώσει και πάλι πάνω από 50 παιχνίδια, και βλέπει το μέλλον του στον ΠΑΟΚ… για πολλά χρόνια. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου στο Χορστ της Ολλανδίας.

Το σύστημα που έχει επιλέξει ο Αλεκσάνταρ Στανόγιεβιτς, το 4-4-2, σε βγάζει έξω από την φυσική σου θέση. Έχεις συζητήσει με τον προπονητή;

"Έχουμε ένα νέο προπονητή στην ομάδα, ο οποίος έχει φέρει ένα νέο σύστημα. Θα πρέπει όλοι να δουλέψουμε για να μπορέσουμε να το εφαρμόσουμε σωστά ως σύνολο. Είναι λογικό στην αρχή να μην το γνωρίζεις και να σου είναι δύσκολο να το εφαρμόσεις στον αγωνιστικό χώρο. Μπορούμε να πετύχουμε πολλά με το συγκεκριμένο σύστημα. Μην ξεχνάτε ότι την περασμένη περίοδο, όταν ξεκινήσαμε να παίζουμε το 4-2-3-1, είχαμε κάποια θέματα μέχρι να μπορέσουμε να το εφαρμόσουμε και στη συνέχεια μπορέσαμε με αυτό να πετύχουμε κάποια πράγματα. Μιλάμε με τον προπονητή, τον ρωτάμε πράγματα πάνω στο σύστημα που θέλει να εφαρμόσουμε και να το παρουσιάσουμε στο γήπεδο. Μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα προσαρμογής στο νέο σύστημα".

Η πρώτη του σεζόν είχε και γκολ και ασίστ. Τι να περιμένουμε από εσένα τη νέα σεζόν;

"Ο καθένας θέλει να πετυχαίνει περισσότερα πράγματα τη νέα σεζόν από ότι στην προηγούμενη. Από την περσινή ομάδα, έχουμε μείνει πολλά παιδιά και είμαστε ένα σύνολο που θέλουμε να πετύχουμε περισσότερα από όσα την σεζόν που έφυγε. Θέλουμε να μείνουμε όλοι μαζί, να είμαστε δεμένοι και υγιείς για να μπορέσουμε να πετύχουμε".

Είσαι ικανοποιημένος από το ποδόσφαιρο και την ζωή στην Ελλάδα; Θα έλεγες σε συμπατριώτη του να αγωνιστεί στο Ελληνικό πρωτάθλημα;

"Όσον αφορά τη ζωή στην Ελλάδα, η οικογένειά μου λατρεύει την Θεσσαλονίκη. Πηγαίνουμε στην Ολλανδία με τα παιδιά μου και από τις πρώτες μέρες με ρωτάνε το πότε θα γυρίσουμε στην Θεσσαλονίκη, αν και πηγαίνουν στην πατρίδα τους. Έχει έρθει και η μητέρα μου στην Θεσσαλονίκη και της άρεσε πολύ. Όσον αφορά την ομάδα, μακάρι να μείνω για πολλά χρόνια. Θα ήθελα να ανανεώσω το συμβόλαιό μου. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλές μεγάλες ομάδες, όμως υπάρχουν αρκετές ανταγωνιστικές ομάδες, οι οποίες συνθέτουν ένα δυνατό πρωτάθλημα. Θα έλεγα σε κάποιον να έρθει να παίξει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα".

Υπάρχει κάτι που θα πρέπει η ομάδα να αποφύγει, σε σύγκριση με την σεζόν που έφυγε;

"Ναι… Θα πρέπει να μην συμβεί ξανά το κακό ξεκίνημα που είχαμε κάνει πέρυσι. Υπήρχαν παιχνίδια στα οποία αφήσαμε βαθμούς. Δεν θυμάμαι ποια ακριβώς ήταν αλλά θυμάμαι ότι είχαμε κάποιες ισοπαλίες σε παιχνίδι που θα έπρεπε με βάση την δυναμική μας να τα κερδίσουμε και μείναμε στο 0-0. Χάσαμε τέσσερις - πέντε βαθμούς τους οποίους αποδείχθηκε ότι στο τέλος τους είχαμε ανάγκη. Σε γενικές γραμμές, είμαστε μια ομάδα που οι παίκτες γνωρίζονται μεταξύ τους. Θα πρέπει να σταματήσουμε να πετάμε βαθμούς με τις ομάδες που βρίσκονται χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα".

Πέρυσι πέτυχες γκολ, είχες ασίστ αλλά δεν έπαιξες τον αριθμό παιχνιδιών που θα ήθελες. Είναι αυτό το παράπονό σου για την σεζόν που έφυγε;

"Πέρυσι ήμουν καινούργιος στην ομάδα και έπρεπε στην αρχή να βρω τα πατήματά μου. Η σεζόν τελείωσε καλά για μένα και φέτος θέλω να προσφέρω από την πρώτη μέρα. Μακάρι να μπορέσω να είμαι πιο σταθερός φέτος. Έχει έρθει ένας νέος προπονητής και θα πρέπει να με μάθει. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και θα πρέπει να προσαρμοζόμαστε σε τέτοιες καταστάσεις".

Έχεις μιλήσει με τον προπονητή για την θέση και τον ρόλο σου στην ενδεκάδα;

"Νομίζω πως βλέποντας τις προπονήσεις και τα μέχρι τώρα παιχνίδια, έχετε καταλάβει τον ρόλο που μου δίνει ο προπονητής. Με χρησιμοποιεί στα αριστερά αλλά μου έχει και έναν ελεύθερο ρόλο. Όλα αυτά τα βλέπουμε μέσω των προπονήσεων".

Τι πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ για να πετύχει τον μεγάλο του στόχο που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος;

"Δε νομίζω πως μας λείπει κάτι. Ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία με όλους τους υπόλοιπους πρέπει να μεταφέρουμε την πίεση στους αντιπάλους μας. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Πέρυσι ήμασταν αρκετοί νέοι παίκτες στην ομάδα. Θα πρέπει, βήμα - βήμα να προχωρήσουμε για να φτάσουμε στο στόχο μας. Μαθαίνω πως ο Ολυμπιακός έχει κάνει αρκετές μεταγραφές. Έχουν το λόγο τους. Νιώθουν την πίεση που τους ασκούμε και εμείς θα πρέπει να λειτουργήσουμε ως ομάδα, δεμένη σε σχέση με πέρυσι. Μακάρι να μην έχουμε τραυματισμούς. Υπάρχει το πρόβλημα με τον Γλύκο που θα μείνει έξω για μερικούς μήνες. Ήταν ένας από τους καλύτερούς μας παίκτες. Έχει έρθει ένας παίκτης για να μας ενισχύσει σε αυτή τη θέση, και ελπίζω όλα να πάνε καλά".

Πέρυσι ο ΠΑΟΚ έκανε σχεδόν 60 παιχνίδια. Στο τέλος φάνηκε πως η ομάδα δεν είχε αντοχές. Ήταν θέμα διαχείρισης; Μήπως η ομάδα "άδειασε" μετά τον τελικό του κυπέλλου;

"Νομίζω πως στο τέλος όλες οι ομάδες ήταν κουρασμένες, όχι μόνο εμείς. Για τους περισσότερους από εμάς, τα παιχνίδια που δίναμε μέχρι τώρα στην σεζόν ήταν 30 με 40 και ξαφνικά δώσαμε 58 ή 59 παιχνίδια, δεν θυμάμαι πόσα ακριβώς. Φέτος, το ξέρουμε και το έχουμε ζήσει. Έχουμε τα περσινά παιχνίδια στην πλάτη μας και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Βέβαια, αυτό είναι και θέμα του προπονητή…"

Στην Τουρκία υπήρχαν φήμες για την προσωπική σου ζωή, για τους παπαράτσι που σε έψαχναν. Στην Ελλάδα έχουμε δει έναν άλλο Μπίσεσβαρ…

"Όχι… Δεν έχω αλλάξει, είμαι ο ίδιος Μπίσεσβαρ! Στην Τουρκία ζούσα σε μια πόλη στην οποία δεν είχες διεξόδους. Μια φορά, μετά από ήττα από μεγάλη ομάδα, πήγα με την γυναίκα μου στην Κωσταντινούπολη, έμεινα έξω λίγο παραπάνω από το ωράριο και έγινε ολόκληρο θέμα. Αναγνωρίζω πως αυτό που έκανα δεν ήταν σωστό απέναντι στις υποχρεώσεις που είχα, και δεν έχει ξαναγίνει. Μου αρέσει όπως σε όλους αλλά δεν βγαίνω έξω. Εξάλλου, έχω πλέον και τα παιδιά μου, που με ξυπνάνε το πρωί για να τους ετοιμάσω και να τους πάω στο σχολείο, οπότε δεν βγαίνω έξω το βράδυ για να ξυπνήσω το πρωί".

Η σεζόν θα ξεκινήσει με επτά παιχνίδια στην έδρα σας χωρίς φιλάθλους…

"Η ομοσπονδία πήρε αυτή την απόφαση και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Πρέπει να βρούμε το τρόπο να κάνουμε επτά νίκες μέχρι να τους ξαναδούμε στην Τούμπα, να κάνουν θόρυβο για μας".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΠΕΡΟΥΒΙΑΝΟΣ ΠΙΕΖΕΙ ΤΗ ΡΟΥΜΠΙΝ

Το… μπαλάκι στον Σαμπράνο απ' τον ΠΑΟΚ

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Jason Statham με μαγιό και μαλλιά: Ένα βίντεο που θα σε λυγίσει

Την ώρα που εσύ κάνεις τις βουτιές σου, κάποιος βούτηξε στην εποχή που ο Jason ήταν ένας ανερχόμενος αθλητής των καταδύσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24