ΠΑΟΚ

Μόνο νίκες με Κάτσε ο ΠΑΟΚ!

Μόνο νίκες με Κάτσε ο ΠΑΟΚ!
Κάτσε ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Έργκους Κάτσε έχει κερδίσει αθόρυβα και πάλι πολύ ενεργό ρόλο στα σχέδια του Βλάνταν Ίβιτς και έχει καταφέρει να συνδυάζει την παρουσία του στους αγώνες του ΠΑΟΚ μόνο με νίκες. Το Sport24.gr αναλύει.

Η περίπτωση του Έργκους Κάτσε είναι αρκετά ιδιάζουσα στον φετινό ΠΑΟΚ. Παρόλο που πέρυσι, όταν ανέλαβε ο Βλάνταν Ίβιτς τα ηνία της ομάδας, ήταν ένας από τους παίκτες στους οποίους στηρίχθηκε πολύ για να πετύχει ο "Δικέφαλος" την πρωτιά στα playoffs, λίγο πριν αρχίσει η φετινή σεζόν, ενημερώθηκε ότι δεν θα μπορεί να υπολογίζει στον 23χρονο μέσο.

Ο Κάτσε ήταν... ξεσηκωμένος να πάει στο εξωτερικό, ο Μίχελ ήλπιζε ότι έτσι θα ερχόταν η πρόταση για πώληση που η πλευρά του νεαρού παίκτη υποσχόταν επί μήνες-τότε που φούντωναν τα σενάρια για το ενδιαφέρον της Ίντερ-και ποτέ δεν είχε εμφανιστεί στην Τούμπα και κάπως έτσι προέκυψε ο δανεισμός στην Βικτόρια Πλζεν.

Ο βραχύσωμος μέσος δεν "κόλλησε" στην ομάδα της Τσεχίας και στη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα επέστρεψε στον "Δικέφαλο". Βρήκε, βέβαια, μία εντελώς διαφορετική κατάσταση, αφού ο Ίβιτς είχε σχεδιάσει την ομάδα με άλλους μέσους και η αλήθεια είναι ότι υπήρξε πληθώρα παικτών στη μεσαία γραμμή.

Έχοντας, πλέον, ως μέτρο σύγκρισης αυτό που βίωσε στην Βικτόρια και αυτό που είχε στον ΠΑΟΚ, ο Έργκους Κάτσε έδειχνε καθημερινά ότι είναι πολύ πιο συνειδητοποιημένος στο τι θέλει να κάνει με τον ΠΑΟΚ και αξιολόγησε πολύ καλύτερα το τι του προσφέρει ο Δικέφαλος στην καριέρα του.

Γι' αυτό και υπομονετικά προσπάθησε να δώσει (και να πάρει το μέγιστο) σε κάθε ευκαιρία που του δίνει ο Βλάνταν Ίβιτς. Μέχρι στιγμής αυτές δεν είναι πολλές, ούτε όμως και λίγες για να μην οδηγηθεί κανείς στο συμπέρασμα ότι ο διεθνής Αλβανός επιστρέφει για τα καλά και πλέον αρχίζει να γίνεται πολύτιμη μονάδα για τον ΠΑΟΚ στην τελική ευθεία της σεζόν.

ΕΞΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΑ

Μία απόδειξη της ουσιαστικής προσφοράς του ως τώρα στον ΠΑΟΚ είναι ότι έχει συνδυάσει τις 6 συμμετοχές του από τις 11 Ιανουαρίου -όταν έπαιξε για πρώτη φορά στο ματς Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό- και μετά, μόνο με νίκες (συνολικά 19 ματς έχει δώσει από τότε ο ΠΑΟΚ, με την υποσημείωση ότι ο Κάτσε δεν είχε δικαίωμα να παίξει κόντρα στη Σάλκε).

Έχει μπει σε παιχνίδια που ο ΠΑΟΚ προηγείτο, για να "κλειδώσει" η νίκη. Αυτό έκανε με την ΑΕΛ πρόσφατα που έπαιξε 10 λεπτά και με τον Ολυμπιακό που αγωνίστηκε για 17 λεπτά. Υπήρχαν και άλλα τέσσερα, όμως, στα οποία είχε καταλυτική συμμετοχή στην κυριαρχία του ΠΑΟΚ. Εκτός από το χθεσινό με τον Ατρόμητο, τέτοιο είναι το πρώτο του ματς στο Αγρίνιο για το Κύπελλο που μπήκε στο 63' στη θέση του Πέλκα, όταν το ματς δεν είχε σκορ και τελικά ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 2-0.

Ακόμη, το 1-2 του Κυπέλλου στην Ξάνθη όταν πήρε τη θέση του τραυματία Κάνιας στο 30' και το 4-0 με τη Βέροια, ματς στο οποίο ήταν στην αρχική ενδεκάδα. Έξι ματς, ισάριθμες νίκες για τον ΠΑΟΚ και όσο συμπτωματικό και υπερβολικό είναι να αποδοθεί όλο στην παρουσία του Κάτσε, δεν μπορεί κανείς να πάει και στο εντελώς άλλο άκρο.

Προφανώς, για τον Ίβιτς, που κουμαντάρει την ομάδα, ο Κάτσε δεν είναι, πλέον, απλά ένας παίκτης που μπήκε ξαφνικά στο πλάνο του.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ