ΠΑΟΚ

Μίχελ: "Χαρούμενος που σπάσαμε την ηγεμονία της Αθήνας"

EUROPA LEAGUE / ΠΑΟΚ - ΤΣΕΛΣΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
EUROPA LEAGUE / ΠΑΟΚ - ΤΣΕΛΣΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

Ο Λούμπος Μίχελ, σε δηλώσεις του στη Σλοβακία, μίλησε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τονΠΑΟΚ, στην οποία θεωρεί ότι έχει συμβάλει προσωπικά και ο ίδιος.

Ο πρώην αθλητικός του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ, μιλώντας στην ιστοσελίδα " sport.aktuality.sk" δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε όσα έγιναν πέρυσι, χαρακτηρίζοντας ως κλοπή την απώλεια του τίτλου και άφησε ανοικτό κάθε ενδεχόμενο για τη συνεργασία του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν θεωρεί ότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ αποτελεί ακόμη ένα επίτευγμα στο βιογραφικό του: "Μπορεί να πει κανείς ναι. Ήταν το τρίτο εγχείρημα ζωής μου. Το πρώτο ήταν η διαιτησία, στην οποία έφτασα στο μέγιστο δυνατό από ό, τι μπορούσα. Το δεύτερο ήταν στη Σαχτάρ Ντόνετσκ της Ουκρανίας, όπου δούλεψα για πρώτη φορά ως διευθυντικό στέλεχος. Κερδίσαμε πολλές φορές το πρωτάθλημα και ευρωπαϊκό τρόπαιο και αυτό με έκανε πολύ ικανοποιημένο. Ήθελα να πετύχω κάτι ανάλογο και στον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Ο ΠΑΟΚ ήταν στην 6η ή 7η θέση όταν ανέλαβα. Δεν υπήρχε σταθερός κορμός παικτών και υπήρχαν πολλές ομάδες στα αποδυτήρια. Με την πρόσληψη του σημερινού προπονητή (σς: του Λουτσέσκου) και τη σταδιακή αγορά παικτών υψηλότερης ποιότητας, καταφέραμε τελικά να κερδίσουμε το ελληνικό πρωτάθλημα χωρίς ήττα".

Για τους πανηγυρισμούς μετά τη νίκη επί του Λεβαδειακού: "Παραδέχομαι ότι ήμουν μάλλον ο μόνος στην ομάδα που ήταν λίγο πιο συνηθισμένος στις επιτυχίες και τους τίτλους, γιατί με τη Σαχτάρ κερδίσαμε πολλούς τίτλους σε επτά χρόνια και το Κύπελλο της UEFA. Πριν από τον αγώνα με το Λεβαδειακό, ήμουν ίσως ο πιο ήσυχος από όλους γύρω μου γιατί ήξερα πως είναι να κερδίσεις το τρόπαιο πρωταθλήματος. Δεν το βίωσα όλο αυτό τόσο συναισθηματικά όσο άλλοι. Ήξερα ότι θα έπρεπε να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να πανηγυρίσουμε μετά τον αγώνα. Όταν έφτασα στο γήπεδο όλοι μιλούσαν για τη φιέστα και όχι για το παιχνίδι. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και στο 10’ το σκορ ήταν ήδη 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ και εκεί τελείωσε το παιχνίδι".

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: "Είμαι πολύ χαρούμενος που ο ΠΑΟΚ κατάφερε να σπάσει την ηγεμονία των αθηναϊκών ομάδων μετά από 34 χρόνια. Χαίρομαι επίσης που αυτό που ξεκινήσαμε πριν από τρία χρόνια ήταν τελικά επιτυχημένο. Αποδείχθηκε ότι ο τρόπος που ξεκινήσαμε ήταν σωστός, με το 70-80% της σημερινής ομάδας να είναι παίκτες που ήρθαν πριν από δύο-τρία χρόνια. Τις τελευταίες σεζόν κερδίσαμε δύο φορές το ελληνικό Κύπελλο. Αν δεν υπήρχε δικαστική παρέμβαση, θα είχαμε τον τίτλο του πρωταθλητή και πέρυσι. Ωστόσο μας τον «έκλεψε» η ΑΕΚ. Φέτος ο ΠΑΟΚ έχει δείξει ότι είναι το πιο βελτιωμένη και ποιοτική ομάδα στο πρωτάθλημα"

Για το μέλλον της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ: "Η τελική απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμα. Μετά τον αγώνα με τον Λεβαδειακό, είχα με τον πρόεδρο Ιβάν Σαββίδη μια χαλαρή συζήτηση. Συμφωνήσαμε να βρεθούμε μετά τον τελικό του κυπέλλου και θα δούμε αν θα συνεχίσω στον ΠΑΟΚ ή αν θα αναλάβω άλλο ρόλο είτε στο ποδόσφαιρο είτε στις επιχειρήσεις του".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ